Pagaliau pardavė „Baltiją”

Verslas

Turto bankui iš 11-o karto aukcione pagaliau pavyko parduoti Palangoje esančius poilsio namus „Baltija“.

Paskutinio aukciono metu pradinė įmonės pardavimo kaina sudarė 4 mln. eurų. Už 100 proc. akcijų paketą aukcioną laimėjęs investuotojas – bendrovė „Laviga“  – sumokėjo 4,01888 mln. Eur.

Turto banko nuotr.

Pasak Turto banko generalinio direktoriaus Mindaugo Sinkevičiaus, poilsio namų „Baltija“ pardavimo procesas buvo užsitęsęs, todėl įmonės privatizavimas buvo vienas iš prioritetinių Turto banko užduočių.

„Investuotojų susidomėjimą poilsio namais „Baltija“ jautėme nuolat, nes rinkoje retai pasitaiko tokio derinio nekilnojamojo turto objektų – esančių prestižinėje vietoje ir su išvystyta infrastruktūra. Tačiau, tikėtina, investuotojus nuo aktyvių veiksmų stabdė investicijos, kurių reikalauja pastatų atnaujinimas. Džiaugiuosi, kad kartu su investuotojo atėjimu „Baltijos“ istorijoje atveriamas naujas puslapis“, – pranešime spaudai cituojamas M. Sinkevičius.

Poilsio namus „Baltija“ įsigijusios nekilnojamojo turto valdymo bei vystymo bendrovės „Laviga“ direktorius Algimantas Lukauskis teigia, kad komplekse ir toliau bus vystoma poilsio paskirties veikla.

„Planuojame objektus suremontuoti, atnaujinti ir modernizuoti, pritaikant šiuolaikiniams poilsiautojų poreikiams. Artimiausiu metu atliksime galimybių studiją ir ieškosime geriausių sprendimų, kad „Baltijos“ poilsio kompleksas būtų ne tik patogus lankytojams, bet ir puoštų Palangą“, – sako A. Lukauskis.

Per paskutinį aukcioną privatizuojama įmone domėjosi keturi potencialūs pirkėjai, pasiūlymą pateikė vienas investuotojas. Sandoris laikomas užbaigtu, kai abi sandorio pusės pasirašo pardavimo-pirkimo sutartį ir pirkėjas visiškai atsiskaito už įsigytas akcijas. Turto bankas gautas lėšas už privatizuotas įmones perveda į šalies biudžetą.

Vienam didžiausių poilsio ir gydymo kompleksų Palangoje poilsio namams „Baltija“ priklauso viešbutis „Vyturys“ su reabilitacijos centru, viešbutis „Žilvinas“ ir šešių blokuotų pastatų kotedžas „Žilvinėlis“. Viešbutis „Vyturys“ su reabilitacijos centru yra įsikūręs šalia Palangos botanikos parko.

Viešbučio „Žilvinas“ kompleksą, esantį vos už 200 metrų nuo jūros, pačioje Palangos širdyje, supa pušynas. Bendras visų „Baltijos“ pastatų plotas siekia daugiau nei 11,5 tūkst. kv. m., dalis kambarių yra atnaujinti. Bendras nuomojamos žemės plotas sudaro 4,47 hektaro.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje keisis parkingo rinkliavos tvarka

Ketvirtadienį Palangos savivaldybės taryba apsisprendė dėl vietinės rinkliavos už automobilių statymą nustatytose apmokestinamose kurorto vietose pokyčių. Jie priimti Palangos rinkliavų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje vėl vyks Jurginės

Jau tapo tradicija, kad balandžio pabaigą Palangoje vainikuoja smagi, pavasariu dvelkianti Jurginių šventė. Festivalis „Jurgi, paimk raktus“ jau ne vieną ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

ELTA

Vėžaičiuose atsiras senelių namai

Šį pavasarį Turto banko aukcione Klaipėdos ir Kauno rajonuose parduoti nenaudoti pastatai virs senelių ir socialinio užimtumo namais. Abu pirkėjai ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This