Alytaus miesto teatras atveža monospektaklį

Kultūra

Lapkričio 7 d. Klaipėdos dramos teatre Alytaus miesto teatras rodys monospektaklį–koncertą „KI(t)OKIA”.

Dmitrijaus Matvejev nuotr.

„KITOKIA – dviejų žmonių išpažintis, kurią stiprina (arba vėsina) atviras bei betarpiškas pokalbis su žiūrovu. Tai pokalbis, iškeliantis klausimus, bet neduodantis savojo atsakymo. Pokalbis be moralizavimo ir didaktikos. Pokalbis, kaip puiki galimybė be gėdos pratęsti dialogą namuose, mokyklose apie lytinį brendimą, seksą, meilę, jausmus ir atsakomybę. Ne tik prieš save, vienas kitą, bet ir..(?)”, – rašoma teatro pranešime.

Pasak jo, 11 metų slėpusi savo didžiąją patirtį, atlikėja KIOKIA nusprendžia naująjį albumą (,,KITOKIA“) paskirti Toms ir Tiems, kurie taip pat buvo, yra ar dar bus tame kelyje, kurį jį pati nuėjo/eina. Per 11 muzikinių kūrinių, 11 monologų bei pokalbių su žiūrovu atlikėja papasakoja savą patirtį. Atvirai kalba apie tai, ko nei tėvai, nei mokykla nemokė. Apie meilę ir atsakomybę kitam. Apie gyvybę ir jos atsiradimą. Apie tašką, kuris nėra tik TAŠKAS, netyčia brūkšteltas rašikliu matematikos sąsiuvinio langelyje.

„Atlikėja KIOKIA kviečia žiūrovą į atvirą pokalbį, palytėtą electronic/idm/dance/triphop muzikos garsų. Taip, gal šis pokalbis nebus kupinas šviesos ir margo džiugesio. Gal jame bus daugiau tylos ir klausimų: kodėl kalbėti apie seksą, abortą vis dar gėdą ir nejauku? Kodėl nuogą kūną pamačius, išpila karštis? O jei tą mato dvylikametis, kyla noras jam dengtis akis ar perjungti kanalą: čia ne tau, čia – suaugusiems. Mokykloje mokytojos pristatydamos temas apie lytinę brandą vis dar kalba išpiltos prakaito, o menstruacijos vis dar laikoma gėda bei liga (?). Vis dar nenorima pripažinti, kad niekas nepasibaigia vien tik gyvybės nutraukimu ir tik puse lūpų kalbama, kas vyksta su moterimi po jo. Ar poabortinė depresija yra gydoma? Išgydoma? Ar tikrai ,,susitvarkysi ir viskas“ yra tas pats, kas susitvarkyti spintą ir iš jos išmesti nereikalingus rūbus? Kodėl moterys (šis kūrinys sukurtas, remiantis trimis realiomis moterų istorijomis) mini Rachelės vynuogyną? Kas jis? Nuo ko prasideda gyvybė? Kada gyvybė yra gyvybė, o kada dar tik taškas, ląstelė?”, – rašoma pranešime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

„Mūzos“ apdovanojimas - Eglei Barauskaitei

Šeštadienį vakare į Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Fragmentas“ susirinkę žiūrovai tapo tradicinio „Mūzos“ apdovanojimo teikimo ceremonijos liudininkais. Jau eilę metų ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

„Mūza“ lankys ir Muzikinio teatro kūrėjus

Klaipėdoje kuriančius teatro menininkus šį šeštadienį pasieks dar vienas tradicinis apdovanojimas – „Mūzos“ nominacija. „Mūzos“ nominaciją dar 2016-aisias įsteigė Klaipėdos ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Kultūra

Ruošiantis spektakliui -nardymo pamokos ir konsultacijos su kaskadininku 

Spektaklį „Fragmentas“ Klaipėdos dramos teatre jau sukūręs režisierius Dmitrijus Krymovas į pajūrį grįžo ir antram darbui. Po pirmojo repeticijų etapo ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This