„Memelio miestas“ jau pareikalavo aukų

Svarbu, Verslas

Ambicingas „Memelio miesto“ projektas turi ir savo minusų. Jo vystytojai sustabdė kitą projektą, todėl nemaža teritorija Klaipėdos centre kurį laiką tikrai nebus sutvarkyta.

Klaipėdiečiai pastebėjo, jog sklype tarp Naujosios Uosto ir Gegužės gatvių ėmė dygti stulpeliai, o tarp jų atsirado „Stop“ juosta. Miestiečiai ėmė svarstyti, jog taip šioje teritorijoje prasidėjo veiksmas, o galbūt netrukus ims plušėti statybininkai.

Šiame sklype numatyta vystyt projektą „Gegužės sodai“ – trijų pastatų kompleksą, skirtą komercinei ir viešbučio veiklai.

„Gegužės sodų” projekte numatyta, jog prie Naujosios Uosto gatvės turėtų iškilti viešbutis bei rekonstruotas sklype esantis paveldosaugininkų saugomas pastatas. Vystytojų vizualizacija

Vienas pastatas sklype jau stovi, jis yra paveldo objektas, todėl jį numatyta restauruoti. Kitus du pastatus, kurie būtų sujungti į vieną, ketinama statyti prie pat Naujosios Uosto gatvės.

Numatyta, jog naujas apie 3000 kv. m ploto pastatas turės A energinę klasę ir bus pastatytas derinant naujausias pastatų statybos ir įrengimo technologijas. Po pastatu ketinama įrengti požeminę stovėjimo aikštelę.

„Gegužės sodų“ pristatyme rašoma, jog klientams bus pasiūlyta ir erdvių, ir kompaktiškų viešbučio apartamentų. Pirmasis pastato aukštas (apie 600 kv. m), orientuotas į aktyvią gatvę, bus skirtas komercinei veiklai.

„Gegužės sodų“ projektą vysto bendrovė „Stemma Group“.

„Projektą turime, statybos leidimą – taip pat. Tačiau šiame sklype tikrai nieko nevyksta. Stulpeliai ir „Stop“ juosta atsirado tik todėl, kad norime sutvarkyti automobilių stovėjimą, taip padėti savo kaimynams – „Vitės“ verslo centrui“, – teigė bendrovės „Stemma Group“ atstovas Nerijus Tilindis.

Vieta, kur dar pernai turėjo prasidėti naujo viešbučio statybos, dabar atiduota statyti automobilius. Martyno Vainoriaus nuotr.

Paklaustas, kodėl projektas sustojo, jei jau gautas ir statybos leidimas, pašnekovas tvirtino, kad dabar visos pajėgos sutelktos į „Memelio miesto“ projektą. Žinia, bendrovė „Stemma Group“ pernai pavasarį tapo „Memelio miesto“ savininke ir vystytoja.

„Gegužės sodų“ projektas buvo suplanuotas gerokai anksčiau. Planavome, jog viešbučio statybas pradėsime šiemet pavasarį, tačiau atsirado „Memelio miestas“ ir planus reikėjo pakoreguoti. Mūsų prioritetai aiškūs – kuo greičiau sutvarkyti „Memelio miestą“, todėl ir nesinori blaškytis“, – aiškino N. Tilindis.

Jo teigimu, „Gegužės sodai“ yra perspektyvus projektas ir jis sulauks savo eilės. „Kol kas apie jokias datas nenoriu kalbėti, jų neturime įsivardiję. Žiūrėsime, kaip seksis su „Memelio miestu“. Viešbučio pastato statybos leidimas galioja neterminuotai. Jei atsiras projekto pirkėjas, jis ir galėtų vystyti „Gegužės sodus“. Tačiau oficialiai dar nesame pasakę, kad parduodame šį projektą“, – teigė N. Tilindis.

Paklaustas, kaip sekasi vystyti „Memelio miestą“, pašnekovas teigė, jog vyksta suplanuotos procedūros. Šiuo metu vis dar vyksta teritorijos detaliojo plano koncepcijos derinimas, jai nėra pritarusi Klaipėdos savivaldybė ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Kai tik šių institucijų pritarimas bus gautas, bus parengti detaliojo plano sprendiniai ir jie pristatyti visuomenei.

„Tokios yra procedūros ir niekur nepaskubėsi“, – konstatavo N. Tilindis.

„Memelio miesto“ teritorijos vystymo strategijoje numatytos kelios pagrindinės kryptys: turistų traukos centras su išsaugotais kultūros paveldo objektais bei naujais akcentais, administracinių pastatų kompleksas, paslaugų objektai – restoranai, salonai, išskirtinio būsto gyvenamieji namai, atvira poilsio ir pramogų zona.

Skaičiuojama, kad investicijos gali siekti 100 mln. eurų, o projektas visiškai pabaigtas iki 2030 metų.

15 Comments

  1. Šarūnas.

    Hapugos.

    Reply
  2. ir gerai kad sustabdė

    nes dar nepastatytas, o jau morališkai pasenęs – ne daug skiriasi nuo kitoje gatvės pusėje prieš 20 m. pastatytų.

    Reply
  3. Eda

    Klaipėda smirda,nieks nieko nedaro,tik visi kas prilenda stato bile tik statyti,pinigus praplauti

    Reply
    • Tiesa

      Svarbiausia kad statyti! ☝️?? Statyti ir dar kartą statyti! ??

