Pajūryje – sveikatos takų sistema

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė skelbia, kad jos teritorijos lankytinų vietų sąrašą papildys ir dar vienas naujas objektas –
sveikatos takų sistema.

Šį objektą Klaipėdos rajono gyventojai ir svečiai galės išbandyti Pajūrio regioniniame parke. Jo atidarymas sutaps su Pasauline turizmo diena, kuriai skirti renginiai prasideda penktadienį.

„Sveikatos takų sistemą, kuri Pajūrio regioniniame parke bus pristatyta rugsėjo 28 dieną, sudaro net trys takai: „Raudonasis“ (,,Karklės“), „Geltonasis“ (,,Olando Kepurės“) ir „Mėlynasis“ (,,Kalotės“). „Raudonojo“ ilgis siekia 4 km, „Geltonojo“ – 3,5 km, o „Mėlynojo“ – 4,5 km. Bendras sveikatos takų ilgis yra 12 km. Pradėti jais vaikščioti galima bet kurioje patogioje vietoje. Jie yra žiediniai, tad pasivaikščiojus galima grįžti į tą vietą, nuo kurios pradėta eiti“, – pranešime spaudai cituojama rajono vicemerė, Turizmo tarybos pirmininkė Audronė Balnionienė.

„Galima pasirinkti vieną taką arba eiti 12 kilometrų visais takais, kurie yra paženklinti atitinkamomis spalvomis. Pradedant eiti sveikatos takais nuo Pajūrio regioninio parko direkcijos aikštelės, juose rasite lenteles su informacija apie nueitą atstumą“, – pasakojo Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė (nuotr.).

Pajūrio regioniniame parke galima išbandyti ir 2 km ilgio ekologinį pažintinį taką „Litorina“, tinkamą ir mažiesiems vaikščiotojams. Tiek prie Olando Kepurės, tiek prie Pajūrio regioninio parko lankytojų centro galima atvykti viešuoju transportu.

3 Comments

  1. Mapsas

    O kur rasti tų takų žemėlapį su objektų aprašymu? Įdomesnių vietų ir trasos žymeklių koordinatės irgi praverstų, nes dabar daug kas naudojasi GPS ir eina „nuo taško iki taško”.

    Reply
  2. Uosto plėtra

    Kokie dar pajūrio takai?.. Jeigu ateis kinai, per smogą nei takų nei kelių nematysime….

    Reply
    • Anonimas

      aha ir del to Giruliuose jau dabar pigiausias NT Klaipedoje, ar ne? 😉

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Moksleiviai originaliai paminėjo inžinerijos savaitę

Kovo mėnesį tradiciškai Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijoje yra organizuojama inžinerijos savaitė, kurią vainikuoja išvykų ir edukacijų diena.  1-8 klasių mokiniai ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Regionas

Per metus dalis Palangos paplūdimių susiaurėjo perpus

Aplinkos apsaugos agentūra šiuo metu vykdo kasmetinį Baltijos jūros krantų pokyčių monitoringą. Įvertintoje krantų atkarpoje nuo Melnragės iki Palangos pastebėta, ...
2023-04-05
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Tilto į Kuršių neriją idėjos realizavimui 60 metų neužteko

Klaipėdos savivaldybės samdytiems kultūros ir meno projektų ekspertams teigiamai įvertinus „Atviros Klaipėdos” idėją toliau jos skaitytojams pasakoti apie urbanistinius mūsų ...
2023-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This