Rodys Andrejaus Tarkovskio „Veidrodį”

Kultūra

Kitą trečiadienį, rugsėjo 25 d., 18 val. Kultūros fabriko kino salėje kino mylėtojai turės galimybę pamatyti įžymųjį rusų režisieriaus Andrejaus Tarkovskijo filmą „Veidrodis” (Зеркало, 1975, Rusija, 106 min. drama).

Pagrindinis veikėjas – Aleksėjus – yra tarsi paties režisieriaus paveikslas. Ekrane jis taip ir nepasirodo, jį žiūrovas girdi skaitantį savo tėvo, Arsenijaus Tarkovskio, eiles. Kiti veikėjai – Aleksėjaus žmona Natalija ir sūnus Ignatas, yra herojaus atspindys – savotiškas veidrodis.

Filmas – sapnų ir atsiminimų koliažas, kuriame matomos režisieriaus vaikystės patirtys – tėvo išėjimas į frontą, santykiai su motina, kuri liko viena su dviem mažais vaikais, buities sunkumai. Taip pat žmona ir sūnus, santykiai su jais.

Vaidybiniais bei archyviniais kadrais apipinta istorija peržengia vienos šeimos žlugimo dramą, tampa bendražmogiška, daugelio atpažįstama.

Andrejus Tarkovskis (1932–1986) yra visame pasaulyje žinomas režisierius novatorius, kurio filmų skleidžiamos idėjos labai skyrėsi nuo Sovietų Sąjungos propaguojamų idėjų, todėl 1979 m. jis išvyko į Italiją. Taip pat keliavo po Jungtinę Karalystę ir Švediją, tačiau grįžo dėl žmonos ir vaikų. 1986 m. A. Tarkovskiui buvo diagnozuotas plaučių vėžys, nuo kurio, sulaukęs penkiasdešimt ketverių, jis mirė.

1 Comment

  1. Šatas

    „Зеркало” aprašyti neįmanoma. Gali tik jausti, išgyventi, mąstyti. Aišku, visa tai tiems, kas sugeba skaityti vaizdų kalbą. Juk teksto tame filme kaip ir nėra.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This