  4. Nesvarbu

    Man tie ” verslūs žmonės” labai nesimpatiški, bet baisiausiai, kad jie dažnai daro įtaką politikams. Mūsų verslinykai tai- ne Warrenai Buffettai – išsilavinę, protingi, turtingi ir tuo pačiu kuklūs, o dažnai – prasto skonio mužikai, ” sėkmingai” darantys verslą dėka savo neišpasakyto nsglumo

    Reply
  5. 3000 kv.m

    pačiame miesto centre ir jokio viešinimo? svartymų? Kas pas jus per miestas? Ar pas jus yra miesto vyriausias architektas? Kokia jo vieša nuomonė? Pas Jus veikia Architektų Rūmų ekspertų taryba – kokia jos nuomonė? Kai žinosiu vietinių specų nuomones, oficialius vertinimus galėsiu ir savo pasakyti, pritariu jiems ar ne. Kol kas – keistoka, švelniai tariant.

    Reply
    • Sprendimų priėmimo teisę pasisavino įsteigtoji valdžia

      Jeigu neturi sprendimų priėmimo teisės nei visuomenė, nei architektai? Tai kas vyksta prieštarauja demokratijai ☝️

  6. Blogas pranašas

    Šiaip tai ponai M. Gusiatinas ir N. Tilindis ambicijų nestokojantys. Žinoma gerai, bet …Jau gerus metus kalbama ir šlovinamas tas garsusis Memelio miestas, dabar jau naujas – šis Vitės, net su statybos leidimu. Bet, ar kas matė tuos projektus? Kodėl jie tokie paslaptingi ir taip slepiami? Šis , pasirodo jau ir su statybos leidimu, bet niekam nebuvo rodytas, pristatomas. Teigiate – liko tik du derinimai ir kas tada? Parodysite ir nieko nebesiklausysite? Nes suderinta? Jei jau taip rūpinamasi savo miestu, tai gal vertėtų? Ponuliai. Tiek kiek pristato Atvira Klaipėda (dėkui jai ), tiek ir žinome – vieną kitą pavakarinę , saldžią vizulkę. Lempelių, švieselių vizulkėse pridegioti nėra didelė meistrystė. Kodėl aš taip – šio projekto architektūra gal tautai širdžiai ir miela, bet labai jau kvepia diletantizmu ir kiču, jei norite – 1990metų pralobusių kooperatininkų nameliais. Stovi tokių ir Mažajam kaimelyje irTreko rajone ir kt. Žinoma, klausimų būtų ir daugiau, bet jau statybos leidimas išduotas :). Negražu ponai vaidinti geradarius miestui ir tuo pačiu viską nuo jo slėpti. Jei tokio lygio bus ir garsusis Memelis…Panašu, kad aktyvūs konsultantai stropiai, bet ne ton pusėn ponulius nukonsultuoja. Gal keiskit? Kičas gali būti taip pat profesionaliai padarytas. Dabar dar tas šedevras įtartinai išsirioglinęs į N. Uosto gatvę, daugiau nei Vitės centras. Vis mažai parduodamų kvadratų? Stoviu N.Uosto gatvėj priešais, prisimenu pavadinimą – Gegužės sodai , gražu, bet kur jie? Jei taip ir toliau , ar neapsisuks uosto piketuotojai prieš pačius?

    Reply
  7. Anonimas

    Linkiu memelio miestui pasistatyti šalia metalo rūdos krovos 😀

    Reply
  8. Vitės renesansas

    Jei Achemos grupė prisijungtų prie šio projekto su savo smirdančiais guminiais angarais, šaldytuvu ir dulkančia Klasko – mieste atsiratų perlas su istoriniu Žiemos uostu , jachtomis ir marių pakrantėmis. Būtų pradžia. Liktų – Baltiskas, Bega. To ir linkiu. Savo kvartale pastatykite ir senų gervinių kranų. Baigia supjaustyti.

    Reply
  9. Neringa

    Anonime, čia jums turi būti gėda ir ne tik todėl, kad peikiate anonimiškai. Miršta čia nebent Jūsų smegenys :D, o mūsų Klaipėda gyvuoja, auga ir po truputį tvarkosi bei gražėja. Gaila, kad valdžia prie to nelabai prisideda, bet tokie kaip jūs ją ir išrinko. Tai visos viltys į verslą ir šiaip ambicingus žmones., kurie vietoj to, kad bambėti kaip Jūs, kažką daro, planuoja, ieško, stengiasi. Ofisai tušti nebent tų, kurie yra godūs. Bet čia jų reikalas ir jiems pamokos. O gerų šeimininkų pastatai tušti nebūna.

    Reply
    • Klaipeda

      Pritariu.

  10. Nesuprantantys

    O dėl kuo gėda ? Kad miestas miršta ir gyventojų mažėja, ar kad stato ?

    Reply
  11. Anonimas

    gėda, miestas miršta ir gyventojų mažėja, šalia objekto esantys ofisai tušti, kam jūs statot nereikalingus ir tuščius pastatus. Pravažiuokit Naujojo uosto g. ir pamatysit vien tuščias vitrinas

    Reply
    • Anonimui

      O koks tamstos reikalas? Stato verslūs žmonės, investuodami savo pinigus, ko taip nerimstate?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

„Memelio mieste“ - medinio burinio laivyno angaras

Klaipėdoje duris atveria unikali, nors ir laikina, edukacinė erdvė – Lietuvos medinio burinio laivyno angaras. Ji veiks „Memelio miesto“ dalyje, ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Nuomonės, Svarbu

Šiaurės rago skveras ir krantinė: tik klausimai

Sausio 25-ąją Klaipėdos miesto savivaldybėje įvyko Danės g. atkarpos nuo Pilies g. iki Šiaurinio rago ir kelio (gatvės) – pėsčiųjų ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Kelio į Šiaurės ragą projektiniams pasiūlymams - ne patys maloniausi epitetai

Ketvirtadienio vakarą surengto viešo į Šiaurės ragą vedančios Danės gatvės atkarpos projektinių pasiūlymų pristatymo metu jo autoriai turėjo išgirsti nemažai ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This