Palangos kurhauze – muzikos vakarai

Regionas

Palangos kultūros ir jaunimo centras kviečia į koncertų ciklą „Muzikos vakarai kurhauze“.

Pasak centro direktorės Vitos Petrauskienės, ciklas pristato ne tik jau pripažintus, gerai žinomus akademinės muzikos atlikėjus, bet siekia suteikti galimybę ir jauniems, talentingiems muzikams, kurie tik pradeda savo kūrybinį kelią scenoje.

Spalio 24 d. savo koncertinę programą pristatys dvi talentingos atlikėjos. Tai Vera Nebylova, Yuri Bashmet jaunimo orkestro violončelių grupės koncertmeisterė, daugelio tarptautinių konkursų laureatė, aktyviai koncertuojanti Europoje, grojusi Italijoje, Rusijoje, Lietuvoje, Latvijoje, Austrijoje, Vokietijoje, Nyderlanduose. Kartu su ja muzikuos pianistė, devynių tarptautinių konkursų laureatė Simona Zajančauskaitė, aktyviai koncertuojanti ir kaip solistė, ir įvairių kamerinių ansamblių dalyvė. 2005–2010 m. S. Zajančauskaitė buvo M. Rostropovičiaus paramos ir labdaros fondo „Pagalba Lietuvos vaikams“ stipendininkė, 2013–2014 m. laimėjo Ernsto Freibergero fondo apdovanojimą „Deutschlandstipendium“. Už pasiekimus muzikoje Simona yra apdovanota Prezidento V. Adamkaus premija.

Koncerte skambės L. van Beethoven 7 Variacijos „Bei Männern, welche Liebe fühlen” tema WoO 46, L. Janacek „Pohadka”, D. Schostakovich Sonata violončelei ir fortepijonui d-moll, J. Ducros „Encore”.

Centro direktorė džiaugiasi, kad pavyko pasirašyti sutartį su didžiausia šalies koncertine įstaiga –Lietuvos nacionaline filharmonija.

„Derinimo procesas vyko daugiau nei pusę metų. Labai tikėjome ir siekėme bendradarbiavimo su įstaiga, kuri ne tik vasarą gali pasiūlyti aukščiausio meninio lygio programas. Filharmonija pateikė visą paketą įspūdingų koncertinių programų. Iki šių metų pabaigos klausytojų džiaugsmui į „Muzikos vakarų kurhauze“ programą įsilies du įspūdingi projektai. Išsirinkome koncertus visai šeimai, kuriuose persipins trys meno žanrai: muzika, dailė, šokis. Tikimės, kad vaikai, kartu su tėvais, penktadienio vakarus praleis kurhauzo koncertų salėje”, – pranešime spaudai cituojama V. Petrauskienė

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Prasčiausia COVID-19 situacija - Palangoje

Valstybės duomenų agentūra praneša, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 38 nauji susirgimai COVID-19 infekcija (devyni žmonės susirgo antrą kartą, du ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Regionas

Kviečia į naktinį žygį kuršių praeities labirintais

Palangos Jono Šliūpo muziejus tęsia renginių, aktualizuojančių kuršių kultūros palikimą, ciklą, kuris skirtas šiuo metu veikiančiai vieno eksponato parodai „Subtili ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This