Programavimas vaikus sudomina verslų kūrimu

Švietimas

Vis daugiau klaipėdiečių vaikų domisi programavimu, teigia programavimo būrelius organizuojančios VšĮ „CodeAcademy Kids“ vadovė Aurelija Makselytė.

Anot pranešimo spaudai, prasidėjus rugsėjui „CodeAcademy Kids“ Klaipėdoje jau sulaukė 140-ies vaikų registracijų – dvigubai daugiau nei tokiu metu pernai. A. Makselytė mano, kad pasibaigus registracijai šiemet mokytis programavimo pradės iki 200-ų moksleivių, o kitais metais šis skaičius padvigubės. Vadovės teigimu, šis būrelis vaikus traukia ir galimybe ugdyti verslumą.

Lucélia Ribeiro (commons.wikimedia.org) nuotr.

„Klaipėdiečiai tėvai dažnai atveda savo atžalas į programavimą dėl visapusiško ugdymo. Programuodami vaikai mokosi matematikos, logikos, susikaupimo, darbo komandoje, problemų sprendimo bei projektų valdymo. Taip pat daug dėmesio skiriama verslumui, anglų kalbai ir lyderystei“, – pranešime cituojama A. Makselytė.

Anot jos, Klaipėdos moksleiviai išsiskiria savo polinkiu į verslą – jiems labiausiai patinka ne kompiuterinių žaidimų, o elektroninių parduotuvių kūrimas. Vaikų verslo idėjos būna įvairios – nuo sporto prekių iki kompiuterių dalių pardavimo.

Dauguma į „CodeAcademy Kids“ ateinančių vaikų yra 8-12 metų, neturintys jokių programavimo žinių. Čia jie įgauna pagrindus kurdami asmeninį projektą, atitinkantį jų pomėgius.

„Pavyzdžiui, kurdami savo puslapį vaikai patys renkasi jo turinį. Dažniausiai jie siejami su hobiais: apie mėgstamiausią filmo „Keršytojai“ veikėją, apie šeimos verslą – šamų ūkį, apie automobilius ir net apie tai, kaip pačiam sukonstruoti kompiuterį“ – aiškina Klaipėdos „CodeAcademy Kids“ dėstytojas Tadas Budrys.

Jo teigimu, atėję į akademiją vaikai greitai susidomi programavimu.

„Džiugu, jog vaikai aktyviai užduoda įvairius klausimus, susijusius su programavimu, taip priversdami ir mane nuolat tobulėti bei perteikti naujausias žinias jaunajai kartai. Siekiame motyvuoti moksleivius domėtis ne tik būrelyje, bet ir savarankiškai,“ – aiškina T. Budrys.

Šiais metais „CodeAcademy Kids“ pirmą kartą sudarė 5-7 metų amžiaus vaikų grupes, kurios pasirodė ne mažiau paklausios.

„Stiprėjant informacinių technologijų sektoriaus vaidmeniui, tėvai vis labiau supranta technologinio ugdymo svarbą ir programuoti mokosi vis jaunesni vaikai. Tam įtakos turi ir Klaipėdos mokyklų iniciatyvumas – šiais metais bendradarbiaujame su dvigubai daugiau švietimo įstaigų nei pernai, todėl užsiėmimai Klaipėdoje vyks net 7-iose vietose,“ – sako vadovė.

„CodeAcademy Kids“ planuoja ir toliau plėstis Klaipėdoje bei integruoti vaikus dominančias sritis į programavimo mokymą.

„Reaguodami į didelį susidomėjimą ir klaipėdiečių vaikų verslumą planuojame praturtinti Klaipėdos užsiėmimų programą mokomuoju turiniu, susijusiu su laivyba. Taip pat, ir toliau didinsime bendradarbiaujančių mokyklų skaičių, kad visi vaikai nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos galėtų susipažinti su programavimu ir įgyti technologinį išprusimą“, – teigia A. Makselytė.

Reklama: CRM sistema

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Klaipėdoje vyks nemokami programavimo mokymai

Viešoji įstaiga „Atviro kodo sprendimai“ koordinuoja projektą „Renkuosi programuoti“, skirtą dirbančiųjų asmenų persikvalifikavimui bei kompetencijų kėlimui IT srityje. INFOBALT ir ...
2020-12-16
Skaityti daugiau

Švietimas

Programavimo pamokos pradinukams: penkiolika pretenduoja į vieną vietą

Penkiolika mokinių į vieną vietą – tokio neregėto dėmesio sulaukė technologinės kūrybos ir programavimo projektas Klaipėdos „Gilijos” pradinėje mokykloje. Norinčiųjų ...
2020-05-27
Skaityti daugiau

Švietimas

Organizuoja nuotolinius programavimo mokymus vaikams

Programavimo akademija „CodeAcademy Kids“ skelbia pradedanti nuotolinius mokymus „Virtualioje klasėje”. Jų metu lietuviškai kalbantys moksleiviai galės prisijungti į gyvai transliuojamas, ...
2020-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This