Viena iš Klaipėdos savivaldybės vadovių džiaugėsi, kad yra ne politikė

Miestas, Svarbu

Naujoji Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė per pirmąją savaitę teigė gavusi tiek informacijos, kad jaučiasi, jog dirba jau mėnesį, o ne kelias dienas.

„Oficialiai dirbti pradėjau nuo rugsėjo 17 dienos, bet realiai į darbus esu įtraukta nuo liepos. Krūvis tikrai didelis, daug dokumentacijos. Šiuo metu formuojamas kitų metų miesto biudžetas, dėliojami strateginiai planai, todėl tikrai yra ką veikti“, – vis dar šypsojosi A. Dirgėlienė.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Dauguma miesto tarybos narių dar liepos 25 balsavo už tai, jog Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigos atitektų A. Dirgėlienei.

A. Dirgėlienei savivaldybėje pavaldūs Socialinių reikalų bei Ugdymo ir kultūros departamentai. „Kol kas dar net nespėjau susipažinti su visais departamentų skyriais, nes iki kitos savaitės turime parengti departamentų strateginius planus, sudėlioti jų biudžetus kitiems metams. Kitą savaitę planuoju pažintinius vizitus į padalinius, kuriuose realiai nesu buvusi. Taip pradėsiu gilintis į patį darbo turinį“, – teigė valdininkė.

Į savivaldybę A. Dirgėlienė atėjo iš „Gintaro“ sporto centro (baseino), kuriam vadovavo dvejus metus, dar anksčiau ji yra dirbusi Lengvosios atletikos mokyklos direktore. Jos biografijoje – ir darbas Klaipėdos universiteto Tęstinių studijų institute, kur ji 14 metų dirbo ES projektų vadove. Savo karjerą moteris pradėjo kaip pradinių klasių mokytoja, nes toks yra jos išsilavinimas.

„Tikrai neslėpsiu, kad ir šiame, naujajame, darbe mano prioritetinė sritis yra sportas, tai viena stipriųjų mano pusių. Labai atidžiai stebiu, kiek galiu prisidedu prie 2014 metais mieste prasidėjusios sporto reformos, kuri tęsiasi iki šiol ir jau įžengė į trečią etapą. Aš pati plaukikė, todėl ir sportas man labai artima sritis“, – atskleidė naujoji pavaduotoja.

Tarp jos prioritetinių darbų yra ir puikus Klaipėdos pasirengimas kitais metais priimti „Europiadą“. „Kitą savaitę atvyksta „Europiados“ vadovai, kurie apžiūrės renginių vietas, susipažins su programa, kalbėsime apie dalinį finansavimą. Šiam renginiui reikia pasirengti maksimaliai, nes garbė, kad jis vyksta Klaipėdoje. 2021 metais Klaipėda taps Europos jaunimo sostine, todėl ir šioje srityje yra daug darbų“, – vardijo pašnekovė.

Paklausta, ar ilgai svarstė, kol sutiko tapti kandidate užimti Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas, A. Dirgėlienė juokavo, kad jautėsi, kaip Šekspyras ir jo „būti ar nebūti“. „Kiekvieno gyvenime būna momentų, kai reikia priimti tokius sprendimus: stoti ar nestoti, sutikti ar ne, būti ar nebūti. Aš labai atidžiai žiūrėjau į savivaldybės administracijos komandą, kuri yra puiki, labai imponavo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio personalija, todėl ir sutikau. Pareigos lieka pareigomis, o man svarbiau yra žmogiškasis faktorius, bendravimas. Manau, kad labai svarbu išgirsti, suprasti ir, jei tavo jėgoms, padėti. Todėl džiaugiuosi, jog kuruoju jautriausias sritis, kur būtent žmogiškumas yra labai svarbus“, – tvirtino A. Dirgėlienė.

Ji pasidžiaugė, jog G. Neniškis, kaip ir ji pati, nepriklauso jokiai partijai. „Manau, kad tai suteikia galimybę išlaikyti savo stuburą“, – pabrėžė valdininkė.

Ji yra vienintelė moteris tarp Klaipėdos valdžios vyrų – mero, jo pavaduotojų, administracijos direktoriaus ir jo pavaduotojo. Kaip sekasi su jais sutarti? „Kaip bebūtų keista, vyrai manęs klausosi. Jų sprendimai dažniausiai būna techniški, o aš juos pateikiu per socialinių reikalų prizmę. Kai bus priimami galutiniai sprendimai, bus matyti, ar vyrai manęs tik klausosi, ar ir girdi“, – juokėsi A. Dirgėlienė.

„Tikrai kvalifikuotas, turintis rimtą patirtį žmogus. Iki šiol trūko žmogaus, kuris būtų kompetentingas socialiniuose reikaluose ir kultūroje, nekalbant apie tai, kad trūksta moters. Ji vedė pirmą „Europiadą“ Klaipėdoje, kai buvo dar itin mažai patirties, yra kuravusi sporto sritį, turi patirtį dirbant su užsienio partneriais. Dėl kvalifikacijos abejonių nėra. Būtų suderinta patirtis jaunoje komandoje su projektų valdymu“, – pristatydamas kandidatę liepos mėnėsį vykusiame miesto tarybos posėdyje sakė savivaldybės administracijos direktorius G. Neniškis.

5 Comments

  1. Klaipedietis

    Super moteris. Tikras darboholikas.

    Reply
  2. taip

    Astute, gal cia reikes gerokai padirbeti, o ne tik deklaruoti savo nepartiskuma. Nezinia, gal greitai patapsi „svarbios” partijos nare…

    Reply
  3. Mokytoja ES projektų vadovė

    Europos jaunimo sostinė berods ims iš Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto lėšų surinktų nuo gyventojų mokesčių, apie 6 milijonus?.. O jaunimas vistiek emigruoja, tai ką tie pseudoprojektai pakeis dėl jaunimo?.. Na nebent projektininkų kišenes…

    Reply
    • Anonimas

      Klaipėdai laikas atsisveikinti su jaunimu, miestas pralošė kova Vilniui ir Kaunui… Sens, sens ir prisijungs prie merdinčio Pnvž… 🙁 labai liūdna..

    • pridėsiu

      Paklauskit kur stoja Ąžuolyno ir Licejaus mokiniai, 100 proc. kiti miestai, 100 proc…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dangės skvero granitas: teismas palaikė savivaldybę

Pasirodo, kad dar 2020-ųjų pavasarį kilusios peripetijos dėl tuo metu rekonstruojamame Dangės skvere numatyto kloti granito pasiekė ir teismą. Klaipėdos savivaldybė ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This