Po sveikatą suluošinusio incidento prekybos centre „Lidl“ – į teismą

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Klaipėdoje, prekybos centre parkritusi, susižalojusi ir iki šiol dėl sveikatos problemų kenčianti moteris teisme siekia, kad parduotuvės savininkai jai atlygintų turtinę ir neturtinę žalą. „Nenoriu pasipinigauti. Tik noriu, kad su pirkėjais būtų elgiamasi žmogiškai. Tie verslininkai man iš gyvenimo atėmė mažiausiai penkerius metus“, – tikino prekybos centre „Lidl“ susižalojusi neringiškė.

Taikos prospekte esančiame prekybos centre „Lidl“, kuris Klaipėdoje buvo atidarytas pats pirmas, Meilė Berletienė lankėsi pernai lapkričio 13 dieną. Palmiros Mart nuotr.

Tarp lentynų – skalbiklio bala

Taikos prospekte esančiame prekybos centre „Lidl“, kuris Klaipėdoje buvo atidarytas pats pirmas, Meilė Berletienė lankėsi pernai lapkričio 13 dieną. „Vaikščiodama tarp lentynų ir žiūrėdama į prekes, nes ieškojau konkrečiai vienos, nepastebėjau, kad ant grindų išpilta keli litrai skysčio – lyg skalbiklio, lyg minkštiklio. Grindys buvo ne tik šlapios, bet ir slidžios. Todėl pajutau, kad jau nebeeinu, o slystu. Taip ir kritau atbula visu kūnu ant žemės“, – prisiminė M. Berletienė.

Ji tvirtino, kad buvo praradusi ir sąmonę, bet tik kelioms akimirkoms.

„Tame skysčio klane gulėjau gal 5-7 minutes ir prie manęs niekas nepriėjo. Todėl bandžiau įvertinti savo padėtį, ar galiu atsikelti, ar niekas nelūžo. Galiausiai priėjo kita pirkėja, paėmė už rankos, bandė mane pakelti. Buvau apsvaigusi, todėl pajėgiau tik atsiklaupti. Greta buvo parduotuvės darbuotoja, kuri dėliojo prekes į lentynas, bet ji nieko nedarė. Paskui priėjo dar viena darbuotoja, turinti raciją, bet ir ji nieko nedarė. Jos net paklausiau, ar ilgai žiūrės į mane kaip į beždžionę, ar nors vandens pasiūlys. Tik tada man padavė vandens buteliuką. Niekas man neiškvietė greitosios pagalbos medikų. Šiaip ne taip atsistojau ir sunkiai, prilaikoma dukters, išėjau iš parduotuvės. Duktė nelaimės nematė, nes buvo kitoje parduotuvės vietoje“, – pasakojo moteris.

Kelis mėnesius nedirbo

Ji iškart į medikus nesikreipė, grįžo namo ir tikėjosi, kad praeis šokas ir viskas bus gerai. Tačiau itin blogai pasidarė naktį. M. Berletienė vos galėjo pasikelti iš lovos, todėl kitą rytą duktė ją nuvežė į Respublikinės Klaipėdos ligoninės Priėmimo skyrių.

„Man buvo nustyti stiprūs stuburo, kryžkaulio sumušimai, prasidėjo didelės komplikacijos. Man pradėjo šokinėti kraujo spaudimas, sutriko koordinacija, širdies ritmas. Lapkričio 23 dieną iš namų dėl širdies ritmo sutrikimų greitoji mane išvežė į ligoninę. Po daugybės tyrimų man buvo diagnozuota hipertenzija ir prieširdžių virpėjimas, o tai buvo patirto didelio emocinio šoko pasekmė. Pradėjau vartoti gydytojų paskirtus antidepresantus, raminamuosius vaistus. Dar ir dabar negaliu normaliai užeiti į jokį prekybos centrą, jaučiu didžiulę baimę, pradeda smarkiai daužytis širdis“, – dėstė M. Berletienė.

Ji tvirtino, kad iki šio incidento buvo sveikas žmogus, tik turėjo stuburo išvaržą. „Pernai spalį atostogavau, keliavau į Vietnamą, lėktuvu skridau net septynis kartus. Buvau tikrai sveikas žmogus, jaučiausi puikiai, o dabar nuolat lankausi pas medikus, geriu vaistus. Ir viskas dėl to incidento prekybos centre“, – konstatavo pašnekovė.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Ji turi savo verslą – kavinę Juodkrantėje. Ir, anot moters, incidentas turėjo labai didelės įtakos ir jos darbinei veiklai. „Dėl prastos sveikatos nebegalėjau nei normaliai dirbti, nei vadovauti, todėl kavinė ėmė veikti tik savaitgaliais. Dukra net metė darbą Klaipėdoje ir atvyko man padėti. Praradau labai daug pajamų, darbuotojus išleidau atostogų. Normaliai dirbti pradėjau tik nuo šių metų kovo, bet balandį vėl buvo sutrikęs širdies ritmas“, – bėdas vardijo M. Berletienė.

