„Klaipėdos naftos” koordinuojamam projektui – apdovanojimas

Uostas ir jūra

Pirmadienį valstybės valdomos AB „Klaipėdos nafta” (KN) koordinuojamas projektui „Blue Baltics“ įteiktas „Energy Globe Award Lithuania 2019“ apdovanojimas už kuriamą teigiamą poveikį aplinkai.

Projekto „Blue Baltics“ pagrindu Baltijos jūroje buvo sukurta suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) vertės grandinė ir skatinamas švaraus kuro naudojimas laivyboje.

„Energy Globe Award Lithuania 2019“ apdovanojimo sertifikatą KN Klaipėdos SGD tarnybos direktoriui Arūnui Moliui įteikia Austrijos ambasados ekonomikos patarėja Ingrid Valentini-Wanka.

Anot bendrovės pranešimo, „Energy Globe Award“ yra laikomas vienu prestižiškiausiu aplinkosaugos apdovanojimų pasaulyje, dėl kurio kasmet varžomasi net 187 šalyse. Apdovanojami energijos išteklius tausojantys bei teršalų mažinimą skatinantys projektai, kurie išskiriami regioniniu, nacionaliniu ir pasauliniu mastu.

2016-aisiais pradėto įgyvendinti „Blue Baltics“ projekto metu Klaipėdoje pastatyta SGD paskirstymo stotis, kuri leidžia uostamiesčiui tapti SGD vertės grandinės ašimi ir SGD paskirstymo centru, sujungiant keturias Baltijos jūros regiono valstybes į vieną SGD vertės grandinę. Projektui „Blue Baltics“ iš fondo „Motorways of the Sea“ programos iš viso skirta apie 15 mln. eurų, iš kurių apie 4 mln. eurų – KN.

„KN kartu su keturiais partneriais sukūrė unikalią vertės grandinę, kuri apima tiek aplinkai draugiško SGD kuro infrastruktūros plėtrą, tiek ir šio kuro distribucijos galimybes. „Energy Globe Award“ apdovanojimas yra svarbus ir įkvepiantis įvertinimas už sėkmingą bendradarbiavimą su partneriais siekiant užtikrinti aukštus aplinkosauginius standartus Baltijos jūroje. Svarbu pažymėti, kad Klaipėdoje sukurta SGD mažos apimties paskirstymo infrastruktūra naudą neša ne tik aplinkosauginiu požiūriu, bet ir yra reikšminga SGD vertės grandinės dalis, kurios vystymasis sudaro galimybę vystyti papildomas veiklas ir taip mažinti Klaipėdos SGD terminalo išlaikymo kaštus visiems dujų vartotojams“, – pranešime spaudai cituojamas KN Klaipėdos SGD tarnybos direktorius Arūnas Molis.

Apdovanojimu siekiama atkreipti dėmesį į inovatyvius sprendimus, sprendžiančius aktualiausias aplinkosaugos problemas – išteklių trūkumą, oro ir vandens taršą, eroziją, neigiamus klimato pokyčius. Anot apdovanojimo iniciatorių, tokiu būdu verslas skatinamas atkreipti dėmesį į aplinkosaugines problemas galinčius spręsti inovatyvius sprendimus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Verslas

Oficialiai nebeliko „Klaipėdos naftos“

Nuo trečiadienio valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta“ tęsia veiklą nauju juridiniu pavadinimu – AB „KN Energies“. Pavadinimo keitimas esą yra ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

KN tapo keturių Vokietijos SGD terminalų komercine operatore

Nuo sausio 10 d. AB „KN Energies“ tapsianti „Klaipėdos nafta“ (KN) 2024-uosius metus pradeda pergale viešajame konkurse dėl keturių suskystintųjų ...
2024-01-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This