Prie poliklinikos – netinkama nuovaža neįgaliesiems?

Svarbu, Sveikata

Į „Atvirą Klaipėdą” kreipėsi Aistė, kuri teigė susidūrusi su problema, bandydama patekti į Respublikinės Klaipėdos ligoninės konsultacinę polikliniką, esančią Taikos pr. Klaipėdietės teigimu, prie poliklinikos įrengta neįgaliesiems skirta nuovaža yra tam nepritaikyta. Ligoninės vadovai skelbia operatyviai sureagavę į šią pastabą ir žada nuovažą tvarkyti.

Spalio 2 dieną mergina su mama lankėsi šioje poliklinikoje. Klaipėdietė juda vežimėlio pagalba, tad jai teko pasinaudoti minėta nuovaža, norint patekti į gydymo įstaigą.

Aistės teigimu, pandusas prie poliklinikos yra per trumpas ir per status. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Vos tik nuvykusios ten pamatėme, jog pandusas yra labai status ir trumpas. Šiaip ne taip užvažiavome. O išėjus iš poliklinikos lijo. Neįgaliesiems skirta nuovaža tapo labai slidi. Važiuojant ja vežimėlio ratai nuo slidumo bei pagrindo statumo sukrypo. Tuomet abi nusivertėme nuo nuovažos ir aš iškritau iš vežimėlio ant asfalto”, – pasakojo klaipėdietė.

Merginos teigimu, po šio įvykio jai skauda visą kairę kūno pusę, o jos mama susimušė koją, mat ji, bandydama stabdyti greit riedantį vežimėlį, pakišo koją.

Merginos manymu, Respublikinės Klaipėdos ligoninės konsultacinei poliklinikai reikia skubiai taisyti aplinkos pritaikymą neįgaliesiems, kad šis incidentas nepasikartotų su kitais ligoniais.

„Nuovaža turi būti daug nuožulnesnė ir jos pagrindas turi būti padengtas neslystančia danga, kad neįgalieji galėtų patys saugiai patekti į šią polikliniką”, – įsitikinusi klaipėdietė.

Respublikinės Klaipėdos ligoninės atstovė spaudai Marija Gabrienė perdavė ligoninės vadovybės apgailestavimą dėl šio nutikimo ir teigė, jog į skaitytojos laišką buvo sureaguota skubos tvarka.

„Jau duotas nurodymas atsakingiems darbuotojams išsiaiškinti dėl galimybės patobulinti minėtą nuovažą”, – sakė ligoninės atstovė. Kartu ji pabrėžė, jog tam reikės koreguoti jau realizuotą projektą, kurį reikės derinti ir su miesto savivaldybe, ir su namo, kuriame įsikūrusi poliklinika, bendrija.

„Tai nėra taip paprasta, nes visas šitas pastatas ligoninės buvo paveldėtas ir dabar bus aiškinamasi, kaip galima patobulinti šitą nusileidimą”, –  žadėjo M. Gabrienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Buvusi slaugytoja teisybės ieškos ir Žmogaus Teisių Teisme  

Ir apeliacinės instancijos teismas dviem sprendimais patvirtino, kad Brožynų seniūnaitė Irena Gailiutė nepagrįstai bandė atnaujinti pralaimėtas bylas dėl jos atleidimo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Seniūnaitei atsirūgo bandymas atnaujinti bylą prieš buvusį darbdavį

Brožynų seniūnaitė Irena Gailiutė nesėkmingai bandė atnaujinti dar 2022 metais pralaimėtą bylą dėl jos atleidimo iš Respublikinės Klaipėdos ligoninės. Vietoje ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Sveikata

Mirė Daiva Grigutienė

Respublikinė Klaipėdos ligoninė praneša, jog netikėtai mirė šios įstaigos Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus vyresnioji slaugytoja Daiva Grigutienė. Jai buvo ...
2024-01-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This