Į spektaklį „Who the f**k is Alice” žiūrovus kvies be batų

Kultūra

Šį savaitgalį, spalio 18 – 19 dienomis, Šeiko šokio teatras pakvies į netradicinį, suaugusiems skirtą pasaką-interaktyvų spektaklį „Who the f**k is Alice”.

Drąsus, neįprasto formato darbas pagal legendinį Luiso Kerolio kūrinį „Alisa stebuklų šalyje“ vyks net keliose patalpose ir žiūrovus ragins siurrealistinį menininkų sukurtą pasaulį pamatyti Alisos akimis.

Apie identiteto paieškas realybėje, virtusia fikcija, ir atvirkščiai, pasakojantis kūrinys šiandien, pasak spektaklio autorių, itin aktualus ir reikalingas.

Greitas gyvenimo tempas ir populistinė kultūra skatina individą negalvoti apie jo asmeninius poreikius, norus ir tikslus, o verčiau vadovautis visiems bendromis nuostatomis ir besikeičiančiomis madomis.

„Spektaklyje siekėme sukurti keistą, iškreiptą šių dienų pasaulį, kurio kiekvienoje srityje – teisinėje, moralinėje, socialinėje, politinėje – vyksta absurdiški dalykai. Mūsų kuriama ,,stebuklų šalis” – tai vieta, kurioje kvestionuojami stereotipai, normos, fikcijos ir realybės santykis, taisyklės ir pati sistema. Tai vieta, kurioje Češyro katinas bando visiems priminti, kad „normalių nebūna” ir kad ,,mes visi čia kvaištelėję”. Tik klausimas, kuriame pasaulyje ,,stebuklų-fikcijos” ar ,,tikrovės” daugiau absurdo ir surrealizmo?“ – pranešime cituojama pirmą kartu su Šeiko šokio teatru dirbanti režisierė Monika Klimaitė-Daunienė.

Spektaklis, kuriame kartu su Šeiko šokio teatro šokėjais pasirodys ir Klaipėdos dramos teatro aktoriai, vyks keliose patalpose, o žiūrovai galės aktyviai įsitraukti į veiksmą ir apsilankyti iškreiptų veidrodžių karalystėje. Čia draminis teatras susipins su šokiu, DJ leidžiama muzika su šviesos instaliacijomis, ekscentriški kostiumai su performanso menu.

Nors spektaklio idėja režisierės galvoje brendo ilgai, realizuoti sumanymą buvo gana sudėtinga. Juk repeticijos vyko be pagrindinio spektaklio veikėjo – žiūrovo, kuris atliks Alisos vaidmenį.

„Galima sakyti, kad pirma tikra repeticija įvyks premjeros dieną”, – šypsojosi M. Klimaitė-Daunienė. – O jeigu rimtai, procesas įdomus. Neturėjau patirties dirbant su šokėjais, tad dabar pastebiu šokio ir draminio teatro kūrybinio proceso skirtumus.“

Pasak choreografės Agnijos Šeiko, kūrybiniame procese buvo iššūkių, kadangi šokio ir dramos teatre egzistuoja visai kita metodika.

„Juokavome, kad šokėjai yra hiperaktyvūs ir jiems per sunku būti be veiksmo, kol režisierė stengėsi labiau gilintis į tekstą, personažus“, – teigė A. Šeiko ir atkreipė dėmesį, kad spektaklyje buvo vengiama šokį panaudoti kaip dekoratyvų, iliustratyvų elementą – judesys esą atliks tokią pat svarbią rolę, kaip ir  tekstas.

Spektaklis rodomas Klaipėdos dramos teatre spalio 18 d. 20.30 val. ir spalio 19 d. 18 bei 20 val.

Į renginio erdvę žiūrovų bus prašome eiti be lauko batų. Rekomenduojama turėti kojines/ šlepetes.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra, Svarbu

Kultūrinė krizė: ministras žada kalbėtis su savivalda

Nuo praėjusio pavasario Klaipėdą valdantiems politikams nusprendus kardinaliai pakeisti kultūrinių projektų finansavimo tvarką ir taip sukėlus dalies kultūros bendruomenės nepasitenkinimą, ...
2024-01-22
Skaityti daugiau

Mums rašo

Iš širdies - į mintį, (iš)minties - į širdį

Jaučiame pareigą sureaguoti į paskutinių dienų Klaipėdos miesto kultūros sektoriaus aktualijas. Esame minimi tokiuose kontekstuose, kuriuose niekada negalvojome, kad atsidursime. ...
2024-01-20
Skaityti daugiau

Politika

Vicemerė atsikirto ministrui

Kultūros ministrui Simonui Kairiui pareiškus, kad jis žada vykti į Klaipėdą aiškintis dėl savivaldybės kultūros politikos sprendimų, į tai sureagavo ...
2024-01-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This