Supažindins su restauratoriaus profesija

Kultūra

Šį sekmadienį, rugsėjo 22-ąją, nuo 12 val., Klaipėdos universiteto (KU) Baltijos regiono istorijos ir archeologijos institute (pastatas su bokšteliu ir laikrodžiu) vyks atviros restauratorių dirbtuvės „Silkės kelias: nuo Mizkaus bačkų iki asmeninių daiktų“.

Jų metu bus galima susipažinti su KU archeologų ir restauratorių vykdomais medinių silkių statinių konservavimo darbais. Taip pat savo akimis pamatyti kaip restauruojami meniniai baldai, senovinės monetos, tekstilės gaminiai, popierius, archeologinė mediena.

Renginio metu bus galima uždavinėti klausimus restauratoriams, pamatysite kokios medžiagos naudojamos paveldui svarbiems objektams konservuoti ir restauruoti.

„Atsineškite savo nedidelius (metalinius, medinius, popierinius, medžiaginius) daiktus, ar jų nuotraukas, kurie prašosi pagalbos, pabandysime atsakyti į Jums rūpimus klausimus”,  – rašo organizatoriai.

Meninių dirbinių, paveldo objektų, bei daiktų restauravimas prisideda prie aplinkos taršos mažinimo, tvarios aplinkos skatinimo, senųjų amatų išsaugojimo. Apie tokią aktualią temą organizatoriai pakvietė pakalbėti menininkę, Jurgą Sutkutę, kuri eilę metų rengia Klaipėdos mados savaitės šventę. Ji pasidalins savo mintimis ir pastebėjimais kaip atrodo šių dienų mados industrija, vartotojiškumas.

Nemokamame renginyje veiks ir vaikams pritaikytas archeologijos kampelis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

KU archeologai - povandenininkai atveria visuomenei Baltijoje pražuvusių laivų istorijas

Klaipėdos universitete (KU) kuriamas jūrinis-pažintinis maršrutas, atveriantis Baltijos jūroje nuskendusių laivų istorijas. Laivų žūties vietas, jų dabartinę būklę po vandeniu ...
2023-08-11
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Klaipėdos prijungimo šimtmečiui skirtas leidinys grąžins ir moralinę skolą

Jau artimiausiu metu uostamiestį iš spaustuvės pasieks tikru desertu besidomintiesiems Klaipėdos istorija tikriausiai tapsianti beveik 600 puslapių knyga „1923-ieji. Klaipėdos ...
2023-01-04
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Klaipėdos krašto prijungimo svarbą aptars mokslinėje konferencijoje

Gausioje Klaipėdos krašto metų minėjimo programoje, kurią šiemet gegužės 4 d. patvirtino Vyriausybė, numatytas ir tarptautinis akademinis renginys. Jo metu ...
2022-12-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This