Prašo 15 tūkst. eurų

Paklausta, kodėl kreipėsi į teismą, moteris tvirtino, kad taip pasielgė tik todėl, jog iš bendrovės „Lidl Lietuva“ nesulaukė jokio žmogiškumo.

„Kitą dieną po incidento man paskambino to prekybos centro darbuotoja, pakvietė atvykti, kad būtų surašytas nelaimingo atsitikimo aktas. Ji dar prasitarė, jog pažiūrėjo filmuotą įrašą, kaip parkritau ir nusistebėjo bei pasidžiaugė, jog neužsimušiau. Darbuotoja paaiškino, kad su manimi per kelias dienas susisieks bendrovės juristė, su kuria galėsiu kalbėtis dėl žalos atlyginimo. Per incidentą buvo sugadintas mano paltas, rankinė, batai. Juristės skambučio laukiau savaitę, o gal ir dvi, bet nesulaukiau. Tada vaikai ir paragino kreiptis į advokatą. Tikrai neieškau jokio pasipinigavimo, o tik noriu, kad man būtų sugrąžinti pinigai, kuriuos praradau per tą incidentą prekybos centre. Tai ir mano negautos pajamos, nes negalėjau dirbti, ir gydymo išlaidos, ir neturtinė žala“, – teigė M. Berletienė.

Klaipėdos apylinkė teismui pateiktame ieškinyje nurodoma, jog moteris iš bendrovės „Lidl Lietuva“ siekia prisiteisti 15 tūkst. eurų turtinės ir neturtinės žalos.

„Tikrai galėjome susitarti ir nebūtų buvę jokių teismų. Tačiau bendrovės atstovai viską vilkino, gal tikėjosi, kad nuleisiu rankas ar pamiršiu. Kai siūlėme taikų susitarimą, ta suma siekė 7-8 tūkst. eurų, bet jokio žmogiškumo, jokios pagarbos nei man, nei mano advokatui. Todėl ir esame teisme. Kodėl turiu prisiimti išlaidas, kurias realiai man padarė „Lidl“? – retoriškai klausė nukentėjusioji.

Pergalė – pirkėjams

Klaipėdos apylinkės teisme įvyko parengiamasis posėdis, tačiau nuspręsta skirti ir antrąjį, nes M. Berletienė ir jos advokatas Deividas Ivanauskas nespėjo susipažinti su medžiaga, kurią bendrovės „Lidl Lietuva“ atstovai pateikė tik posėdžio išvakarėse. Teismui pateiktas ir vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip M. Berletienė nugriuvo. „To įrašo dar nematėme, tačiau jau aišku, ant ko „Lidl“ bandys koncentruoti savo nekaltumą. Jie bandys įrodyti, kad viskas buvo padaryta tinkamai, kad suteikta pagalba, o kalta mano klientė“, – teigė D. Ivanauskas.

Bendrovės „Lidl Lietuva“ atstovas Liudas Karnickas jokių aplinkybių „Atvirai Klaipėdai“ nekomentavo. Be to, jis teismo prašė, kad byla būtų nagrinėjama uždaruose posėdžiuose, nes esą bus aptariamos jautrios temos – M. Berletienės sveikata bei bendrovės komercinės ir konkurencinės paslaptys.

„Aš jokių paslapčių neturiu“, – viešumui nusiteikusi M. Berletienė.

Teismas netenkino „Lidl Lietuva“ prašymo ir posėdžiai bus vieši.

Advokato D. Ivanausko teigimu, Lietuvos teismuose jau yra išnagrinėta ne viena byla, kai prekybos centruose susižaloję pirkėjai kreipiasi dėl turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo. Didžioji dalis tokių bylų baigėsi pirkėjų naudai.

1 Comment

  1. zygmas

    …na maxima nupsikakulino…prie koi cia lydlas

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Suimtas merginos išžaginimu įtariamas vyras

Klaipėdos apylinkės teismas ketvirtadienį patenkino prokuratūros prašymą ir trims mėnesiams leido suimti merginos išžaginimu įtariamą vyrą. Apie tai Eltai pranešė ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

ELTA

Didieji prekybos tinklai mažina „Vičiūnų“ gaminių kiekį lentynose

Didieji Lietuvos prekybos tinklai tikina rimtai žvelgiantys į tai, kad dėl galimo sankcijų pažeidimo „Vičiūnų“ grupei priklausanti įmonė atsidūrė teisėsaugos ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

ELTA

Pigo pigiausios prekės

Kovą pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis, palyginti su šių metų vasariu, šalies parduotuvėse pigo 4,52 euro (6,6 proc.) ir buvo 14,65 euro ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This