Klaipėdos universiteto reitingas – stabilus

Švietimas

Klaipėdos universitetas (KU) skelbia, jog „QS World University Rankings“ aukštųjų mokyklų reitingų organizatorių paskelbtuose naujausiuose Kylančios Europos ir Centrinės Azijos universitetų reitinguose (QS Emerging Europe and Central Asia 2020, QS EECA) KU užėmė 116-ąją vietą tarp reitinguotų aukštųjų mokyklų iš 27 skirtingų šalių.

„Džiaugiamės, kad išlaikome stabilias pozicijas QS EECA reitingo rezultatuose. Tai rodo, kad dirbame tikslingai ir kryptingai – einame teisingu keliu. Džiugu, kad geriname pozicijas pagal vienus svarbiausių vertinimo kriterijų – pagerinome aukštosios mokyklos akademinės reputacijos, citavimo skaičiaus vienai publikacijai bei studentų kiekio rodiklius. Tačiau turime neužmigti ir toliau kryptingai dirbti, kad ateityje rezultatai būtų dar geresni“, – pranešime cituojamas KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Tarp QS EECA reitinguojamų aukštųjų mokyklų šiemet iš viso pateko 8 studijų ir mokslo institucijos iš Lietuvos.

Šio reitingo tikslas – įvertinti besivystančių Europos ir Centrinės Azijos šalių aukštojo mokslo įstaigas, o jis sudaromas vertinant dešimt skirtingų kriterijų.  Reitingui sudaryti naudojami tie patys duomenys, kaip ir rengiant pasaulinį universitetų „QS World University Rankings“ reitingą, tačiau pakeičiami rodiklių svoriai, taip pat įvedami nauji rodikliai, tokie kaip akademikų, turinčių daktaro laipsnį, skaičius, universiteto matomumas internete pagal „Webometrics“ universitetų matomumo internete vertinimą, mokslinių darbų citavimo dažnis.

Reitingas sudaromas nuo 2014-ųjų metų, o KU per pastaruosius penkerius metus savo poziciją jame pagerino penkiomis vietomis. 2015-aisiais ir 2016-aisiais metais KU buvo reitinguojamas 121-130 pozicijoje, 2018-aisiais – 125, o praėjusiais metais užėmė 115 vietą.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Naują kadenciją KU rektorius pradeda su atsinaujinusia komanda

Kovą 4-ąją kadenciją baigiantis ir naują vadovavimo Klaipėdos universitetui (KU) penkmetį pradėsiantis rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas penktadienį pristatė KU ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This