Pradedama registracija į delfinų terapiją 2020 metams

Sveikata

Jūrų muziejus praneša spalio 14 dieną, pirmadienį, pradedantis registraciją į užsiėmimus su delfinais ateinantiems metams. Dokumentai registracijai bus pasiekiami iki spalio 28 dienos Lietuvos jūrų muziejaus interneto svetainėje www.muziejus.lt . Spalio 28 diena – paskutinė diena, kada galios pašto spaudas siunčiant anketą registracijai. Vėliau išsiųsti dokumentai nebus priimami.

Skelbiama, jog dviejų savaičių terapinių užsiėmimų su delfinais programą sudaro kliento poreikių analizė, individualus plano sudarymas, 10 užsiėmimų su delfinais vandenyje, 6 papildomo lavinimo programos, kurios parenkamos pagal poreikį (pvz., meninio ugdymo, judesio, sensorinės integracijos, socialinių įgūdžių mokymo ir pan.) ir specialistų konsultacijos. Taip pat gali būti vykdoma vaizdo analizės programa, apmokoma, kaip dirbti pagal Sherbornė judesio terapijos ar HOP intensyvios komunikacijos programas.

Pranešama, jog įrengus Lietuvos jūrų muziejaus delfinariume Delfinų terapijos centrą, pirmoji registracija į terapinius užsiėmimus su delfinais buvo paskelbta 2004 metais. Tuomet naujojo centro paslaugomis galėjo pasinaudoti tik apie 50 šeimų, auginančių vaikus su negalia. Dabar Delfinų terapijos centras jau yra pasirengęs per metus priimti iki 200 vaikų ir suaugusių.

Delfinų terapijos skyriaus vedėjos dr. Brigitos Kreivinienė sako suprantanti tėvelių nerimą dėl ilgo laukimo: buvo įdarbinta daugiau specialistų ir pakeista registracijos tvarka, tad dabar kasmet planuojama registruoti klientus ateinantiems metams.

Pasak Lietuvos jūrų muziejaus direktorės Olgos Žalienės, prieš penkiolika metų pradėta terapinė programa su delfinais buvo labiau orientuota į vaikus, tačiau šiandien vis dažniau kreipiasi ir suaugę, kuriuos kamuoja psichologinio pobūdžio problemos – chroninis pervargimas, depresyvumas, įvairios asmeninės problemos ir rūpesčiai. Todėl kitais metais Delfinų terapijos centre bus atidaryta nauja sensorikos laboratorija, skirta suaugusiems, turintiems psichikos ir elgesio sutrikimų.

Registracija vykdoma www.muziejus.lt tinklapyje atsisiuntus anketą, ją užpildžius, pasirašius ir išsiuntus registruotu paštu iki šių metų spalio 28 dienos (imtinai paskutinė pašto spaudo data*): Delfinų terapijos skyriui/Lietuvos jūrų muziejus, Smiltynės g. 3, LT-93100, Klaipėda, Lietuva.

Anketos išsiųstos vėliau, arba el. paštu – nepriimamos.

Pasiteirauti galima tel.: +370 65921928, (+370 46) 461010, registration@muziejus.lt

2 Comments

  1. Jurgita

    Labas vakaras,ar jau per vėlu pildyti anketą nemokamai delfinų terapijai?

    Reply
    • Ela

      Jurgita, kad ne čia kreipiatės… Ir nemokamos terapijos nėra, tikriausiai turėjote mintyje tyrimą.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Jūrų muziejus pradeda naują sezoną

Nuo šio trečiadienio – balandžio 17 dienos – Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgalį, o nuo ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Veidai

Olga Žalienė lieka vadovauti Jūrų muziejui

Kultūros ministerija skelbia, jog konkursą eiti Lietuvos jūrų muziejaus direktoriaus pareigas laimėjo dabartinė jo vadovė Olga Žalienė. Konkurse iš viso ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Kultūros projektų finansavimas: lems ir valdančiųjų nuomonė (atnaujinta)

Kultūros ir meno tarybą pakeitusi Klaipėdos kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupė, antradienį susirinkusi į pirmą posėdį, didžiausią jo ...
2024-02-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This