Klaipėdos universitetinėje ligoninėje atsiras prietaisai apsinuodijimams identifikuoti

Sveikata

Sveikatos apsaugos ministerija žada, kad alkoholiu, medikamentais, narkotikais ar psichodisleptikais, naftos produktais, korozinėmis medžiagomis, anglies monoksidu, grybais ar kitomis medžiagomis apsinuodiję Lietuvos gyventojai sulauks efektyvesnės pagalbos.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Iš Europos Sąjungos (ES) fondų lėšų planuojama įsigyti 6 laboratorinės diagnostikos prietaisus, t. y. automatinius imuninių psichoaktyviųjų medžiagų nustatymo analizatorius, skirtus apsinuodijimus sukeliantiems medikamentams ir toksinėms medžiagoms nustatyti. Tokia įranga atsiras ir Klaipėdos universitetinėje ligoninėje.

Iš ES fondų lėšų tam skirta 2,728 mln. eurų.

Pasak sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, modernios technologijas žymiai pagerins teikiamų toksikologinių paslaugų kokybę ir prieinamumą Lietuvoje.

„Reikia lenkti galvas prieš visus mūsų gydytojus toksikologus, nes iki šiol sėkmingas gydymas priklauso tik nuo jų patirties ir profesionalumo: vertinant paciento būklę, jiems neretai tenka spėti, kokia medžiaga galėjo sukelti apnuodijimą“, – pranešime spaudai cituojamas A. Veryga.

Pagal dabartinę praktiką dažniausiai skiriamas plataus spektro gydymas, stebint, ar pacientui gydymas padeda, o jei ne – keičiamas ar koreguojamas. Turint naujus diagnozavimo aparatus ir žinant apsinuodijimą sukėlusią medžiagą, nedelsiant bus galima skirti tikslingą gydymą. Pasak sveikatos apsaugos ministro, skubus gydymo parinkimas užtikrina greitesnį darbingo amžiaus žmogaus grąžinimą į aktyvų gyvenimą.

„Svarbu, kad anksti diagnozavus medžiagą, trumpėja stacionarinio gydymo laikas, tokiu būdu mažėja gydymo išlaidos, o žmogus yra greičiau grąžinamas į pilnavertį aktyvų gyvenimą“, – pabrėžia ministras A. Veryga.

1 Comment

  1. specialistas

    sita ligonine net neturi kur zmogu paguldyti kai atve greitoji, ligonine neturi patalpos kaip pvz respublikine ligonine ar jurininku..mazas kabinetas, kur sedi 2 nekompetitingi slaugytojai, kurie maksimum ka gali tai kas bebutu israsyti benzodiazepinus ar panasei…i ligonine neimano atsigulti patikrinimui, kai zmogus jaucia save blogai..i klapedos ligonines galima atsigulti tik per pazystamus…nes ir seimos alegydytojai siuntimu neduoda, nors ir patys nesugeba ieskoti ligos priezasti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

COVID-19 pirkimai vis dar aidi teismuose

Teismuose dėl jos dalimi tapusios Klaipėdos universitetinės ligoninės pandeminio laikotarpio pirkimų tebesimurkdanti Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje laimėjo dar du ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Politika

G. Kniukšta traukiasi iš prezidento rinkimų: reikiamo parašų skaičiaus nesurinko dar du kandidatai (atnaujinta)

Respublikos prezidento rinkimuose kandidatuojantis Gintautas Kniukšta ketvirtadienį pristatė rinkėjų parašų lapus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ir užbaigė parašų rinkimą. VRK  ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This