Vaiko teisių mobilioji komanda: suprasti ir padėti

Konsultacijos

Klaipėdos apskrities vaiko teisių skyriaus mobilioji komanda praneša inicijavusi susitikimus su Klaipėdos miesto, rajono, Šilutės ir Skuodo rajonų atvejo vadybininkais. Jų metu aptarti darbo su šeimomis, kurioms reikalinga pagalba, klausimai, pasidalinta patirtimi.

„Bendradarbiavimo tikslas – sklandesnis ir kokybiškesnis pagalbos teikimas šeimoms, patyrusioms krizes ir sunkumus. Dirbant su šeimomis, mes siekiame ne tik suteikti pirminę pagalbą šeimai, bet ir motyvuoti ją, kad pasibaigus mūsų darbo laikui, žmonės apsilankytų atvejo vadybos posėdyje, paaiškinti, kuo jis svarbus ir naudingas. Supažindiname šeimas, kaip posėdis vyksta, koks jo tikslas, kokios paslaugos vėliau gali būti suteiktos šeimai. Taip skatiname nebijoti žmones vykti į posėdžius“, – pranešime cituojama mobiliosios komandos priklausomybės ligų specialistė Renata Bružienė.

Pasak mobiliosios komandos psichologės Kristinos Lekavičiūtės, vykstant į šeimą, kuri yra patyrusi ir taip daug streso dėl vaiko paėmimo iš šeimos (vaikui nustačius antrą grėsmės lygį), labai svarbu nesuteikti šeimai papildomos įtampos dėl besilankančių specialistų skaičiaus ar jų bendravimo.

„Lankantis šeimoje stengiamės parinkti tinkamus žodžius, kad žmogus atsivertų, išsipasakotų, suvoktų kylančias sunkumus šeimoje. Visų pirma, šeimos nariai turi sutikti priimti mūsų pagalbą. Tik gilindamiesi į šeimos situaciją, galime išsiaiškinti, kokios tiksliai pagalbos šeimai reikia ir kokiu būdu ją galima suteikti“, – teigė K. Lekavičiūtė.

Mobiliosios komandos socialinės darbuotojos Aušros Petkutės teigimu, darbą palengvina šeimos gerovės srityje dirbančių specialistų funkcijų žinojimas.

„Žinant vieniems kitų funkcijas, darbas vyksta greičiau ir sklandžiau. Daug padėti mums gali socialiniai darbuotojai, kurie iš anksčiau pažįsta tam tikrą šeimą. Svarbus momentas atvejo vadybos posėdyje būna vaiko grąžinimo į šeimą klausimas. Norime priminti, kad mobilioji komanda neteikia išvados apie vaiko grąžinimo į šeimą. Mes, mobilioji komanda, išsakome įžvalgas, teigiamus ar neigiamus pokyčius, įvykusius šeimoje per mūsų darbo laikotarpį. Sprendimą, ar grąžinti vaiką į šeimą, priima vaiko teisių apsaugos vyriausieji specialistai-gynėjai“, – kalbėjo A. Petkutė.

Šiuo metu mobilioji komanda su šeima dirba 14 kalendorinių dienų, o nuo 2020 m. sausio 1 d. šis terminas prasitęs iki 30 dienų.

„Tai leis komandai su tėvais ar vienu iš jų susitikti daugiau kartų ir paskatinti ne tik imtis teigiamų pokyčių gyvenime, bet ir jų pasiekti”, – teigiama pranešime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Kokias klaidas dažniausiai daro besiskiriantys tėvai?

Žinia apie skyrybas visiems šeimos nariams yra iššūkis. Skyrybos susijusios su didesne fizinės ir emocinės sveikatos sutrikimų rizika bei išaugusia ...
2021-09-22
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Kaip kalbėtis su vaiku apie jam artimo žmogaus savižudybę?

Nors Lietuvoje savižudybių skaičius kasmet po truputį mažėja, palyginti su kitomis Europos šalimis, mūsų šalyje jis išlieka didžiausias. Netikėtai netekus ...
2021-04-06
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Psichologės patarimai dėl patyčių elektroninėje erdvėje

Pasaulio sveikatos organizacijos 2017–2018 duomenimis, patyčias elektroninėje erdvėje Lietuvoje patyrė 25 proc. berniukų ir 19 proc. mergaičių. Pasak specialistų, tikėtina, ...
2021-02-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This