STT Miškų ir Saugomų teritorijų įstatymų pakeitimams turi pastabų

Konsultacijos

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) korupcijos prevencijos pareigūnai skelbia atlikę Miškų ir Saugomų teritorijų įstatymų planuojamų pakeitimų antikorupcinį vertinimą.

Nustatyta, kad siūlomi pakeitimai gali sukelti ne tik aplinkosauginę žalą miškams, bet ir sudaryti prielaidas antikorupciniu požiūriu ydingoms apraiškoms.

STT nuomone, Miškų įstatymo pakeitimo projekto siūlymai dėl miško infrastruktūros sąvokos papildymo nedera su Miškų įstatymu. Projektais siūloma leisti miškų infrastruktūros objektams priskirti su miškų ūkio veikla nesusijusius inžinerinius statinius.

Taip pat išplėsti miško žemės pavertimo kitoms reikmėms galimybes nustatant, kad tai bus galima atlikti ne tik gyvenamųjų namų, bet ir kitų pastatų, kurių paskirtis Projektais neapibrėžiama, atvejais.

„Toks neapibrėžtumas antikorupciniu požiūriu gali būti rizikingas, o teisinis reglamentavimas ydingas”,- rašoma STT pranešime spaudai.

Jame nurodoma, jog tokiu būdu bus neužtikrintas ir įstatyme nustatytas principas, kad miško žemė kitomis naudmenomis paverčiama tik išimtiniais atvejais (tokie atvejai turi būti reti, proporcingi ir atitikti viešąjį interesą).

„Be to, jeigu su miško veikla nesusiję inžinerinės paskirties objektai galėtų būti priskiriami miško infrastruktūrai, tokiais atvejais tokių įrenginių statybos iniciatoriai išvengtų kompensacinio pobūdžio priemonių (kompensacijos už sunaikintą mišką sumokėjimo ir / ar prievolės atsodinti mišką), kurios taikomos pakeičiant miško žemės paskirtį. Tai sukeltų aplinkosauginiu požiūriu žalingus padarinius miškams”, – apibendrina STT.

Visą vertinimą galite rasti čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Spyglys

Teisiamus „Klaipėdos paslaugų” vadus gins įmonės samdomi advokatai?*

Spyglys, kaip ir kiekvienas kitas moralės sergėtojas ar padorus policininkas, atsitiktinumais netiki. Todėl kai informatoriai jam pranešė, kad savivaldybės globojami ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This