Žvejams pažadėjo kompensacijas

Uostas ir jūra

Žvejai, priversti šią vasarą nutraukti žvejybos veiklą dėl kritinės menkių išteklių būklės Baltijos jūroje, turėtų gauti kompensacijas. Apie tai ir kitus šalies žvejams aktualius klausimus buvo diskutuojama penktadienį Žemės ūkio ministerijoje (ŽŪM) įvykusiame Lietuvos žuvininkystės sektoriaus 2014–2020 m. veiksmų programos stebėsenos komiteto posėdyje.

Ministerijos pranešime skelbiama, jog žuvininkystės klausimus kuruojantis žemės ūkio viceministras Petras Narkevičius pripažįsta, kad šiuo metu skaudžiausia Lietuvos žvejų problema yra priverstinis žvejybos veiklos nutraukimas, pradėtas šią vasarą taikyti dėl kritinės menkių išteklių būklės Baltijos jūroje.

Po diskusijų komiteto nariai pritarė ŽŪM siūlomiems specialiesiems projektų tinkamumo kriterijams, kad samdomi žvejai, dėl susidariusios situacijos netekę pajamų šaltinio, galėtų gauti Europos jūrų reikalų ir žuvininkystės fondo paramą.

Komitetas taip pat išnagrinėjo ir po intensyvių diskusijų patvirtino dar vienos naujos priemonės „Žvejybos ir akvakultūros produktų perdirbimas“ projektų specialiuosius tinkamumo ir pirmumo atrankos kriterijus. Teigiama, jog tai privalomas etapas startuoti naujajai investicinei žuvininkystės priemonei.

Posėdyje dalyvavo Lietuvos žuvininkystės sektoriaus socialiniai-ekonominiai partneriai, valstybės institucijų, Europos Komisijos Jūrų reikalų ir žuvininkystės generalinio direktorato atstovai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Skirs paramą žvejams, nutraukusiems veiklą dėl sumažintų Baltijos menkių kvotų

Baltijos jūros žvejai, kurie žvejojo rytines menkes, visam laikui nutraukiantys veiklą, gaus finansavimą iš 2014-2020 m. Europos jūrų reikalų ir ...
2020-10-06
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Uoste ieškos vietos vėjo jėgainių pramonei

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto plėtojimo taryba antradienį įpareigojo Uosto direkciją iki rugsėjo išanalizuoti alternatyvas, kur uoste galėtų būti vieta, tinkama ...
2020-07-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This