Sieks pritraukti paslaugų centrus

Verslas

Pasauliniame patraukliausių vietų tarptautiniams paslaugų centrams indekse Lietuva užima 16 vietą, skelbia konsultacijų bendrovė „A.T. Kearney“. Tai –įspūdingas šalies šuolis per 13 vietų aukštyn vos per vienerius metus. Stebintiems paslaugų centrų augimą, akivaizdu, kad šis rezultatas pasiektas pritraukiant ir išlaikant paslaugų centrus Vilniuje ir Kaune.

O koks Lietuvos uostamiesčio potencialas? Šis klausimas trečiadienį buvo keliamas Klaipėdos miesto vystymo agentūros „Klaipėda ID“ suorganizuotoje konferencijoje „Atrandant paslaugų centrų sektorių | Klaipėda”.

Renginyje dalyvavo savivaldybės bei švietimo institucijų atstovai, nekilnojamojo turto vystytojai, oro uostų ir geležinkelių vadovai, konsultantai, „Investuok Lietuvoje“ ir „Versli Lietuva“ atstovai, įdarbinimo agentūros, paslaugų centrų vadovai bei studentai.

„Mums labai svarbu visus suburti bendroms diskusijoms ir darbams. Klaipėda tikslingai dirba gerindama investicinę aplinką ir skatindama paslaugų centrus kurtis būtent uostamiestyje, kad būtų kuriamos patrauklios ir gerai apmokamos darbo vietos. Norime pritraukti ir išlaikyti jaunus, talentingus žmones,” – pranešime cituojamas  „Klaipėda ID“ direktorius Simas Simanauskas.

Konferencijos svečiai ir pranešėjai analizavo, ko labiausiai trūksta Klaipėdoje vertę kuriančių paslaugų centrų skaičiaus augimui. Tai – švietimo sistema ir talentai, miesto infrastruktūra, susisiekimas ir bendruomenė.

„Pagrindiniai iššūkiai, kuriuos aiškiai mato, supranta ir sprendžia Klaipėda ID su partneriais, yra IT ir užsienio kalbų studijų kokybė, aukščiausios klasės biurų pasiūlos didinimas, talentų pritraukimas ir išlaikymas bei susisiekimas su Klaipėdos miestu. Iššūkiai nemenki, bet labai džiugina visų partnerių iniciatyvumas ir bendradarbiavimas, kuris leidžia tikėtis puikių rezultatų netolimoje ateityje,“ – teigė „Klaipėda ID“ verslo projektų vadovas Kazys Pupinis.

Konferencijoje itin daug dėmesio skirta talentų pritraukimui. Apie tai kalbėjo ne tik LCC tarptautinio universiteto rektorė Marlene Wall, bet ir visi verslo bei viešojo sektoriaus atstovai. Paslaugų centrai kuriasi ten, kur yra didelė koncentracija jiems reikalingų talentų – investuotojams svarbu žinoti, kad jie galės greitai didinti kvalifikuotų darbuotojų skaičių.

Kitas svarbus iššūkis – biurų patalpų pasiūla. Modernių biurų Klaipėdoje vis dar trūksta. Konferencijoje susirinkę nekilnojamo turto vystytojai ir švietimo institucijų vadovai svarstė įvairias galimybes gerinti miesto infrastruktūrą.

„Investuok Lietuvoje“ Investicijų plėtros departamento projektų vadovė Dalia Liesytė įkvėpė klaipėdiečius, primindama šiuo metu pastebimą tendenciją paslaugų centrams kurtis mažesniuose ir vidutinio dydžio miestuose.

Pasak K. Pupinio, tokį pasiūlymą Klaipėda turi ir jau komunikuoja. Uostamiestis galėtų tapti patraukliausiu miestu jūrinio, logistikos ir transporto sektorių paslaugų centrams. Tokios krypties patrauklumą patvirtina ir konferencijoje dalyvavę tarptautinės logistikos įmonės „Greencarrier“ paslaugų centro atstovai, kurie džiaugiasi pasirinkę Klaipėdą savo paslaugų centrui ir nuolat plečia savo veiklą.

Šiemet Klaipėda tapo pirmu Lietuvos miestu, patvirtinusiu paskatos modelį, skirtą pritraukti paslaugų sektoriaus investuotojus į Klaipėdą.

„Norime pritraukti į Klaipėda aukštą pridėtinę vertę kuriančius paslaugų centrus, kurie nesiekia vien kaštų mažinimo. Suprantame, kad miestai Lenkijoje, su kuriais konkuruojame, turi nemenkus paskatų paketus ir privalome pateikti konkurencingus pasiūlymus investuotojams,” – diskusijoje po konferencijos teigė S. Simanauskas.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Parengta pagal „Klaipėda ID“ pranešimą spaudai

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

LCC studentų paramai - daugiau nei pusė milijono eurų kasmet

Klaipėdoje veikiantis privatus LCC tarptautinis universitetas skelbia, kad 62 proc. jo studentų gauna finansinę paramą, kuriai kasmet skiriama apie 700 ...
2021-04-22
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Klaipėda ID“ direktore išrinkta laikinoji vadovė

Po beveik metų Klaipėdos savivaldybės viešoji įstaiga „Klaipėda ID“ turės naują vadovą. Direktore tapo kitus penkis konkurentus konkurse įveikusi Eglė ...
2020-11-30
Skaityti daugiau

Švietimas

LCC tarptautinio universiteto vadovų komandą papildė Artūras Žilys

Prieš 17 metų į Jungtines Amerikos valstijas išvykęs ir daugiau nei dešimtmetį didžiausiam pasaulyje lietuvių išeivijos centrui vadovavęs Artūras Žilys ...
2020-11-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This