Į Klaipėdą ateina netikra bobų vasara

Orai

Po pastaruoju metu vyraujančių apniukusių ir lietingų orų klaipėdiečius turėtų pradžiuginti saulė ir šiluma. Žadama, kad bent kelias dienas Klaipėdoje įsitvirtins netikra bobų vasara. Tačiau naktį iš penktadienio į šeštadienį dar teks atlaikyti gamtos stichiją.

Palmiros Mart nuotr.

„Šilumos ir saulės tikrai bus, bet tai nėra tikra bobų vasara. Tikroji būna, kai anticiklonas atneša labai saulėtus ir šiltus orus. Dabar bus šilumos ir saulės, bet bus ir lietaus, tad bobų vasara nėra tikra“, – „Atvirai Klaipėdai“ aiškino Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos budintis sinoptikas.

Artimiausia para bobų vasaros dar tikrai neprimins. Numatoma, jog naktį iš penktadienio į šeštadienį Klaipėdoje siautės stiprus vėjas, kuris pasieks 15-20 m/s greitį, o gūsiuose – ir iki 23 m/s.

Šeštadienio dieną vėjas šiek tiek nurims, naktį pliaupęs lietus taip pat mažins savo apsukas. Naktį bus 11-13 laipsnių šilumos, o dieną termometro stulpeliai turėtų rodyti 13-15 laipsnių.

Sekmadienio dieną klaipėdiečiai jau turėtų išvysti saulę. Naktį dar trumpai palis, bet dieną lietaus tikimybė yra labai maža. Sekmadienį bus debesuota su pragiedruliais, oras sušils iki 14 laipsnių. Numatoma, jog ir naktį, ir dieną dar turėtų būti vėjuota, vėjo greitis gūsiuose vis dar gali siekti iki 17 m/s.

Pirmadienį virš Klaipėdos turėtų praslinkti šilto oro frontas, todėl dieną oras sušils iki 15-16 laipsnių, lietaus tikimybė labai maža, o saulė pro debesis išlįs vis dažniau. Pirmadienio naktį taip pat bus giedra, termometro stulpeliai rodys 11-12 laipsnių.

„Klaipėdiečiai turbūt jau yra įpratę prie permainingų orų, todėl ir pirmadienis neturėtų nustebinti. Pirmoje dienos pusėje bus tikrai šilta, tačiau popiet vėjas ims pūsti iš šiaurės vakarų, todėl šiek tiek atvės“, – teigė sinoptikas.

Vėsesnio oro masė iš Klaipėdos, prognozuojama, nesitrauks ir antradienį. Nors lietaus nebus daug, protarpiais pasirodys saulė, termometro stulpeliai dieną tepakils iki 13 laipsnių, o naktį – iki 10 laipsnių.

Trečiadienį vėl turėtų būti šilta. Lietaus nenumatoma, vėjas nurims, o į Klaipėdą atslinks šilto oro masė iš pietų. Todėl numatoma, jog dieną gali sušilti iki 16 laipsnių, o naktį atvės iki 8 laipsnių.

Panašūs orai bus ir ketvirtadienį.

„Toks oras tikrai panašus į bobų vasarą, bet ji nėra tikroji. Tačiau orai, palyginti su dabar vyraujančiais, turėtų būti labai malonūs“, – tikino sinoptikas.

3 Comments

  1. Laima

    Nu jau tikrai straipsnis tikras ar netikras,tai naujiena netikra bobų vasara.Aš galvojau,kad bobos yra tikros,t.y. moterys yra tikros,pasirodo Klaipėdoje ateis netikra bobų vasara.Kad tik mano vyras straipsnio neperskaitytų,tai įkliūsiu,kad esu netikra boba.

    Reply
    • Rembo

      Ar čis vyras kuris savo moterį boba vadina?…

  2. Sestokas

    Iki siandienos zinojau, kad bobų vasara yra netikra, o nuo siandienos zinosiu, kad dar yra dukart netikra vasara. Ačiū tau zurknaliste, tu lietuvių kalbos ” bokštas”.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Šilumos dar teks palaukti

Pirmoji balandžio mėnesio pusė buvo drėgnesnė už normą, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Daugiausia kritulių teko šiaurės rytiniams rajonams, ypač per ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Orai

Pirmoji balandžio dekada - šilčiausia per visą stebėjimų istoriją

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, balandžio pirmasis dešimtadienis buvo rekordiškai šiltas. Dekados vidutinė oro temperatūra Lietuvoje buvo 10,4 °C (teigiama 5,6° ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Orai

Užfiksuotas jau 10-tas šilumos rekordas šalyje

Nors trečiadienį Vakarų Lietuvoje pastebimai atvėso, rytinėje šalies dalyje toliau fiksuojami karščio rekordai. Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba praneša, jog, remiantis preliminariais ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This