Dvi dienas – išskirtinis policininkų dėmesys vairuojantiems senjorams

Transportas

Policija praneša, kad Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga ypatingą dėmesį skirs vairuojantiems senjorams. Visoje šalyje spalio 1-2 d. keliuose dirbantys policijos patruliai geranoriškai atkreips dėmesį į vyresnio amžiaus vairuotojus ir bendraus su jais saugumo klausimais, kvies nemokamai pasivaišinti kava.

„Senjorai yra svarbi ir nuolat auganti, aktyvi šalies gyventojų amžiaus grupė. Spalio 1-ąją, Policijos – Angelų Sargų dienos išvakarėse, norime skatinti senjorus dalintis savo patirtimi, rūpintis savo ir aplinkinių sveikata bei saugumui. Pareigūnai bendraus ir patars jiems eismo saugumo, sukčiavimo bei apiplėšimų prevencijos klausimais“, – pranešime spaudai cituojamas Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis.

Policijos atstovas atkreipia dėmesį, kad vyresnio amžiaus vairuotojai nepelnytai laikomi ypač rizikinga, daug eismo įvykių sukeliančia grupe. Policijos duomenimis, šiemet eismo įvykių kaltininkais pripažinti tik 5 proc. vairuotojų, kurių amžius daugiau kaip 70 metų.

Prie policijos akcijos senjorams šiemet jungiasi ir degalinių tinklas „Circle K“, dovanodamas vyresnio amžiaus vairuotojams galimybę nemokamai išgerti kavos bei pasivaišinti bandele.

„Siekiame prisidėti prie didesnio eismo saugumo ir diegti įprotį vairuotojams neskubėti, suteikti sau laiko atsikvėpti ir pailsėti, kad budrumas kelyje nenusloptų. Suprasdami, kad vienas pagrindinių senjorų poreikių yra dėmesys, kartu su policija norime padaryti jiems mažą šventę. Spalio 1 d. dieną minima ir Tarptautinė kavos diena, todėl vaišiname senjorus šviežiais kepiniais ir puodeliu karšto gėrimo“, – teigia degalinių tinklo direktorius Skirmantas Mačiukas.

Statistikos departamentas skaičiuoja, kad šių metų pradžioje Lietuvoje gyveno daugiau kaip 552 tūkst. gyventojų, vyresnių nei 65 metai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Vyks pratybos „Šventaragio žygis 2024“

Policijos departamentas praneša, jog balandžio 24-25 dienomis Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse organizuojamos pratybos „Šventaragio žygis 2024“. Pratybų ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pensijos auga, tačiau vis dar lėtai

Lietuvoje augant vidutiniam darbo užmokesčiui, pamažu auga ir vidutinė senatvės pensija, tačiau atotrūkis tarp jų vis dar labai didelis. Praėjusiais ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Daugiausiai senjorų dirba švietimo, sveikatos priežiūros, vandens tiekimo įmonėse, mažiausiai - IT sektoriuje

Demografinė situacija verčia keisti požiūrį į vyraujančią situaciją darbo rinkoje penkiasdešimtmečių ir šešiasdešimtmečių atžvilgiu. Užimtumo tarnyba pasidomėjo Lietuvos įmonėse ir ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This