Klaipėdos jaunimui – dar daugiau galimybių

Miestas

Klaipėdoje atidaroma nauja Atvira jaunimo erdvė. Atidarymo renginiai joje vyks spalio 11-12 dienomis. Atvira jaunimo erdvė (AJE) – saugi ir šiuolaikiška vieta, skirta žmonėms nuo 14 iki 29 metų. Joje bus galima lankytis nemokamai.

„Asmenybės ugdymo kultūros centro“ komanda kviečia į Atviros jaunimo erdvės atidarymą.

AJE projekto tikslas – sudaryti patrauklias ir kokybiškas sąlygas individualiam jaunimo ugdymui(si), bendravimui. Lankytojams bus galimybė dalyvauti kūrybinėje veikloje, įgyti socialinių įgūdžių, tiesiog ilsėtis ir bendrauti.

Mažiau galimybių turintis jaunimas galės įsitraukti į prasmingas veiklas ir geriau integruotis į visuomenę. AJE projektas prisidės prie Klaipėdos miesto socialinės atskirties ar jos atsiradimo rizikos mažinimo. Lankytojai šia erdve galės naudotis nemokamai.

Ką bus galima veikti Atviroje jaunimo erdvėje? Minijos gatvės 2, 3 korpuse, 5 aukšte esančiose patalpose jaunimas galės pasinaudoti virtuve, pasigaminti maisto ar užsiimti mėgiama veikla: klausytis muzikos, žiūrėti filmus, žaisti stalo žaidimus, pailsėti, atsipalaiduoti.

Šioje erdvėje įrengta ir daugiafunkcinė salė, kurioje jaunimas galės užsiimti scenos menu, sportu, organizuoti renginius ar lankytis čia organizuojamose veiklose ir renginiuose.

Čia bus galima lankytis nuo spalio 11-osios darbo dienomis, nuo 15 iki 20 val.

Taip pat ruošiamasi atidaryti dar vienas patalpas, esančias Gluosnių skvere 2A. Čia bus įrengtas uždaras (po stogu) riedlenčių ir riedučių parkas su poilsio zona. Tai bus pirma tokio pobūdžio erdvė Klaipėdoje. Tikimasi, kad ji pritrauks jaunimą burtis, išmėginti naują laisvalaikio formą, išreikšti save ir eksperimentuoti. Šiose patalpose taip pat bus organizuojamos riedlenčių sporto treniruotės socialinę atskirtį ir socialinę riziką patiriančiam jaunimui.

Šio projekto ėmėsi viešosios įstaigos „Asmenybės ugdymo kultūros centro“ komanda, finansuojama įvairių projektų.

AJE atidarymo renginiuose spalio 11-12 dienomis bus galima apsilankyti naujai įrengtose patalpose. Renginio metu lankytojų laukia: vaišės, galimybė pabendrauti, susipažinti ir sužinoti apie Atvirą jaunimo erdvę, unikalios dirbtuvės „Jung Joong Dong“ (Jin ir Jan harmonija), kurias ves choreografė Eun Sung Park. Jų metu dalyviai bus supažindinami su korėjiečių tradiciniais šokiais, muzika, taip pat bus mokomasi išreikšti džiaugsmą bei ekstazę. Renginys nemokamas, tačiau dalyvių skaičius ribotas, todėl prašoma užsiregistruoti https://forms.gle/Zg3zozVrLptkN1Gt7. Daugiau informacijos apie atidarymo renginį: https://www.facebook.com/events/712883625852591/

Atviros jaunimo erdvės atidarymo renginio programa

Spalio 11 diena:

16- 16.30 val. – atidarymas.

16.30-18:30 val. – dirbtuvės su Korėjos choreografe G Park (Eun Sung Park).

18:3 -18:40 val. – dienos refleksija.

Spalio 12 diena:

10- 12 val. – dirbtuvės su Korėjos choreografe G Park (Eun Sung Park).

12-12.05 val. – dienos refleksija/grįžtamasis ryšys.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Savivaldybė užsakė bendruomenių ir jaunimo situacijos tyrimus

Klaipėdos miesto savivaldybė neskelbiamos apklausos būdu pasirinko tyrėjus Marių Ulozą ir Nerijų Miginį bei sudarė su jais sutartis dėl Klaipėdos ...
2023-06-15
Skaityti daugiau

Miestas

Vasario 16-ajai - signatariška jaunimo fotosesija

Vasario 16-osios Lietuvos valstybės atkūrimo dienos išvakarėse Klaipėdos jaunuoliai fotosesijoje atkūrė Nepriklausomybės Akto pasirašymo momentą susiedami save su vienu iš ...
2022-02-15
Skaityti daugiau

Politika

Klaipėdos jaunimas kviečia politikus 30 min. dialogui

„Klaipėdos valdžia grafiti laiko vandalizmu mieste“, „Klaipėdos valdžia toleruoja taršą“, „Klaipėdos politikai ignoruoja LGBT+ bendruomenės ir žmogaus teises plačiąja prasme“, ...
2020-08-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This