„Dragūnas“ nesunkiai nugalėjo Panevėžio „Grifą“

Sportas

Šeštadienį Klaipėdos „Dragūnas“ namuose sužaidė antrąsias savo rungtynes Lietuvos rankinio lygoje. Šįkart varžovai taip pat įveikti solidžia persvara – rungtynės tarp „Dragūno“ ir Panevėžio „Grifo“ baigėsi rezultatu 41:20 (21:13).

rkdragunas.lt nuotr.

Rungtynių pradžia buvo klampi, o žaidimas – lėtas. Tik antroje kėlinio pusėje aikštelės šeimininkai atitolo, susikraudami ženklesnę persvarą – 12:7, 15:9, 19:12, 21:13.

Antroje rungtynių pusėje sirgaliai stebėjo jau gyvesnį žaidimą. Iki kėlinio vidurio „Dragūnas“ padidino savo persvarą iki dviženklės – 29:16.

Panevėžiečiai nerado būdų sustabdyti aikštelės šeimininkų atakas, o likus dešimčiai minučių iki rungtynių pabaigos „Dragūnas“ surengė tikrą įvarčių šou. Klaipėdos ekipa sužaidė atkarpą 8:0 ir komandas skyrė jau 19 įvarčių – 38:19.

Rungtynių pabaiga tebuvo formalumas ir „Dragūnas“ įsirašė antrą lengvą pergalę.

„Mūsų komandos žaidimas, palyginti su pirmosiomis rungtynėmis, skiriasi. Šįkart mūsų energija buvo kitokia, nes visą savaitę sunkiai dirbome, matėsi, kad neturėjome tiek energijos. Gąsdina tai, kad neprisiverčiame dirbti gynyboje. Puolime viskas gerai. Antrame kėlinyje viskas buvo lyg ir geriau, buvo praleista labai mažai įvarčių, bet ne dėl geros gynybos, o dėl to, kad varžovas silpnai ar netaikliai metė. Tačiau dar dirbsime ir stiprinsime silpnesnes vietas“, – komentavo „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Šiose rungtynėse debiutavo naujas komandos žaidėjas – perspektyvus penkiolikmetis Edvinas Aidukonis. Jaunasis klaipėdietis yra kairiojo pusiau krašto žaidėjas. Kartu su komanda jis treniravosi nuo vasaros pabaigos.

E. Aidukonis – vienas iš trenerės Auksuolės Stropienės „auksinės“ kartos sportininkų, ne sykį tapusių savo amžiaus grupės Lietuvos čempionais. Perspektyvus rankininkas buvo pakviestas treniruotis kartu su reprezentacine Klaipėdos vyrų rankinio komanda ir prie jos prisidėti.

„Esu jauniausias komandoje, džiaugiuosi, kad mane šiltai priėmė. Koks jausmas būti „Dragūne“? Yra labai stiprus jausmas, lyg euforija. Esu labai laimingas, kad čia esu. Manau, kad pirmose rungtynėse visai neblogai pasirodžiau“, – sakė naujasis dragūnietis.

„Labai džiaugiuosi, kad treneris davė jam šansą. Pirmose rungtynėse Edvinas nebijojo, visai neblogai žaidė ir pelnė du įvarčius. Tikiuosi, kad viskas bus gerai. Visa likusi jo bendraamžių komanda taip pat yra labai darbštūs vaikai, stengiasi, nes visi nori žaisti pirmoje šalies lygoje, o vėliau – patekti į „Dragūną“ ir atstovauti Klaipėdai. Aš, kaip trenerė, tuo labai džiaugiuosi“, – šypsojosi E. Aidukonio trenerė A. Stropienė.

Statistika:

„Dragūnas“: Žanas Gabrielius Virbauskas – 7, Laurynas Simonavičius, Deividas Virbauskas, Lukas Simėnas, Orestas Biknius, Gytis Šmantauskas – po 4, Arvydas Bučius, Mykolas Lapiniauskas, Benas Butkus, Tomas Valentukevičius – po 3, Edvinas Aidukonis – 2.

„KKSC-RSSG-Grifas“: Pavelas Zeifertas – 6, Mindaugas Barzdenis – 5, Žilvinas Maslauskas – 3, Amandas Šarkanas, Eligijus Leveika, Marius Gvergždys – po 2.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo Baltijos rankinio lygos bronzą

Savaitgalį Estijoje vykusiame Baltijos rankinio lygos finalo ketverte vienintelė Lietuvai atstovavusi komanda – Klaipėdos „Dragūnas“ – paskutinėmis rungtynių sekundėmis išplėšė ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo bilietą į Baltijos rankinio lygos finalo ketvertą

Šeštadienį vyko antrosios Baltijos rankinio lygos ketvirtfinalio rungtynės tarp Klaipėdos „Dragūno“ ir „Mistra“ (Estija) komandų. Aršiai kovoję estų rankininkai savoje ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Lietuvos rankinio federacijos taurės finale – Klaipėdos „Dragūno“ triumfas

Klaipėdos „Dragūno“ ir Kauno „Žalgirio“ rankininkių pergalėmis sekmadienį baigėsi Utenoje vykęs Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro finalo ketvertas. Tiek ...
2024-02-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This