Klaipėdos pilies teatre – dvi premjeros

Kultūra

Klaipėdos pilies teatro 35-ojo kūrybinės veiklos sezono pradžią skelbia dvi premjeros. Į pirmąją –  „Našlė, neūžauga, ruonis ir kiti“ žiūrovai kviečiami jau kitą savaitę, rugsėjo 23 ir 24 dienomis.

Pjesės autorė Keren Klimovsky gimė Maskvoje, o šiuo metu gyvena Švedijoje. Režisierius Alvydas Vizgirda su K.Klimovsky susipažino 2015 m. tarptautiniame teatrų festivalyje Biškeke (Kirgizija). Šios kūrybinės draugystės rezultatas buvo pirmosios rašytojos pjesės „Lopšinė suaugusiam vyrui“ pastatymas Klaipėdos pilies teatre (2017 m.).

Pjesę „Našlė, neūžauga, ruonis ir kiti“ režisavo A. Vizgirda, kostiumų dailininkė – Aina Zinčiukaitė. Spektaklyje vaidina Vilija Gruodytė, Ramūnas Šeputis, Kamilė Andriuškaitė ir Jonas Viršilas. Organizatorių nuotr.

„Beprotiška šios pjesės pagrindinės herojės – namų šeimininkės sėkmė yra labai utriruota, bet jos baimė ir nerimas yra mano. Man atrodo, kad mūsų dienomis, kai taip greitai sklinda informacija, šitokios baimės gyvena visuose. Nejučia atsiranda kaltės jausmas prieš tuos, kuriems sekasi mažiau (o tokių žmonių yra visada). Visus labai veikia išorinė reiškinių pusė – glamūras, reklama…  Mes prarandame tikrąjį supratimą apie laimę, pakeisdami jos supratimą kažkuo mums primestu…“, – pranešime spaudai cituojama pjesės autorė K. Klimovsky.

Pjesę „Našlė, neūžauga, ruonis ir kiti“ režisavo A. Vizgirda, kostiumų dailininkė – Aina Zinčiukaitė. Spektaklyje vaidina Vilija Gruodytė, Ramūnas Šeputis, Kamilė Andriuškaitė ir Jonas Viršilas.

Patriko Ziuskindo (Patrick Süskind) vardas plačiai žinomas visame pasaulyje. Jis yra vienas populiariausių šių dienų vokiečių rašytojų ir scenaristų. Rašytoją išgarsino vieno veiksmo pjesė „Kontrabosas”, parodyta 1981 m. Miunchene ir sulaukusi didelio pasisekimo. Ši pjesė ne kartą statyta ir Lietuvoje, o šiuo metu vaidinama Klaipėdos Jaunimo teatre.

1985 m. pasirodęs romanas „Kvepalai – žudiko istorija” daug metų išsilaikė bestselerių sąrašuose bei buvo ekranizuotas.

Tuo metu Klaipėdos pilies teatre režisierius A. Vizgirda ėmėsi inscenizuoti šiek tiek biografinį P.Ziuskindo romaną „Pono Zomerio istorija“ („Die Geschichte von Herrn Sommer“), išleistą 1991 m.

Niekas nežino, koks yra pono Zomerio vardas – Pėteris, Paulius, Heinrichas ar Francas Ksaveras, o gal jį derėtų vadinti daktaru Zomeriu, o gal profesoriumi Zomeriu, o gal profesoriumi daktaru Zomeriu – jis buvo vadinamas vien „ponu Zomeriu“.

Pono Zomerio personažą kuria aktorius Aurimas Pintulis, taip pat vaidinantis Klaipėdos ir Šiaulių dramos teatruose. Klaipėdos pilies teatre jis pernai debiutavo ryškiu Fabijono vaidmeniu to paties pavadinimo spektaklyje pagal R .Šavelio apysaką.

Klaipėdiečių „Pono Zomerio istorijos“ pirmasis premjerinis spektaklis jau parodytas tarptautiniame monospektaklių festivalyje „Vydlunnia“ ( „Відлуння“), liepos 8-12 d. vykusiame Chmelnickio mieste Ukrainoje.

Klaipėdos pilies teatro planuose šį sezoną dar dvi premjeros – Valentino Krasnogorovo romantinė komedija „Lengva pažintis“ bei poezijos spektaklis „Žvilgsnis į Salomėją Nėrį“. Repertuare lieka ir kiti gausiai publikos lankomi spektakliai – visada anšlaginė L.Z orino „Varšuvos melodija“, R.Šavelio „Fabijonas“, komedijos suaugusiems „Vienišiai ir vienišės“ ir „Dvi poniutės į Šiaurės pusę“.

Klaipėdos pilies teatro spektaklius Žvejų rūmų Teatro salėje bus rodomi:

rugsėjo 23 d. ir 24 d. 19 val. – „Našlė, neūžauga, ruonis ir kiti“ (Premjera);

spalio 4 d. 16 val. ir 19 val. – „Varšuvos melodija“;

spalio 7 d. ir 30 d. 19 val. – „Pono Zomerio istorija“ (Premjera);

spalio 25 d. 19 val. – „Dvi poniutės į Šiaurės pusę“.

Bilietus platina TIKETA ir www.teatrai.lt

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

„Mūzos“ apdovanojimas - Eglei Barauskaitei

Šeštadienį vakare į Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Fragmentas“ susirinkę žiūrovai tapo tradicinio „Mūzos“ apdovanojimo teikimo ceremonijos liudininkais. Jau eilę metų ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos dramos teatro aktoriai iš naujo įprasmina save ir savo profesiją

Pristatant „Esminių mazgų“ renginių ciklą Klaipėdos dramos teatre rudenį teigta, kad į didesnę bendruomenės įtrauktį nukreipti renginiai šiame teatre peržengė ...
2024-02-09
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia 2024 žingsniai aplink Žvejų rūmus

Iki gražiausių metų švenčių likus kiek mažiau nei savaitei, Žvejų rūmai kviečia prasmingą laukimą praturtinti įstaigoje vyksiančiuose šventiniuose renginiuose. Jau ...
2023-12-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This