Gargžduose – jubiliejinė Pasaulinės gyvūnų dienos šventė

Regionas

Gargžduose šį šeštadienį vyks jau jubiliejinė, 10-oji, Pasaulinės gyvūnų dienos (PGD) šventė.

Anot organizatorių, svarbiausia šventės misija – priminti, kokie svarbūs yra augintiniai žmogaus gyvenime, skleisti žinias apie teisingą gyvūnų augintinių priežiūrą ir skatinti pagalbos beglobiams gyvūnams iniciatyvas.

„Šiųmetėje šventėje dominuos augintinio-superherojaus tema. Jie iš tiesų nusipelno superherojų vardo, kadangi ne tik praskaidrina kasdienybę, bet, kaip rodo mokslininkų atlikti tyrimai, taip pat prisideda prie socialinės izoliacijos ir streso mažinimo. Atsilygindami už tokį augintinių indėlį, siekiame užtikrinti jiems geresnį gyvenimą, tai vienas PGD šventės tikslų“, – pranešime spaudai cituojama šventės iniciatorės bendrovės „Mars Lietuva“ vadovė Aušra Žemaitienė.

Jau tapo įprasta, kad į šventę susirenka ne tik šunų ir kačių šeimininkai. Renginys pradžiugina ir dekoratyvinių triušių, jūrų kiaulyčių, žiurkėnų, žuvyčių turėtojus.

PGD šventės organizatoriai ragina visus dalyvius prisijungti prie savanoriškų veiklų, kurių metu bus gaminamos būdos šunims, gaminami žaisliukai augintiniams – vėliau visi pagaminti daiktai keliaus į gyvūnų prieglaudas. Jau patirties turintys savanoriai papasakos, kaip kiekvienas gali prisidėti prie to, kad prieglaudose mažėtų beglobių gyvūnų.

Gyvūnų mylėtojai galės išplėsti savo žinias, susijusias su augintinių mityba, sveikatos priežiūra bei dresūra. Dar tik svarstantiems įsigyti augintinį bus teikiama informacija, kaip apsispręsti ir pasirinkti. Šventės metu bus rengiami šunų pasirodymai, estafetės su augintiniais, nuotraukų konkursai. Visi norintieji galės nusifotografuoti prie Superherojų sienelės. Specialiose erdvėse bus žaidimų ir pramogų mažiesiems PGD šventės dalyviams.

Šiųmetėje šventėje laukiama ir PGD „Facebook“ paskyroje surengto konkurso „Priglaudžiau augintinį – mano gyvenimas pasikeitė“ nugalėtojų bei kitų dalyvių. Konkursas truko visą vasarą iki rugsėjo 20-osios, jo metu dalyviai dalijosi savo priglaustų augintinių istorijomis.

Pasaulinės gyvūnų dienos šventė Gargžduose vyks „Vaivorykštės“ gimnazijos stadione nuo 13 iki 16 val., jį ves Paulius Skučas. Šventės dalyviams koncertuos Monika Linkytė.

Pasaulinė gyvūnų diena pradėta švęsti 1931 metais po Florencijoje vykusios gyvūnų globos konferencijos, kai jos dalyviai nusprendė, jog spalio 4-oji, Šv. Pranciškaus, gyvūnų globėjo mirties diena, bus skirta gyvūnams pagerbti. Šią dieną siekiama atkreipti žmonių dėmesį į gyvūnų apsaugą, elgesį su jais bei padėkoti gyvūnams už didžiulę jų svarbą žmonių gyvenime, suteikiant gyvenimui daugiau džiaugsmo ir prasmės.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose padegtas automobilis

Trečiadienio naktį, apie 2.15 val., Gargžduose automobilyje „Mercedes Benz CLS 280“kilo gaisras, kurio metu 2008 metų gamybos transporto priemonė sudegė. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This