Klaipėdoje prisišvartuos paskutinis kruizinis laivas

Uostas ir jūra

Ketvirtadienį Klaipėdą aplankys paskutinis šiais metais kruizinis laivas „Nordstjernen“, kuris ir vainikuos kruizinės laivybos sezoną. Laivas bus prišvartuotas Kruizinių laivų terminale nuo 13 val. Šiuo laivu į Klaipėdą atplauks 85 keleiviai, dauguma jų yra svečiai iš Vokietijos, Austrijos ir Šveicarijos.

kruizinis laivas „Nordstjernen“.

Kruizinis laivas „Nordstjernen“, priklausantis kompanijai „Bergen Line“, buvo užsakytas kaip skubus buvusio bendrovės flagmano, taip pat vadinamo „Nordstjernen“, pakeitimas, kuris buvo pastatytas 1937 m. ir prarastas po žemės drebėjimo Raftsundet 1954 m. rugsėjį.

Užsakymas naujam keleivių, pašto ir krovininiam laivui buvo pateiktas „Blohm & Voss“ laivų statyklai Hamburge, kuri tik neseniai atsigavo po sunkios karo žalos. Laivų statybos apribojimai Vokietijoje buvo panaikinti tik 1953 m., o laivų statykla norėjo sulaukti tarptautinių užsakymų ir atkurti jų reputaciją. Jie galėjo garantuoti greitą pristatymą 1956 m. pavasarį, ir tai labai gerai atitiko „Bergen Line“ reikalavimus.

Laivo interjeras pakankamai paprastas, tačiau papuoštas garsaus norvegų menininko bei grafiko Paul Rene Gauguin darbais. Beveik visi meno kūriniai tebėra savo vietose.

Kruizinį sezoną Klaipėdos verslo atstovai vertina teigiamai. Turizmo agentūros „Mėja“ direktorė Monika Stirnaitė teigia, kad kruizų kompanija „Saga“ įvertino Klaipėdos ekskursijas kaip įdomiausias ir geriausiai organizuotas iš visų kruizo metu lankytų uostų.

Kruizinio sezono metu buvo daug iššūkių, su kuriais pavyko susidoroti. Turizmo agentūros „Relita“ direktorė Diana Kateivaitė sako, kad buvo problemų su turistinių autobusų perkėlimu į Kuršių neriją, tačiau komandinio darbo su bendrove „Smiltynės perkėla“ dėka pavyko viską išspręsti.

Kruizinė laivyba Klaipėdai yra labai svarbi: ji mažina sezoniškumą, suteikia galimybę turistams iš įvairių šalių aplankyti daugiau šalių ir miestų.

Kitų metų kruizinių laivų sezonas prasidės paskutinę kovo mėnesio dieną.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Klaipėdą 19-ą kartą pristato kruizinės laivybos parodoje

Šią savaitę Majamyje vyksta didžiausia pasaulyje kruizinei laivybai skirta paroda „Seatrade Cruise Global 2024“. Joje jau 19 kartą dalyvaujantis Klaipėdos ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos uostas pristatomas didžiausioje kruizinės laivybos parodoje Europoje

Kruizinių laivų sezonui Klaipėdos uoste šiemet artėjant prie pabaigos, jau rengiamasi artėjančiam. Hamburge šią savaitę vykstančioje vienuoliktoje Europos kruizinės laivybos ...
2023-09-07
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Naujasis meras kruizinės laivybos skatinimą mato tarp prioritetų

Penktadienio rytą Klaipėdos Kruizinių laivų terminalo teritorijoje turėtų prisišvartuoti pirmasis šio sezono kruizinis laivas „Hamburg“. 144 m ilgio po Bahamų ...
2023-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This