Vydmantiškiai surinko daugiausia elektronikos ir baterijų atliekų

Regionas

Lietuvos bendruomenės per metus surinko 65 tonas elektros ir elektroninės įrangos bei 0,56 tonas nešiojamųjų baterijų ir akumuliatorių atliekų. Tarp šalies bendruomenių daugiausia atliekų surinko Kretingos rajono Vydmantų kaimo bendruomenės centras „Vydmantai“.

Elektronikos gamintojų ir importuotojų organizacijos, Gamintojų ir importuotojų asociacijos vadovė Veronika Masalienė sako, kad bendruomenės elektronikos atliekas rinko visus metus, o surinkti atliekų kiekiai paaiškėjo pasibaigus aplinkosaugos projekto „Mes rūšiuojam. Vasara“ aktyviajam etapui.

„Šalies bendruomenių, dalyvaujančių mūsų projekte, skaičius kasmet auga ir šiuo metu jų yra daugiau kaip 800. Per metus bendruomenės surinko 65 tonas elektros ir elektroninės įrangos, o nuo projekto pradžios – 574 tonas. Didelis bendruomenių aktyvumas parodo bendruomenių norą gyventi gražesnėje ir švaresnėje aplinkoje bei augantį gyventojų sąmoningumą dėl nerūšiuojamų elektronikos atliekų keliamo pavojaus aplinkai ir sveikatai“, – pranešime spaudai cituojama V. Masalienė.

Daugiausiai elektronikos (5,4 tonas) ir nešiojamųjų baterijų bei akumuliatorių (64 kilogramai) atliekų per metus surinko Kretingos rajono Vydmantų kaimo bendruomenės centras „Vydmantai”. Ši bendruomenė buvo ne tik daugiausiai surinkusi bendruomenė visoje Lietuvoje, bet ir aktyviausiai atliekas rinkusi bendruomenė Klaipėdos, Telšių, Šiaulių ir Tauragės apskrityse.

„Mūsų bendruomenė „Mes rūšiuojam. Vasara“ projekte dalyvauja jau trejus metus iš eilės ir šįmet koordinuoti atliekų surinkimą buvo patikėta man. Vydmantų kaime gyvena 2 tūkst. žmonių, jiems telefonu buvo siunčiamos žinutės, informacija apie renkamas elektronikos atliekas platinama per socialinį tinklą „Facebook”. Kaimo gyventojai man skambindavo, sutardavome kada ir kur paimti atliekas, o jas išnešti tekdavo ir iš palėpės, ir iš rūsio. Seną elektronikos įrangą paimdavau iš gyventojų kartą ar du per savaitę, kartais ir patys ją atveždavo“, – sako Vydmantų kaimo bendruomenės centro „Vydmantai” pirmininkas Simas Končius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Neteisingai rūšiuojantys atliekas gali sulaukti baudų 

Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) inspektoriai pradėjo aplinkosauginius reidus – tikrinama, ar klaipėdiečiai ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas

Vydmantuose sutvarkytas atliekomis užterštas sklypas

Aplinkos apsaugos departamentas informuoja, kad šiemet vasarį „Tvarkau Lietuvą“ interaktyviajame žemėlapyje gavus pranešimą dėl netinkamo statybinių atliekų laikymo Vydmantuose, Kretingos ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Regionas

Atliekas deginęs kintiškis laikė ir kilpas gyvūnams

Pastebėję dūmus Kintuose aplinkosaugininkai atliko patikrinimą ir nustatė, ne tik, kad sodybos savininkas neteisėtai degino atliekas, bet ir jo ūkinėse ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This