Licėjaus byla: direktorės advokato manevras nepavyko

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Sukčiavimu ir turto iššvaistymu kaltinamos Klaipėdos licėjaus direktorės Reginos Kontautienės baudžiamoji byla bus pradėta nagrinėti iš esmės. Teismas atmetė kaltinamosios gynėjos prašymą grąžinti prokurorui tikslinti kaltinamąjį aktą.

R. Kontautienės advokatas yra Giedrius Danėlius, buvęs Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras, buvęs dabar byloje kaltinimą palaikančio prokuroro Aivaro Velučio vadovas.

G. Danėlius prieš savaitę Klaipėdos apygardos teismo prašė grąžinti prokurorui tikslinti kaltinamąjį aktą, nes jo dalis dėl sukčiavimo esą surašyta ne pagal reikalavimus. „Nurodyta, kad apgautoji yra dalininkė, o turi būti Klaipėdos licėjus, nes taip yra, kai galimas sukčiavimas nukreiptas į juridinį asmenį“, – teigė G. Danėlius.

Kaltinamajame akte G. Danėliui pritrūko informacijos ir apie PVM sąskaitas-faktūras. „Minima 70 PVM sąskaitų-faktūrų, kurios galimai reikšmingos bylai, tačiau nenurodyti jų numeriai, todėl neaišku, kokios sąskaitos turimos omenyje. Kai nežinome apie kokias sąskaitas kalbama, užkertamas kelias tinkamai gynybai“, – tvirtino advokatas.

Klaipėdos apygardos teismas penktadienį paskelbė nutartį, kuria atsisakoma tenkinti G. Danėliaus prašymą ir byla nebus grąžinta prokurorui, o bus pradėta nagrinėti iš esmės.

Tokia nutartis motyvuojama tuo, kad tik pradėjus nagrinėti bylą, bus galima nustatyti visas aplinkybes ir spręsti dėl apkaltinamojo nuosprendžio. Jei nagrinėjant bylą paaiškėtų, kad trūksta duomenų, visada galima atlikti papildomus procesinius veiksmus.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos licėjus“ savininkė ir direktorė R. Kontautienė kaltinama tuo, kad būdama valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, siekdama turtinės ir kitokios asmeninės naudos, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi bei apgaule pasisavino ir iššvaistė didelės vertės svetimą turtą, apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą ir klastojo dokumentus.

Pati R. Kontautienė visus jai pateiktus kaltinimus neigė ir tvirtino tikinti, kad teismo sprendimas bus nešališkas ir teisingas.

Klaipėdos licėjaus direktorė kaltinama tuo, kad už vadovaujamos įstaigos lėšas pirko baldus, kurie nebuvo naudojami ugdymo įstaigos reikmėms ir buvo pristatyti ne į licėjų, o į jai ir jos broliui priklausančius butus. Įstaigos lėšomis esą buvo remontuojami ir R. Kotautienei priklausantys butai.

Direktorė neneigė, kad butai išties buvo remontuoti už licėjaus pinigus, tačiau esą jokio nusikaltimo nepadaryta.

„Aš jokių nusikaltimų nepadariau, todėl kaltinimų nepripažįstu. Kaltinimai yra visiškai nesusiję su Klaipėdos licėjaus akademine veikla. Galiu tik pasidžiaugti, kad mokinių vis daugėja, ugdymo kokybė yra labai gera, įstaigos pajamos nuolat auga, didėja pedagogų atlyginimai. Klaipėdos licėjus man nepateikė jokio ieškinio, vadinasi, jokių nuostolių įstaiga nepatyrė“, – kalbėjo R. Kontautienė.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai dar 2017 metų spalio 17 dieną paskelbė sulaikę piktnaudžiavimu, dokumentų klastojimu ir svetimo turto iššvaistymu įtariamą „vienos Klaipėdos pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo įstaigos“ vadovę.

Po kelių dienų Klaipėdos licėjaus R. Kontautienė direktorė buvo nušalinta nuo pareigų, jai dėl minėtų nusikalstamų veikų buvo pareikšti įtarimai. Į pareigas direktorė grąžinta 2018 metų kovo 20 dieną.

9 Comments

  1. xx

    Palmira, kodel bijot rasyti apie tai kaip nefridos klinika mulkina savo pacientus, ivairiai mulkina, pvz duoda suklastotus depresijos testus, kurie visiems rodo stipri depresija, nes puse klausimu virs kojom, ir vietoje 0 balu zmones gauna 3 balus teisingai atsakant, todel gauna atsakyma kad turi stipri depresija, ir tai visi nefrioje zino ir direktoris, ir administracija ir alegydytojai…direktoris jusu draugas kad jus bijot apie tai rasyti?? apie bijo rasyti ir kiti naujienu portalai.

    Reply
  2. Ilona

    Tiek pavydo ir purvo gali buti tik pas lietuvius.
    Matosi visikas noras pasalinti kokurente. Nei irodymu normaliu, nei saskaitu. Absurdas.
    Zmogus ir taip turi ka veikt, o cia tampo del juokingu ir neaiskiu priezasciu.

    Reply
  3. Lina

    Geriausios įstaigos Klaipėdoje vadovė, tiek pažįsta, tikrai suptanta, kokias nesamones čia šneka.
    Sąžiningas ir nuoširdus žmogus. Matyt jos sėkmė kažkam patrukdė 🙂

    Reply
  4. Klaipediskis

    Atvira Klaipeda pilstot is tuscio i kiaura net nebeskanu !

    Reply
  5. GIRULISKIS 68

    APIE SKAUTU GATE RASYKYTE.

    Reply
  6. algirdas grublys

    Ar čia tikrai amžiaus procesas ,kurį reikia tiek sekti ir aprašinėti ? Įvertinant” kryžiaus kelius” kuriuos asmeniškai nuėjo direktorė iki to kuo dabar tapo Licėjus -toks dėmesys bylai tikrai perteklinis . Neskaičiau tiek apie bylas narkotikų prekeiviams, žmogžudžiams,korumpuotiems pareigūnams ir pan….

    Reply
    • Zygmas

      kiek uzmokejo…?

    • Tevas

      Priminkit, kiek kainuoja mokslai ten, primirsau truputi

    • Palmira Martinkienė

      Ponas Algirdai, įdomiai mąstote – kiek, priminkite, pamenate bylų, kur kaltinamieji būtų prestižinių mokymo įstaigų direktoriai? Aš asmeniškai tokios nepamenu Klaipėdoje. O eilinių žmogžudžių ar narkotikų prekeivių bylų – nors vežimu vežk ir kaltinamieji jose įprastai nėra aukštas atsakingas pareigas einantys piliečiai. O jei direktorė bus išteisinta – neabejokite, kas jau kas, bet „Atvira Klaipėda” tikrai parašys 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Martyno Vainoriaus nuotr. Pradėtas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

ELTA

Aukščiausiasis Teismas atvertė „MG Baltic“ politinės korupcijos bylą

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) trečiadienį pradėjo nagrinėti kasacinius skundus vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje. LAT pradėjus posėdį, vienas iš ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This