Uosto direkcijoje – sertifikuota antikorupcijos vadybos sistema

Uostas ir jūra

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija praneša esanti viena iš nedaugelio valstybės valdomų įmonių, kurioje oficialiai sertifikuota antikorupcinė vadybos sistema, kuri įmonėje buvo įdiegta siekiant dar labiau stiprinti korupcijos prevencijos sritį.

Antikorupcinę vadybos sistemą, pagrįstą standarto ISO 37001:2016 nuostatomis, sertifikavo nacionalinio Italijos akreditacijos biuro „Accredia“ akredituota italų kompanija „RINA Services S.p.A.“ Sertifikavimo audito metu buvo tikrinama dokumentų ir procesų atitiktis minėto standarto normoms, įmonės įgyvendinamos finansinės ir nefinansinės kontrolės priemonės, taip pat vertintos ir tikrintos darbuotojų patikros ir kvalifikacijos kėlimo procedūros, įsigijimų procesų atitiktis standartui, analizuojamas korupcijos rizikų identifikavimo, vertinimo ir mažinimo procesas ir kt.

„Antikorupcinė vadybos sistema apima daugelį rizikos valdymo priemonių, o kartu leidžia laiku nustatyti visuose įmonės veiklos procesuose kylančią korupcijos riziką ir, ją įvertinus, parinkti proporcingas ir efektyvias antikorupcines ir kitas kontrolės priemones. Uosto direkcija yra viena pirmųjų valstybės įmonių, kurioje ši sistema yra oficialiai sertifikuota“, – pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Prevencijos ir rizikos valdymo skyriaus viršininkas Dainius Noreika.

Antikorupcinė vadybos sistema Uosto direkcijoje buvo įdiegta 2018 m. spalio mėn. Joje ypatingas dėmesys skiriamas korupcijos rizikų identifikavimui, vertinimui ir valdymui, darbuotojų mokymui bei siekiama, kad kiekvienas darbuotojas būtų atsakingas už korupcijos apraiškų užkardymą.

Skelbiama, jog siekiant sustiprinti antikorupcinę politiką, įmonėje dar praėjusių metų pabaigoje buvo įkurtas Prevencijos ir rizikos valdymo skyrius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Planuojami ir mobilieji vandenilio pilstymo punktai

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija paskelbė konkursą dėl viešųjų vandenilio pildymo punktų įrengimo Klaipėdos mieste. Sunkiasvoriam ir lengvajam transportui skirti ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Paminėjo Žemės dieną

Tęsiama tradicija pavasario lygiadienį paminėti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje suburiant gausias uostamiesčio moksleivių gretas. Šįkart jaunimo gamtosauginis forumas kviečia ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Per pirmus du mėnesius - 8 proc. daugiau krovinių

Uosto direkcija praneša, jog pirmi du šių metų mėnesiai Klaipėdos uosto krovinių statistikoje žymi beveik 6 milijonų tonų perkrautų krovinių ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This