Tai kas gi ta Alisa?

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=u_Z9lmf9WuM&feature=youtu.be”][vc_column_text]Jau šį savaitgalį, spalio 18 – 19 dienomis, Šeiko šokio teatras žiūrovus pakvies į netradicinės, tik suaugusiems skirtos pasakos – spektaklio „Who the f**k is Alice” premjerą.

Pirmieji šio intriguojančio vaidinimo, sukurto pagal  žinomą Luiso Kerolio kūrinį „Alisa stebuklų šalyje“, vertintojai ir žiūrovai buvo žurnalistai, trečiadienį pakviesti į atvirąją spektaklio repeticiją.

Nors buvo pademonstruotos tik kelios šio spektaklio scenos, iš jų tapo aišku, jog žiūrovo laukia neįprastas, originalus, gero humoro, galbūt – net  sarkazmo doze persmelktas vaidinimas. Jame kartu su Šeiko šokio teatro šokėjais pasirodys ir Klaipėdos dramos teatro aktoriai: vieni turėjo mokytis scenoje kalbėti, o kiti –  judesio meno.

Po pristatymo Agnija Šeiko žurnalistams neatskleidė, kas iš tiesų yra ta Alisa, teigusi, jog pavadinimas ir esąs didžioji spektaklio intriga.

„Alisa gali būti ir tas personažas, kuris šiuo metu gyvena pramogų parke, nes visas mūsų dabartinis gyvenimas yra panašus į pramogų parką”, – intrigavo A. Šeiko.

Kitaip nei ankstesniuose Šeiko šokio teatro spektakliuose, šiame yra ir nemažai teksto.

Palmiros Mart nuotr.

„Mes jo nevadiname šokio spektakliu, jame susijungia tiek drama, tiek šokis, mes bandome atrasti tas jungtis, o kai kurios scenos yra sprendžiamos tik judesiu, be teksto”, – sakė A. Šeiko. 

Jos teigimu, tai, kad į spektaklį bus įtraukiamas ir žiūrovas, jau nėra naujovė Lietuvoje, tokių spektaklių statoma nemažai, tik šįkart žiūrovas bus kviečiamas į žalią pievelę, tad jam teks nusimauti batus, todėl atėjusieji į spektaklį raginami pasiimti papildomas kojinaites/šlepetes.

Žiūrovus dar teatro foje pasitiks vienas iš kiškių ir nuves ten, kur vyks spektaklis – į vadinamąjį pramogų parką. Kiškiai kartu atliks ir savotiškų prižiūrėtojų (policininkų) funkcijas.

„Spektaklyje siekėme sukurti keistą, iškreiptą šių dienų pasaulį, kurio kiekvienoje srityje – teisinėje, moralinėje, socialinėje, politinėje – vyksta absurdiški dalykai. Mūsų kuriama ,,stebuklų šalis” – tai vieta, kurioje kvestionuojami stereotipai, normos, fikcijos ir realybės santykis, taisyklės ir pati sistema. Tai vieta, kurioje Češyro katinas bando visiems priminti, kad „normalių nebūna” ir kad ,,mes visi čia kvaištelėję”. Tik klausimas, kuriame pasaulyje ,,stebuklų-fikcijos” ar ,,tikrovės” daugiau absurdo ir surrealizmo?“ – anksčiau kalbėjo pirmą kartu su Šeiko šokio teatru dirbanti režisierė Monika Klimaitė-Daunienė.

Spektaklio choreografė A. Šeiko, scenarijaus autorė Gabrielė Labanauskaitė, kostiumus, scenografiją kūrė Giedrė Brazytė, kompozitorius Andrius Kairys, šviesų dailininkas Povilas Laurinaitis.

Vaidina ir šoka Nijolė Sabulytė, Jonas Baranauskas, Darius Berulis, Dovilė Binkauskaitė, Niels Claes, Mantas Černeckas, Oksana Griaznova, Marija Ivaškevičiūtė, Evgeniy Kalachov, Inga Kuznecova, Gintarė Marija Ščavinskaitė.

„Who the f**k is Alice” bus rodomas Klaipėdos dramos teatre penktadienį, spalio 18 d. 20.30 val., o šeštadienį, spalio 19 d. – 18 bei 20 val.

Bilietus galima įsigyti čia.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”107115,107116,107117,107118,107119,107120,107121,107122,107123,107124,107125,107126,107112,107128,107129,107130,107131,107132,107133,107134″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

1 Comment

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatre - šokio premjera suaugusiems

Kovo 21, 22, 23 d. Klaipėdos lėlių teatre vyks šokio ir šešėlių monospektaklio suaugusiesiems premjera „Kontūrai“. Tai – Klaipėdos lėlių ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Kultūra

Dmitrij Krymov vėl žada nustebinti klaipėdiečius

Tiesiai po savo spektaklio „Peter Pan. Syndrome“ premjeros Latvijos nacionaliniame teatre režisierius Dmitrij Krymov prieš tris savaites skubėjo į Klaipėdą. ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Kultūrinė krizė: ministras žada kalbėtis su savivalda

Nuo praėjusio pavasario Klaipėdą valdantiems politikams nusprendus kardinaliai pakeisti kultūrinių projektų finansavimo tvarką ir taip sukėlus dalies kultūros bendruomenės nepasitenkinimą, ...
2024-01-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This