„Užsikrauti“ karjerai susirinko daugiau nei 100 moksleivių

Švietimas

Nugalėti baimę klysti ir drąsiai žvelgti į savo ateities karjerą Lietuvos moksleivius skatino savo sričių specialistai Klaipėdos „Kultūros fabrike“ vykusiame tarptautinės edukacinės programos „Youth Empowered“ renginyje „Užsikrauk karjerai“.

Daugiau nei 100 moksleivių turėjo galimybę išgirsti 20-ies karjeros mentorių bei pranešėjų sėkmingos karjeros istorijų ir patys išbandė sukurti savo verslo idėją, kuri padėtų mokiniams pasirinkti profesinį kelią.

Organizatorių nuotr.

„Šis renginys, tai tik viena „Youth Empowered“ programos dalis, kuri yra skirta mažinti jaunimo nedarbą, padėti jaunam žmogui atrasti savo karjeros kelią, pasiruošti darbo rinkai ir galų gale pažinti save per praktinį verslumo ugdymą. Daug jaunuolių dar mokyklos suole turi puikių idėjų, kaip sukurti produktą, teikti paslaugą, sukurti sau darbo vietą, tačiau jiems trūksta tam tikrų žinių, ir svarbiausia, pasitikėjimo savimi “, – pranešime cituojama nevyriausybinės organizacijos „Lietuvos Junior Achievement“ vadovė Andželika Rusteikienė.

„Visada svarbu tikėti, tuo ką darai. Jaunas žmogus yra smalsus. Būtent smalsumas ir to jausmo patenkinimas veda prie tavo idėjų įgyvendinimo. Nereikia bijoti klysti, bijoti gėdos jausmo, kad nepasiseks. Gėda – tai tik viena iš emocijų“, – jaunimui renginio metu apie savo karjeros kelią pasakojo garsus Lietuvos šokėjas, choreografas, urbanistinio šokio teatro „Low Air“ direktorius Laurynas Žakevičius.

„Verslas N-16“ – tai dar viena renginio tema, kuria kalbėjo Titas Jurkonis, reklamos agentūrą su bendraminčiais įkūręs būdamas vos 16 metų. Savo patirtimi dalinosi rinkodaros specialistas Raimundas Vaitiekūnas, informacinių technologijų startuolio įkūrėjas Tomas Moška, turinio rinkodaros specialistė Eglė Skunčikaitė bei kiti įvairių sričių profesionalai.

„Užsikrauk karjerai“ renginio metu vykusiuose komandiniuose praktiniuose užsiėmimuose jaunuoliai turėjo sukurti verslo idėją, numatyti problemas ją įgyvendinant ir rasti būdų sėkmingai idėją realizuoti.

Organizatorių nuotr.

„Youth Empowered“ programa, kurios pagrindinis tikslas mažinti jaunimo nedarbą, įgyvendinama 28 pasaulio šalyse, o Lietuvoje vykdoma nuo 2017 metų, bendradarbiaujant „Lietuvos Junior Achievement“ ir bendrovei „Coca-Cola HBC Lietuva“. Lietuvos statistikos departamento duomenis 15-24 metų  jaunimo nedarbas šalyje 2019 m. pirmąjį ketvirtį siekė 12,5 proc. Ir nors šis skaičius kasmet nežymiai mažėja, jaunimo nedarbo problema išlieka.

Toks pat renginys tuo pat metu vyko Rygoje bei Taline: „Užsikrauk karjerai“ renginio dalyviai turėjo galimybę bendrauti tiesiogiai, užduoti klausimus vieni kitiems, pasidalinti patirtimis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdos Vydūno gimnazistai - eXpo nugalėtojai

Iš beveik 900 jaunųjų bendrovių – mokinių mokomųjų verslų – nacionalinėje „accelerator_x“ programos eXpo pergalės laurus pelnė komanda iš Klaipėdos ...
2022-05-25
Skaityti daugiau

Švietimas

Iššūkį iššūkiui meta ir Klaipėdos moksleiviai

Kovo 8–21 dienomis vyksta jau trečiąjį kartą jaunimo antreprenerystės ir finansinio raštingumo organizacijos „Lietuvos Junior Achievement“ organizuojama internetinė stovykla moksleiviams ...
2021-03-16
Skaityti daugiau

Regionas

Klaipėdos rajono moksleiviai mokysis finansinio raštingumo

Iš kur atsiranda pinigai? Kodėl reikia taupyti? Kas yra mokesčiai? Tai tik nedidelė dalis klausimų, į kuriuos jau nuo rudens atsakymus ...
2020-06-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This