IKI Klaipėdoje atidarė mokymų centrą

Verslas

Artūras Maslak, „Atviros Klaipėdos" praktikantas
2019-09-17

Komentarų: 0

Prekybos tinklas IKI, metų pradžioje atidaręs pirmąją „IKI Akademiją“ sostinėje, antradienį Klaipėdoje pristatė čia įrengtą mokymų centrą, skirtą naujų darbuotojų kompetencijų ugdymui.

Per metus jame planuojama apmokyti apie 900 darbuotojų.

„Prieš pusmetį Vilniuje pradėjusios veikti pirmosios Lietuvoje „IKI Akademijos“ rezultatai parodė, jog tokie mokymai yra iš tiesų reikalingi – net 99,7 proc. programą praėjusių darbuotojų teigiamai įvertino mokymų naudą. Matome, jog darbuotojai kur kas lengviau adaptuojasi, patiria mažiau streso, praktiškai yra išbandę ir žino, kokios yra jų atsakomybės ir kaip jas teisingai atlikti. Tikime, jog vieninga mokymosi sistema, pagal kurią nauji darbuotojai mokysis ir Klaipėdos „IKI Akademijoje“, padės pasiekti tokių pat gerų rezultatų ir šiame regione“, – teigė IKI valdymo direktorė Lina Muižienė.

Pasak jos, ateityje planuojama Lietuvoje įkurti ir daugiau tokių mokymo centrų.

Uostamiestyje, Laukininkų gatvėje, bus ruošiami darbuotojai iš 58 IKI parduotuvių, įsikūrusių 22 skirtinguose Klaipėdos regionui priklausančiuose miestuose. Mokymų programos orientuotos į būsimus kasininkus ir sveriamų bei šviežių prekių skyrių darbuotojus, taip pat sezoninius prekybos salės darbuotojus, taip sudarant galimybę vasarai įsidarbinti ir vyresnių klasių moksleiviams.

Teigiama, kad per kelias dienas trunkančius mokymus darbuotojai „IKI Akademijose“ gauna visas būtiniausias žinias apie darbo specifiką, kurias gali iškart pritaikyti atlikdami praktines užduotis realioje darbo aplinkoje: dirbdami su tikra kasa, krosnimis, kuriose patys kepa bandeles, perrinkinėdami vaisius ir daržoves, pjaustydami sūrius, sverdami mėsą ir t.t.

Į mokymosi procesą yra įtraukiami ilgamečiai darbuotojai.

„Visa mokymų programa yra parengta ir dėstoma pačių IKI darbuotojų, paremta praktiniais pavyzdžiais iš realaus parduotuvių gyvenimo. Taip pat šie žmonės geriau nei kas kitas išmano vidinius darbo procesus, gali patarti, padėti, supažindinti su konkrečiomis situacijomis, jų sprendimo būdais“, – teigia prekybos tinklą valdančios bendrovės „Palink“ Personalo departamento direktorė Edita Jakučionytė-Lukšė.

Pasak jos, kai pirmoji darbo diena prasideda mokymų centre, turinčiame tokią pat įrangą kaip ir parduotuvės, darbuotojams būna mažiau įtampos ir lengviau nugalėti baimę, negu mokantis darbo vietoje.

Pašnekovė taip pat pasakojo, kad apmokymai trunka nuo pusantros iki 3 dienų, priklausomai nuo pasirinktos profesijos, o pabaigoje laukia žinių patikrinimo testas.

„IKI Akademijoje“ vyks ir darbuotojų kvalifikacijos kėlimo, profesijos keitimo kursai.

Klaipėdos „IKI Akademijai“ vadovaus ir mokymosi programas kuruos Klaipėdos IKI skyriaus vedėja Rita Venckuvienė, „Palink“ įmonėje dirbanti daugiau kaip 15 metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Anarchija - tvarkos motina

Pirmadienį, apie 14-14.30 val. teko lankytis Žardininkų prekybos centre, kuriame įsikūrusi parduotuvė IKI, „Gintarinė vaistinė“, visa eilė kitų parduotuvių. Tik ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

ELTA

Didieji prekybos tinklai mažina „Vičiūnų“ gaminių kiekį lentynose

Didieji Lietuvos prekybos tinklai tikina rimtai žvelgiantys į tai, kad dėl galimo sankcijų pažeidimo „Vičiūnų“ grupei priklausanti įmonė atsidūrė teisėsaugos ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

ELTA

Pigo pigiausios prekės

Kovą pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis, palyginti su šių metų vasariu, šalies parduotuvėse pigo 4,52 euro (6,6 proc.) ir buvo 14,65 euro ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This