Pristatys albumą „Adolfas Ramanauskas Vanagas fotografijose“

Kultūra

Rugsėjo 16-ąją, 17 val., Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos konferencijų salėje vyks knygos-albumo „Adolfas Ramanauskas Vanagas fotografijose“, kurią sudarė Auksutė Ramanauskaitė-Skokauskienė, pristatymas.

A. Ramanauskaitė-Skokauskienė yra išleidusi aštuonias knygas laisvės kovų tematika, organizavusi ir vykdžiusi projektą jaunimui „Laisvės kovų atmintis ateities kartoms“. Ji taip pat organizavo žygius visose 8-ose buvusiose partizanų apygardose „Laisvės kovų takais su partizanų vado dukra Aukse“, paskelbė daugybę straipsnių, skaitė paskaitas laisvės kovų tematika ne tik Lietuvoje, bet ir JAV, Kanadoje, Gruzijoje, Lenkijoje, Italijoje. Jos pastangomis yra atstatytas buvęs jos tėvo A. Ramanausko-Vanago bunkeris Dzūkijoje, pastatyti atminimo ženklai istorinėse laisvės kovų vietose.

Išsami Lietuvos valstybės vadovo, kovojusio su sovietine okupacija, Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio 1949 m. Vasario 16-osios Deklaracijos signataro, šio sąjūdžio Gynybos pajėgų vado,Adolfo Ramanausko-Vanago biografija knygoje pateikiama ne tik rašytiniais faktais, bet ir unikaliomis nuotraukomis. Autentiškos istorinės nuotraukos yra šio albumo pagrindas. Jose –  Adolfo Ramanausko-Vanago vaikystė, mokslo metai gimnazijoje, studijų laikas Klaipėdos pedagoginiame institute, laisvalaikio akimirkos su Klaipėdos pedagoginio instituto bendramoksliais, laikmetis Kauno Karo mokykloje, pedagoginio darbo laikas, partizaninio karo, laisvės kovų metai.

Albumą užbaigia nuotraukų dalis „Paskutinė kelionė“. Tai tūkstančių Lietuvos žmonių, aukščiausių Lietuvos valstybės vadovų, bažnyčios hierarchų, 30-ies užsienio valstybių diplomatų pagarbos, atsisveikinimo akimirkos.

Prieš knygos pristatymą bus rodoma režisierės Danguolės Bunikienės kino juosta „Nužudytas, bet nenugalėtas“ (trukmė 20 – minučių).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Pagerbti originaliausių eglučių kūrėjai

Trečiadienio vidurdienį Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje apdovanoti geriausiais pripažinti jau dešimtą kartą čia įkurdinto eglučių kiemelio dalyviai, sukūrę ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Bibliotekoje - jubiliejinis eglučių kiemelis

Trečiadienio vakarą Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos kiemelyje jau dešimtą kartą sužibo vadinamasis eglučių kiemelis, kasmet suburiantis bendruomenes. Martyno ...
2023-12-06
Skaityti daugiau

Veidai

Kaip atpažinti užverbuotą smogiką, jeigu jis yra tavo vadas ar geriausias draugas

Ketvirtadienio vakare Imanuelio Kanto bibliotekos Pempininkų padalinyje buvo pristatyta jau 10-oji klaipėdiečio žurnalisto ir rašytojo Mindaugo Milinio knyga „Smogiko išpažintis”, ...
2023-11-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This