Skundai dėl nesaugios aikštelės Poilsio parke prišaukė remontą

Miestas, Svarbu

Didžiausia Klaipėdoje nemokama vaikų žaidimų aikštelė pasikeis neatpažįstamai. Tačiau dėl remonto darbų kurį laiką ji bus uždaryta.

Tokį, tik šiek tiek pakoreguotą, Poilsio parko vaikų žaidimų aikštelės vaizdą po remonto patvirtino Klaipėdos savivaldybė.

Poilsio parke esanti vaikų žaidimų aikštelė yra labai populiari tarp klaipėdiečių. Tačiau pastaraisiais metais žmonės skųsdavosi, kad toje aikštelėje vaikams nesaugu, kad pavojų kelia susidėvėję įrenginiai. Todėl Klaipėdos savivaldybėje galiausiai nuspręsta, jog šią aikštelę reikia kapitaliai remontuoti.

„Ta aikštelė jau seniai įrengta, todėl ir įrenginiai susidėvėjo. Be to, kai ji buvo įrengiama, negaliojo higienos norma, kuri įsigaliojo 2016 metais, todėl dabar aikštelė jos nebeatitinka. Tad tikrai atėjo laikas ją remontuoti“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja Inga Kubilienė.

Nuspręsta, jog visi aikštelėje esantys įrenginiai bus išmontuoti ir išvežti, o vietoje jų sumontuoti nauji. Be to, nuspręsta pakeisti ir dangą, ji bus iš guminių plytelių.

Klaipėdos savivaldybėje vykusiame pasitarime iš kelių pasiūlytų variantų pasirinktas vienas, kaip turi atrodyti vaikų žaidimų aikštelė Poilsio parke.

Joje pagrindinis kompleksinis įrenginys bus su tuneliniu nusileidimu, taip pat bus įrangos neįgaliesiems, vaikų žaidimų aikštelė bus dalinai aptverta tvorele – toje pusėje, kurioje yra judrus dviračių takas.

„Aikštelė bus skirta vaikams nuo vienerių iki dešimtiems metų. Nors dešimtmečiai į aikšteles ir nelabai eina, jose daugiausia yra mažylių, kuriuos prižiūri mamoms, tačiau šioje aikštelė bus ir vyresniems vaikams skirtos supynės su padangomis“, – aiškino I. Kubilienė.

Anot jos, renkantis įrenginius labiausiai orientuotasi į kokybę, kad jais būtų galima naudotis ne kelerius, o keliolika ir daugiau metų. „Pačių brangiausių įrenginių nesirinkome, tačiau jie tikrai bus kokybiškesni nei dabar esantys“, – teigė pašnekovė.

Pinigų remontui bus prašoma iš miesto biudžeto. Numatoma, kad remonto ir naujų įrenginių įsigijimo išlaidos gali siekti daugiau nei 155 tūkst. eurų.

Kai tik bus patvirtintas kitų metų biudžetas, I. Kubilienės žodžiais, bus ieškoma rangovo, kuris remontuotų šią vaikų žaidimų aikštelę. „Darbai gali prasidėti pavasarį ar vasarą. Kai jie vyks, aišku, kurį laiką aikštelė bus uždaryta. Bet tikimės, kad iki rudens tikrai viskas bus sutvarkyta ir Poilsio parke visų lauks nauja ir šiuolaikiška vaikų žaidimų aikštelė“, – planus dėstė I.Kubilienė.

2 Comments

  1. to danga vaikas expertui

    Čia ne plytelės o ištisinė danga

    Reply
  2. Danga vaikams

    iš guminių plytelių nėra geras pasirinkimas, ypač šiltesnę dieną, o jau tokią vasarą kaip šią bus visai prastai. Guma garuoja ir smirdi – toksiški.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Miestas

Išsirinko laikinus šaligatvių, aikščių ir skverų valytojus

Klaipėdos savivaldybė sudarė dvi trumpalaikes sutartis su dėl bendro naudojimo teritorijų (šaligatvių, autobusų sustojimo aikštelių, aikščių, skverų ir kt.) sanitarinio ...
2024-03-09
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Vienur tęs pradėtus darbus, kitur - tvarkys broką

Atšilus orams, toliau bus tęsiami praėjusiais metais savivaldybės užsakymu pradėti įvairių miesto viešųjų erdvių sutvarkymo darbai. Tuo pat metu aiškėja, ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This