Klaipėdoje pradedamas rekordu paženklintas šildymo sezonas

Miestas, Svarbu

Šildymo sezono pradžia šiemet Klaipėdoje oficialiai skelbiama nuo pirmadienio, spalio 7 dienos – tai yra anksčiausiai per pastaruosius keliolika metų.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis penktadienį pasirašė įsakymą, kuriame nurodoma, jog šildymo sezono pradžia Klaipėdoje yra spalio 7 diena, pirmadienis.

Savivaldybei priklausančios socialinių paslaugų įmonės ir ikimokyklinės ugdymo įstaigos pradėtos šildyti nuo spalio 2 dienos, trečiadienio.

„Įvertinome oro prognozes. Akivaizdu, kad savaitgalį ir pirmadienį vidutinė paros temperatūra bus mažesnė nei 10 laipsnių. Kitą savaitę taip pat numatoma panaši temperatūra, be to, dar bus ir lietinga, drėgna, todėl ir nuspręsta pradėti šildymo sezoną“, – aiškino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Teisės aktuose numatyta, kad šildymo sezoną galima pradėti, jei tris paras vidutinė oro temperatūra yra žemesnė nei 10 laipsnių.

L. Dūda pabrėžė, jog toks įsakymas dėl šildymo sezono pradžios yra svarbus savivaldybėms įstaigoms ir žmonėms, gaunantiems kompensacijas už šildymą.

„Gyventojai patys gali nuspręsti, kada pradėti šildyti butus. Nors mieste ir skelbiamas šildymo sezonas, jei namo gyventojų dauguma nuspręs kitaip, tame name šildymas neturėtų būti įjungtas. Tačiau nepamenu atvejo, kad gyventojai atsisakytų šildytis, kai jau paskelbiama šildymo sezono pradžia“, – teigė L. Dūda.

Daugiabučių namų šildymo sistemų prižiūrėtojai turi užtikrinti, jog šiluma žmonių butus pasiektų per tris dienas nuo oficialios šildymo pradžios. Tačiau įprastai radiatoriai ima šilti tą pačią arba kitą dieną.

Paklaustas, ar savivaldybėje jau sulaukta daug žmonių prašymų įjungti šildymą, L. Dūda teigė, jog buvo pageidavimų, jog šildymas būtų įjungtas darželiuose, o gyventojai esą kantriai laukė.

„Jei šildymo sezonas neprasidėtų, manau, kad pirmadienį tikrai sulauktume daug skambučių, nes išties atvės orai“, – tvirtino L.Dūda.

Pernai Klaipėdoje šildymo sezono pradžia buvo paskelbta spalio 22 dieną. Per pastaruosius keliolika metų anksčiausiai šildymo sezonas pradėtas spalio 9 dieną, tad šiųmetį šildymo sezoną jau galima vadinti rekordiniu.

Šildymo sezono pradžia Klaipėdoje:

2004 m. – spalio 12 d.

2005 m. – spalio 18 d.

2006 m. – spalio 26 d.

2007 m. – spalio 15 d.

2008 m. – spalio 27 d.

2009 m. – spalio 13 d.

2010 m. – spalio 11 d.

2011 m. – spalio 19 d.

2012 m. – spalio 17 d.

2013 m. – spalio 15 d.

2014 m. – spalio 22 d.

2015 m. – spalio 9 d.

2016 m. – spalio 10 d.

2017 m. – spalio 11 d.

2018 m. – spalio 22 d.

14 Comments

  1. klaipėdietė, Dariaus ir Girėno g.

    Gal p.Liudvikas DŪDA GALĖTŲ paaiškinti Dariaus ir Girėno 21 namo,19,19a keliems Herkaus Manto 51,53,55 namų gyventojams KODĖL būtent DABAR pradėti šiluminių trasų keitimo darbai ?!Be karšto vandens,be šilumos nežinia KIEK teks gyventi !

    Reply
  2. .

    Ir vistiek dar nešildo

    Reply
  3. A.

    Nu pagaliau!

    Reply
  4. Se

    Šiaip, teisiškai jau šeštadienį turėjo būti įjungtas šildymas.

    Reply
  5. Pranas

    Meras džiazo muzikantas, ūkio departamento direktorius – Dūda.

    Reply
  6. Klaipediete

    Labai gerai kad prades sildyti ,jau laikas,nebenus dregna,notim silumos!

    Reply
  7. Arūnas

    Tai kad nuo sekančios savaitės vėl atšilimas?!
    Jis bus dar didesnis kai visi atidarysim langus .
    Gerbiami klierkai pažvelkit karts nuo karto į orų prognozes ir tendencijas juk vieno raštingojo pirstelėjimas apie temperatūros vidurkį ptieš 20 metų šiai dienai jau kaip ir nebetinka.

    Reply
    • Klaipeda

      Kita savaite labai daug lietaus,todel bus dregna ir vesu,tegul tik jungia sildyma kiek galim laukt

    • Anonimas

      Jei ir bus +20, tai gal tik porą valandų per dieną. O iki tol kol ateis tie +20 laipsnių, pastipkim iš šalčio.

  8. Nesvarbu

    Turbūt dėl to rekordo ir pradeda???.

    Reply
  9. M. W.

    Ir toliau AB ir UAB kartu su valdžia siurbs pinigėlius iš Lietuvos žmogelių… Toliau teršime ir šildysime gamtą, ir taip „kovosime” su oro tarša ir klimato atšilimu. Yra! Jei jau kažkam labai šalta, lai „rūbus” apsisuka ar el. šildytuvą įsijungia…

    Reply
    • Tomas

      Dar vienas „medinukas” nukrito į daržą. O iš kur atsiranda elektra el. šildytuvui, genijau? Dar gal norėtum nuvykti į kokį Klaipėdos mažaaukščių namų kvartalą ir protestuoti, kam jie malkas, durpes ir anglį apšildymui degina ir skatina klimato atšilimą? Renovuok savo šildymo sistemą į elektra varomas ir nereiks varyt nei ant AB’ų, nei ant UAB’ų, nei ant valdžios.

  10. CIA KLAIPEDA SVEIKINA PUTINA SU GIMTADIENIU?

    Ir isipareigoja palinti kiek tik imanoma daugiau rusisku duju, tame tarpe ir is durniu laivo. Musu komerciniai patriotai ilgai lauke sios dienos. Ofsoru saskaitos ir vel prisipildys…..

    Reply
    • Tomas

      Tamystai, vaistai baigėsi?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Klaipėda tęs šildymo sezoną

Vilniui paskelbus apie šildymo sezono pabaigą, Klaipėda šią savaitę dar planuoja šildyti gyventojų namus ir valstybines įstaigas. Kaip Eltą informavo ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Spyglys

Paaiškėjo Arūno Tumos išminties šaltinis*

Klaipėdos miesto tarybos narys, net merą gebantis pastatyti į jam priderančią tarnautojo vietą, Spyglio mylimas Arūnas Tuma pastaruoju metu demonstruoja ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This