Dangės upėje regatos dalyviams prireikė ir gelbėtojų

Fotoreportažai, Sportas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Smarkus vėjas ir Dangės upėje kilusios bangos šeštadienį pridarė nemalonumų tarptautinės „Dangės regatos“ irkluotojams. Kai kuriems jų prireikė ir gelbėtojų.

Į tradicinę, jau 51-ąjį kartą vykusią tarptautinę „Dangės regatą“ šeštadienį susirinko apie 200 sportininkų iš Latvijos, Estijos, Ukrainos, Rusijos ir Lietuvos.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Nors irkluotojai tikina, kad jiems nėra blogų oro sąlygų, šeštadienį kai kuriems sportininkams smarkus vėjas pagadino nervus. Nuogąstauta, jog varžybas gali tekti stabdyti, tačiau to neprireikė.

Smarkaus vėjo sukeltos bangos apvertė vieną merginų dvivietę. Joms padėti į vandenį šoko ir Dangės krantinėse budėję gelbėtojai. Merginos buvo gana greitai ištrauktos iš vandens, todėl sušalti nespėjo, joms medikų pagalbos neprireikė.

„Dangės regata“ priviliojo ir ištikimiausius aistruolius, kurių prastos oro sąlygos neatbaidė. Susirinkusieji grožėjosi ties burlaiviu „Meridianas“ vykusiu tradiciniu varžybų dalyvių paradu, entuziastingai palaikė startavusius sportininkus.

Jie šeštadienį vienvietėmis ir dvivietėmis valtimis varžėsi 3000 metrų distancijoje.

Prestižinėje laikomoje „Dangės regatoje“ išbandyti savo jėgas atvyko ir Lietuvos elito sportininkai: pasaulio ir Europos čempionatų dalyviai ir prizininkai Ieva Adomavičiūtė, Rolandas Maščinskas, Aurimas Adomavičius, Žygimantas Gališanskis, Dominykas Jančionis.

Regatoje laukta ir olimpinio vicečempiono Mindaugo Griškonio, tačiau jo planai pasikeitė.

Varžybos tęsis ir sekmadienį – dalyviai irkluos aštuonvietes valtis 500 metrų distancijoje. Varžybos prasidės 11 val.

Tarptautinę „Dangės regatą“ organizuoja Klaipėdos irklavimo klubas ir Klaipėdos irklavimo centras. Šia regata Lietuvoje yra baigiamas irklavimo sezonas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”106494,106495,106496,106497,106498,106499,106500,106501,106502,106503,106504,106505,106506,106507,106508,106509,106510″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Pateikta kelio į Šiaurinį ragą rekonstrukcijos vizija

Jeigu bus įgyvendinti viešinami projektiniai pasiūlymai, nebeliks galimybės dabartiniu keliu automobiliais pasiekti Senosios Smiltynės perkėlos: privažiavimas prie jos projektuojamas šalia ...
2024-01-09
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Ar Biržos tiltas nesugrius, taip ir nesulaukęs remonto?

„Šiuo metu tilto valdymui naudojama įranga yra nepatikima ir nenuspėjama”, – dar 2020 metų viduryje nustatė doc. dr. Algirdo Steponavičiaus ...
2023-11-10
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Dangė Klaipėdoje jau semia gatves

Dangės vanduo Klaipėdoje, ties Botanikos sodu, Veterinarijos gatve ir kitose vietose, sparčiai semia gatves, pėsčiųjų ir dviračių takus. Kai kurios ...
2023-11-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This