Aptarė vieną sudėtingiausių iššūkių pramonėje

Verslas

Vakarų Lietuvoje veikiančių pramonės įmonių atstovai ketvirtadienį diskutavo apie procesų saugumą ir jo grąžą verslui. Renginyje dalyvavo lektorius – tarptautinis ekspertas Christopher Rogers iš Didžiosios Britanijos.

Seminaras, kurį uostamiestyje organizavo Lietuvos SGD klasterio partneriai – Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas(KMTP) ir kompanija „Schneider Electric”, pritraukė apie pusšimtį dalyvių.

Organizatorių nuotr.

Seminare dalyvavo SGD klasterio nariai, Klaipėdos LEZ veikiančių įmonių specialistai, atstovai iš kitų verslo organizacijų. Specifinė renginio tematika buvo aktuali proceso automatizavimo sistemų projektuotojams, integruotojams, naftos ir dujų, chemijos pramonės bei kitų segmentų atstovams.

Uostamiestyje apsilankiusio Ch.Rogers profesinė patirtis – neeilinė ir apimanti itin plačią geografiją. Ekspertas septynerius metus dirbo naftos ir dujų industrijoje Saudo Arabijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Jemene, Omane, Sirijoje, kitų pramonės šakų įmonėse Didžiojoje Britanijoje ir Australijoje, o pastaraisiais metais itin daug keliauja, nes yra kviečiamas vesti seminarus tiek Europoje, tiek Afrikos bei  Vidurio Rytų šalyse. Taip pat ekspertas procesų saugumo klausimais vadovauja pasauliniu mastu veikiančiai platformai „Schneider Electric Safety Community of Practice“ .

„Įrangos saugumas ir apsauga yra labai svarbūs verslo sėkmei, todėl saugos programos suvokiamos kaip būtinos verslo sąnaudos. Visgi saugos standartai nuolat keičiasi, reikalavimai auga. Atlaikyti padidėjusį spaudimą, didinti produktyvumą ir kokybę, tuo pačiu sumažinant išlaidas bei laikantis privalomų saugos reglamentų, yra vienas iš sudėtingiausių iššūkių pramonėje”, – pranešime cituojamas „ Schneider Electric Lithuania“ direktorius Denis Gacicha.

Anot KMTP plėtros vadovo Andriaus Sutniko, organizuotas renginys puikiai iliustruoja SGD klasterio rėmuose plėtojamą bendradarbiavimą.

„Kai tarptautinės įmonės dalijasi savo resursais ir patirtimi – jos ne vien prisideda prie inovacijų ekosistemos dalyvių kompetencijų auginimo, bet ir investuoja į naujų ryšių ir projektų kūrimą. Mūsų regionui ir jame veikiančiam verslui abu šie aspektai yra itin svarbūs „, – sako jis.

                                                                                                                                                                                        Parengta pagal KMTP pranešimą

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Edgaras Riabko - hakatono „Portathon“ jaunimo ambasadorius

Dusyk pasaulio vandens formulių F2 čempionu tapęs ir ambicingai naujiems startams besiruošiantis Lietuvos pilotas Edgaras Riabko tapo Klaipėdoje rengiamo tarptautinio ...
2023-09-06
Skaityti daugiau

Miestas

Krevetes augins panaudodami geoterminį vandenį

Vakarų Lietuvoje glūdinčius geoterminio vandens išteklius tikimasi sėkmingai panaudoti ir akvakultūroje. Tai įrodyti mokslininkai sieks eksperimentais, kurie šį rudenį startuos ...
2023-09-04
Skaityti daugiau

Verslas

Ukrainos grūdams – žaliasis Lietuvos vidaus vandens koridorius?

Rusijai pasitraukus iš susitarimo dėl ukrainietiškų grūdų eksporto per Juodąją jūrą, Klaipėdos uostas galėtų tapti naujais vartais šiam kroviniui. Analizuojant ...
2023-08-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This