„Brabanderyje“ – jūreivių pirmakursių „krikštynos”

Uostas ir jūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2019-09-23

Klaipėdos universitetas (KU) praneša Lietuvos aukštajai jūreivystės mokyklai (LAJM) išnuomojęs  universiteto burlaivį „Brabander“, kuriuo jūreiviai pirmakursiai plauks į atvirą jūrą.

Tokia galimybė LAJM pirmo kurso studentams pasitaiko pirmąkart. Siekiama, kad jaunuoliams iš karto būtų suteiktos ne tik teorinės žinios, bet ir praktiniai įgūdžiai. Tokius jie paprastai įgydavo anksčiausiai po metų.

„Norime, kad pirmojo kurso studentai iš karto gautų „jūrinį krikštą“. Juk pabaigus studijas, tikriausiai, reikės daug dirbti panašiomis sąlygomis. Svarbu, kuo anksčiau suprasti, koks tai jausmas“, –pranešima spaudai cituojamas KU Infrastruktūros ir plėtros prorektorius dr. Benediktas Petrauskas.

LAJM pirmo kurso jūrinių studijų studentai jau pradėjo praktinius užsiėmimus burlaivyje, ruošdamiesi plaukimui į atvirą jūrą. Per 3 dienas planuojama aplankyti artimiausius Liepojos, Ventspilio, Gdansko, Gdynios uostus. Pasiruošiant dirba „Brabander“ specialistai, instruktažus jūros naujokams teikia ir pats burlaivio kapitonas Valdemaras Vizbaras.

Anot dr. B. Petrausko, toks sumanymas vykdomas pirmąjį kartą, tačiau yra tikimybė, jog ne paskutinį.

„Gali būti, jog ateityje bus vykdomi ir tolimesni plaukimai, pavyzdžiui, į Švediją ar Suomiją. Priklausys nuo to, kaip seksis šįkart“, – teigė jis.

Rugsėjo ir spalio mėnesiais numatyti 5-6 tokie plaukimai. Pirmasis, jei tik leis oro sąlygos, įvyks jau šį pirmadienį, rugsėjo 23 d.

Žymos: |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Brangs gyvenimas Klaipėdos universiteto bendrabutyje

Artėjant mokslo metams, būsimų pirmakursių dėmesys krypsta į būsto paieškas. Nekilnojamojo turto ekspertas pastebi, jog butų nuomos kainos mieste verčia ...
2024-07-06
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Didieji burlaiviai atsisveikino su Klaipėda

Sekmadienį po trijų dienų viešnagės uostamiestyje, kuris pirmą kartą istorijoje buvo tapęs starto uostu, „The Tall Ships Races“ burlaiviai atsisveikino ...
2024-06-30
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Žinomų vardų byloje – ir sąskaitos savivaldybės įmonei 

Klaipėdos apygardos teismas trečiadienį atvėrė baudžiamąją bylą, kurioje pareikšti kaltinimai dėl bandymo apgaule įgyti 200 tūkst. eurų Europos Sąjungos (ES) ...
2024-06-20
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This