Klaipėdos dramos teatras išvyksta į gastroles Rusijoje

Kultūra

Klaipėdos dramos teatro trupė su Eimunto Nekrošiaus spektakliu „Kalės vaikai“ spalio 12 dieną išvyksta į gastroles Rusijoje.

Dmitrijaus Matvejevo nuotr.

Iš pradžių spektaklis bus parodytas XXIX tarptautiniame teatro festivalyje „Baltijskij dom“ Sankt Peterburge (spalio 13 d.). Šiemet festivalyje jau viešėjo Lietuvos nacionalinio dramos teatro trupė su spektakliu „Tartiufas“, teatras studija „Teomai“ su spektakliu „Broliai Karamazovai“, o specialioje programoje „Nekrošius. Tęsinys…“ dalyvauja „Meno fortas“ su Eimunto Nekrošiaus spektakliais „Inferno – Paradiso“ (pagal Dantę), taip pat „Bado meistras“ (pagal F. Kafką), Varšuvos nacionalinis teatras su spektakliu „Vestuvės“ (pagal W. Gombrowiczių).

Klaipėdos dramos teatro spektaklis „Kalės vaikai“ taip pat dalyvaus režisieriui Eimuntui Nekrošiui atminti skirtoje programoje.

Apie Klaipėdoje Eimunto Nekrošiaus sukurtą spektaklį festivalio „Baltijskij dom“ vadovui Sergejui Šubui žinią perdavė režisierius Oskaras Koršunovas ir rekomendavo pasikviesti į specialiąją programą. Po pokalbio su Klaipėdos teatro vadovu Tomu Juočiu ir spektaklio įrašo peržiūros – mat festivalio vadovas ketino, bet negalėjo atvykti į festivalį „TheATRIUM“ Klaipėdoje – S. Šubas pakvietė „Kalės vaikus“ į specialiąją programą.

Apie spektaklio kelionę į Peterburgą sužinojęs žymus Rusijos prodiuseris Leonidas Robermanas nusprendė pratęsti jo gastrolių maršrutą ir pakvietė jį į Maskvą: tam išnuomojo V. Majakovskio teatrą. Tad suvaidinę Sankt Peterburge aktoriai greituoju traukiniu vyks į Maskvą, spektaklis ten bus rodomas spalio 15 ir 16 dienomis.

Anot teatro pranešimo, prodiuseris Leonidas Robermanas negali laisvai reklamuoti spektaklio ir priverstas taikyti „partizaninį marketingą“ – mat rusų kalba spektaklio pavadinimas suvokiamas kaip keiksmas. Tad reklama plinta perduodant žinią iš lūpų į lūpas, socialiniuose tinkluose. Nepaisant šio trukdžio ir didelių bilietų kainų, jie sparčiai platinami.

Į Rusiją keliauja tokia spektaklio „Kalės vaikai“ kūrybinė komanda: aktoriai Darius Meškauskas, Nijolė Sabulytė, Karolina Kontenytė, Justina Vanžodytė, Jonas Baranauskas, Vidas Jakimauskas, Regina Šaltenytė, Igoris Reklaitis, Vaidas Jočys, Edvardas Brazys; režisieriaus asistentas Marius Pažereckas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Karas „ne iš tos” pusės

Kovo 22-oji Pamaskvėje Rusijoje. Teroro aktas pramogų ir prekybos centre „Crocus City Hall”, kurio metu žuvo (antradienio vakaro duomenimis) 139 ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Kultūra

Esminis „Auksinių scenos kryžių“ renginio motyvas – šviesa ir tamsa

Tarptautinę teatro dieną, kovo 27-ąją, Klaipėdos dramos teatre vyks „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonija. Jos metu bus pagerbti per praėjusius ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Nuomonės

Ne tik apie litvinizmą

Ar pamenate, kas laimėjo Saulės mūšį 1236 metais? Jei pamiršote, apie tai jums primins Lenkijoje registruotas baltarusių informacinis portalas Chartija ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This