KU studentei įteikta Alfonso Žalio vardo stipendija

Švietimas

Klaipėdos universitetas (KU) praneša, jog Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto (BRIAI) magistrantei Renatai Rachmanovaitei įteikta Alfonso Žalio vardo stipendija.

„Pirmiausia, noriu padėkoti Klaipėdos universiteto rektoriui, kuris išgirdo mūsų prašymą, jog norime šią stipendiją skirti būtent BRIAI studentui. Norime prisidėti prie studentų paskatinimo, tikimės, kad ši stipendija bus papildoma motyvacija siekti aukštų mokslo rezultatų ir prisidėti prie visuomenės gerovės kūrimo“, – sveikindamas studentę sakė A. Žalio sūnus Artūras Žalys.

Alfonso Žalio vardo stipendija skirta pirmą kartą. KU nuotr.

KU informuoja, jog šių metų birželį  R. Rachmanovaitė apgynė baigiamąjį bakalauro darbą ,,Persitvarkymo“ laikotarpio kasdienybė Plungės mieste spaudos duomenimis“, kuris buvo įvertintas puikiai.

Studijuodama Klaipėdos universitete R. Rachmanovaitė rodė ne tik aukštus akademinius rezultatus, bet ir aktyviai dalyvavo visuomeninėje veikloje, reprezentavo Klaipėdos universitetą įvairiuose renginiuose tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje.

„Esu be galo dėkinga stipendijos steigėjams, nes ji mane motyvuoja siekti dar aukštesnių tikslų. Šiemet pradėjau pedagogikos studijas, taip pat studijuoju Baltijos regiono istorijos magistrą, todėl planuoju stipendiją skirti studijoms. Esu labai laiminga ir noriu padėkoti už tokį įvertinimą“, – sakė R. Rachmanovaitė.

KU BRIAI Studijų programų koordinatoriaus Vyganto Vareikio teigimu, R. Rachmanovaitės pasiekimais džiaugiasi ir visa universiteto bendruomenė.

„Toks Renatos įvertinimas yra tarsi geriausias jos sėkmės istorijos įrodymas. Džiaugiamės, kad tokie žingeidūs ir gabūs studentai renkasi studijas Klaipėdos universitete bei tikimės, kad ateityje jos darbai ir veikla bus įvertinti dar ne kartą“, – sakė studentės bakalauro darbo vadovu buvęs V. Vareikis.

Anot KU rektoriaus prof. dr. Artūro Razbadausko, ši stipendija įprasmina ne tik studentų pasiekimus, bet ir yra gražus akcentas minint universitetui bei miestui svarbias datas.

„Norime padėkoti mecenatams, kurie prisideda prie Klaipėdos universiteto studentų gerovės. Simboliška, jog 1990-ųjų metų spalio 5 d. Vytautas Landsbergis pasirašė nutarimą dėl KU įsteigimo, taip pat spalio 5 d. savo 90-ąjį gimtadienį būtų šventęs ir pats Alfonsas Žalys. Kartu mes pagerbiame indėlį, kurį jis įdėjo, kad Klaipėdos universitetas atsirastų. Labai smagu, kad jūs tęsiate tuos gerus darbus“, – stipendijos steigėjams dėkojo KU rektorius, prof. dr. Artūras Razbadauskas.

INFORMACIJA 

Alfonsas Žalys klaipėdiečiams žinomas kaip ilgametis Klaipėdos miesto vykdomojo komiteto pirmininkas (1969–1990), daug prisidėjęs prie Klaipėdos kultūrinio potencialo stiprinimo, svarbiausių miesto atpažinimo ženklų, tokių, kaip Lietuvos jūrų muziejus ar Klaipėdos universitetas, kūrimo. 

Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio metais būdamas vienu miesto vadovų, A. Žalys pasuko į reformų pusę, rėmė Sąjūdžio veiklą, aktyviai dalyvavo diskutuojant ir įgyvendinant Klaipėdos universiteto steigimo idėją.

Kovo 11-osios Akto signataro, Klaipėdos miesto garbės piliečio, Klaipėdos universiteto garbės daktaro Alfonso Žalio vardo stipendija skirta pirmą kartą. Ji įsteigta Alfonso Žalio paramos fondo bei Klaipėdos universiteto 2019-aisiais metais sudaryta sutartimi. Fondo steigėjai tikisi, kad glaudus bendradarbiavimas su universitetu bus tęsiamas ir ateityje.

Spalio 5 d. A. Žaliui būtų sukakę 90 metų. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This