Garažų savininkai – prieš gatvę

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybės norams palei Jono kalnelio bastionus nutiesti trūkstamą Pylimo gatvės atkarpą priešinasi dalis ant būsimos trasos stovinčių sovietmečio garažų savininkų.

Kai kurių kliūtimi Pylimo gatvei tapusių sovietinių garažų, ko gero, nugriauti be teismo neišeis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Sprendimą dėl dalies šių garažų išpirkimo miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetui pristatęs Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis informavo, kad iš penkiolikos savininkų su įstatyme numatyta rinkos kaina ir 10 proc. priedu sutiko tik penki. Jiems už garažus būtų sumokėta nuo 10 000 iki 11 880 Eur.

„Buvo du susitikimai su gyventojais, labai audringi, visko išgirdome. Aiškinama, kad nereikia čia tokios gatvės. Mes dar papildomai kreipėmės į urbanistus ir teiravomės, ar Pylimo gatvės tęsinys šiandien dar aktualus. Atsakymas buvo vienareikšmis – jo reikia”, – sakė E. Simokaitis.

Pasak jo, jei likusių garažų savininkai ir toliau laikysis savo pozicijos, bus inicijuota jų paėmimo visuomenės poreikiams procedūra ir tada šie gyventojai neteks galimybės gauti papildomos 10 proc. priemokos, nebent teismas nuspręstų kitaip.

Minėtasis komitetas vienbalsiai pritarė sprendimo projektui dėl šių penkių garažų išpirkimo. Galutinį žodį dar šį mėnesį turėtų tarti miesto Taryba.

3 Comments

  1. Anonimas

    seniai tą bomžyną ten reik tvarkyt

    Reply
  2. Gvidas

    Norint, kad miestas gražėtų, reikia viską kompleksiškai ir tvarkyti, tad esu už tai, kad šie garažai būtų išpirkti ir sutvarkyta teritorija. Tokie garažai apskritai turėtų išnykti iš miesto centro, kaip ir apleisti pastatai. Pripažinkim, nemalonu matyti per šventes už šių garažų žmones, kurie atlieka gamtinius reikalas.. Tad sutvarkius teritoriją, tokių dalykų neliktų.

    Reply
    • ezys

      ir sandeliuku taip pat – niekam jie siais laikais nereikalingi, o vieta senamiestyje uzima.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Šimtą metrų senamiesčio gatvės remontuos daugiau nei metus?

„Visoje Aukštosios gatvės atkarpoje, nuo Didžiosios Vandens g. iki Daržų g. namo, naudojami tik esami tašytų akmenų blokeliai!”, – šauktuku ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Miestas

Senamiesčio fasadų tvarkymo paramai - papildomas kvietimas

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad siekiant išnaudoti lėšų likutį – 70 tūkst. eurų – skelbiamas pakartotinis kvietimas teikti paraiškas Klaipėdos senamiesčio ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Spyglys

Už terlių Kaziuką mokėsime visi?*

Išanalizavęs investicijų pritraukimu į miestą turinčios besirūpinti agentūros „Klaipėda ID“ ir pigią šilumą teoriškai turinčios tiekti „Klaipėdos energijos“ kadrų politiką ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This