Klaipėdos kultūros fabrike skambės „Tėčių lopšinės“

Kultūra

Visi klausytojai, kuriems aktualu pasiklausyti ir išmokti pačių gražiausių lopšinių, kviečiami į jau aštuntus metus skambančią programą „Tėčių lopšinės“.

Tai – išskirtinės nuotaikos renginys, kuriame skamba tėčių atliekamos vaikiškos dainos, o jose apdainuojami visi įmanomi mažylių migdymo būdai. Žinoma, juos išmano tik tėčiai.

Jau aštunti metai iš tėčių lūpų nenustoja skambėti vaikiškos dainos sudėtos į koncertinę, muzikinę, šeimyninę programą „Tėčių lopšinės“. Lopšinės, kurias atlieka tėčiai, auginantys arba jau užauginę savo vaikus.

Koncertinėje programoje skamba šilčiausios dainuojančių tėčių repertuaro vaikiškos dainos: lengvos kaip snaigė, švelnios kaip pūkas, šiltos kaip senelės megztos pirštinaitės, linksmos kaip bundantis upelis.

Koncerto aplinka visada išlieka artima namų aplinkai. Klausytis koncerto galima ir sėdint kėdėje, ir ant grindų. Pasirodymo metu galima paropoti, pašokti, o pavargus padėti galvelę ant mamos ar tėčio pečių ir snustelti. Koncertai kiek neįprasti savo forma, bet labai jaukūs ir saviti, nes renginio dalyviais gali pabūti kiekvienas.

Ant mamos ar tėčio rankų mažyliai sūpuojasi į taktą, vyresni pamiklina rankeles ir kojeles. Su organizatorių parūpintais instrumentais vyresnėliai įsijungia į muzikuojančių gretas, dažnai, nors ir trumpam, suburia muzikuojančių mažylių orkestrą, kuriam diriguoja tėčiai Linas Švirinas bei Jonas Baltokas.

Koncertuose visų žiūrovų laukia netikėti malonūs susitikimai bei pažintys, nes į renginį susirenka ir vaikų, ir tėvų bendraamžiai.

Lapkričio 24 d., 12 val. „Tėčių lopšinės“ skambės Klaipėdos kultūros fabrike.

Bilieto kaina – 5 eurai. Informacija teikiama telefonu (8 630) 88 919.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

„Šokio pavasaryje“ skleidėsi per 300 talentų

Klaipėda tradiciškai pasveikino kovą sukviesdama jaunuosius baleto ir šiuolaikinio šokio atstovus iš visos Lietuvos į konkursą „Šokio pavasaris“. Šokių mokyklos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Mums rašo

„Baltas Ošas 2023“: autorinė daina, tekstas, fotografija ir spalvoti batai

Klaipėdietis bardas Jonas Baltokas, jei ateityje kas nors imsis užrašyti bardiškos muzikos istoriją, bus paminėtas kaip žmogus, kuris ne tik ...
2023-12-12
Skaityti daugiau

Kultūra

Kas pageidauja tapti naujosios kultūros darbo grupės nariais?

Klaipėdos savivaldybė paskelbė, kurie miesto kultūros sektoriaus atstovai norėtų dalyvauti naujosios valdžios kuriamoje kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupėje. Mero ...
2023-12-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This