„Brabanderyje“ – jūreivių pirmakursių „krikštynos”

Uostas ir jūra

Klaipėdos universitetas (KU) praneša Lietuvos aukštajai jūreivystės mokyklai (LAJM) išnuomojęs  universiteto burlaivį „Brabander“, kuriuo jūreiviai pirmakursiai plauks į atvirą jūrą.

Tokia galimybė LAJM pirmo kurso studentams pasitaiko pirmąkart. Siekiama, kad jaunuoliams iš karto būtų suteiktos ne tik teorinės žinios, bet ir praktiniai įgūdžiai. Tokius jie paprastai įgydavo anksčiausiai po metų.

„Norime, kad pirmojo kurso studentai iš karto gautų „jūrinį krikštą“. Juk pabaigus studijas, tikriausiai, reikės daug dirbti panašiomis sąlygomis. Svarbu, kuo anksčiau suprasti, koks tai jausmas“, –pranešima spaudai cituojamas KU Infrastruktūros ir plėtros prorektorius dr. Benediktas Petrauskas.

LAJM pirmo kurso jūrinių studijų studentai jau pradėjo praktinius užsiėmimus burlaivyje, ruošdamiesi plaukimui į atvirą jūrą. Per 3 dienas planuojama aplankyti artimiausius Liepojos, Ventspilio, Gdansko, Gdynios uostus. Pasiruošiant dirba „Brabander“ specialistai, instruktažus jūros naujokams teikia ir pats burlaivio kapitonas Valdemaras Vizbaras.

Anot dr. B. Petrausko, toks sumanymas vykdomas pirmąjį kartą, tačiau yra tikimybė, jog ne paskutinį.

„Gali būti, jog ateityje bus vykdomi ir tolimesni plaukimai, pavyzdžiui, į Švediją ar Suomiją. Priklausys nuo to, kaip seksis šįkart“, – teigė jis.

Rugsėjo ir spalio mėnesiais numatyti 5-6 tokie plaukimai. Pirmasis, jei tik leis oro sąlygos, įvyks jau šį pirmadienį, rugsėjo 23 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Naują kadenciją KU rektorius pradeda su atsinaujinusia komanda

Kovą 4-ąją kadenciją baigiantis ir naują vadovavimo Klaipėdos universitetui (KU) penkmetį pradėsiantis rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas penktadienį pristatė KU ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Spyglys

M. Vitkus - patarėjas, V. Grubliauskas - prorektorius*

Spyglio nė kiek nenustebino jo šaltinių žinia, kad nuo pirmadienio Modestas Vitkus pradėjo eiti Klaipėdos universiteto rektoriaus Artūro Razbadausko patarėjo ...
2024-01-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Skautų gatvė: savivaldybė ir žemės tarnyba ruošiasi kapitualiacijai?

Nuo 2006-ųjų užkardu ir metaliniais vartais dalį Skautų gatvės užvėrusios Girulių gyvenamųjų namų bendrijos „Gintaro krantas” advokato gegužę išsakyta viltis, ...
2023-10-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This