Dirbtinis intelektas Klaipėdoje sudomino ir verslą, ir vaikus

Švietimas

Ar dirbtinis intelektas – pranašesnis už žmogų? Kur jis jau pakeitė darbuotojus, o kur pakeis artimiausiu metu? Šiuos klausimus Klaipėdoje gvildeno ne tik verslininkai ir mokslininkai, bet ir visų mūsų ateitis – vaikai.

SMK nuotr.

Išmaniosios technologijos į mūsų gyvenimus jau įsiskverbė tiek, kad jų išvengti paprasčiausiai neįmanoma. Tiesa, kol kas jos mums tarnauja kaip kasdienės pagalbininkės bei pramogos, tačiau vieną dieną gali tapti konkurentėmis.

Todėl jų ignoruoti nederėtų, šiandien – pats laikas susimąstyti apie tai, kaip kiekvieną iš mūsų artimiausioje ateityje paveiks dirbtinis intelektas. 

Gal jis dar labiau palengvins mūsų gyvenimus? O gal – juos apsunkins atimdamas darbo vietą? O gal technika su žmogumi niekada nebus lygiaverčiais konkurentais.

Šiomis ir kitomis panašiomis temomis Klaipėdoje diskutuota Socialinių mokslų kolegijoje (SMK) įvykusiame forume „Dirbtinis intelektas: iššūkiai, patirtys ir įžvalgos“, sutraukusiame daugiau kaip 100 smulkaus ir vidutinio verslo įmonių atstovų. 

Jie jau ne tik dalijosi įžvalgomis apie technologijų įtaką, bet ir dalijosi patirtimi, kur versle naudojami naujausi ir pažangiausi automatizuoti procesai, o sprendimus priima ne žmogus, bet įrenginys.

Taip pat kalbėta, kur dirbtinio intelekto tobulinimas ir taikymas gali būti dar plačiau naudojamas artimiausioje ateityje.

Neatsitiktinai dalis šios „Inovacijų savaitės 2019“ renginių buvo skirta ateities kartai – Klaipėdos ir regiono mokyklų auklėtiniams: apie 260 vyresnių klasių mokinių apsilankė renginyje „Dirbtinio intelekto klasė“, kurio metu vaikai susipažino su su technologinėmis naujovėmis, jų pritaikymu mokymosi procese ir laisvalaikio organizavime. 

SMK bei Mokslo inovacijų ir technologijų agentūros organizuotame renginyje mokiniams taip pat suteikta galimybė išbandyti susipažinti su Simuliatorių akademijos, Robotikos mokyklos, Edukatekos ir Išmaniosios mokyklos veikla, vaikai ir jų mokytojai dalyvavo fantastinių filmų „I’m Robot“ ir „AI Artificial Intelligence“ peržiūrose bei aptarimuose.

SMK nuotr.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Respublikinėje konferencijoje dalintasi patirtimi

Klaipėdos uostamiesčio progimnazijoje šią savaitę vyko respublikinė konferencija „Inovacijos, kompetencijos ir integracija įgyvendinant Erasmus + programos patirtį”. Konferencijos organizatorės – ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Transportas

Dirbtinis intelektas Klaipėdos autobusuose padės gaudyti zuikius*

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) pranešė, kad siekdama modernizuoti keleivių tikrinimo procesą ir užtikrinti teisingesnį bei efektyvesnį bilietų tikrinimo procesą, ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

Mums rašo

Ar ne per didelė kaina džiaugtis netikru gyvenimu?

Vis dažniau į mūsų kasdienybę įsilieja įdomi naujovė – dirbtinis intelektas (DI). Tai jau gali išbandyti beveik visi kompiuterių ir ...
2024-01-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This