Kaip įgyvendinami su administracija sutarti projektai?

Politikų tribūna

Audrius Petrošius, Klaipėdos miesto tarybos narys
2019-10-21

Komentarų: 1

Nusprendžiau dar neprašvitus, kol visi miega, pasivažinėt po Klaipėdą ir pažiūrėt, kaip įgyvendinami su administracija sutarti projektai. Esu maloniai nustebintas, daugelis dalykų atlikta laiku, o tai, kas neatlikta, labai menkai susiję su savivaldybės veikimu ar neveikimu.

Nuotraukose matome Rumpiškės gatvės atkarpą nuo Marijos Taikos Karalienės bažnyčios iki Sausio 15-osios g. Rugsėjo pradžioje į mane kreipėsi Klaipėdos m. gyventojas, nurodydamas, kad po atliktų patvarkymų šiame ruože rangovas iki galo nesutvarkė pėsčiųjų takų.

Su savivaldybės administracijos atstovais keliskart derinome procesą ir sutarėme, kad iki spalio vidurio situacija bus išspręsta.

Rezultatą matome nuotraukose „Prieš ir Po”. Veiksmai atlikti iki suderėtos datos ir iki galo. Galbūt turėčiau priekaištų dėl kai kurių užtaisytų vietų kokybės, bet labai tikiuosi, kad takai papuola į kitąmet pertvarkomų Rumpiškės g. teritorijų sąrašą, todėl greitu metu klausimas praras aktualumą.

Kitas objektas, kurio darbų eigą patikrinau savaitės viduryje, nudžiugino mažiau, tačiau čia jau ne savivaldybės administracijos, o mūsų visuomenėje veikiančių privačių subjektų elgesio padarinys.

Nuotraukose matome Rūtų gatvės atkarpą ties 18 namu. Mano žiniomis, privatus subjektas, nusprendęs įrengti automobilių stovėjimo vietas, darbus galimai pradėjo, t.y. išardė šaligatvio grindinį, dar neturėdamas leidimo darbams. Procesas užtruko, dėl ko gyventojai patyrė nepatogumų.

Su savivaldybės administracijos atstovais derinome procesą, kurio metu buvo pažadėta, kad iki rugsėjo pabaigos situacija iš rangovo pusės bus išspręsta.

Rezultatą matome nuotraukose „Prieš ir Po”. Nuotraukos darytos spalio viduryje, taigi, dviem savaitėmis vėliau, nei buvo planuota darbų pabaiga.

Darbai vyksta, tačiau nepatenkinamu greičiu. Atsižvelgdamas į tai, kad subjektas galimai pradėjo darbus neturėdamas tam leidimo, taip pat į faktą, kad nesilaikė vėliau savo paties pateiktų terminų, prašysiu savivaldybės administracijos ieškoti būdų pritaikyti administracinio poveikio priemones, jeigu tai įmanoma remiantis teisės aktais. Kadangi darbai jau į pabaigą, tikiuosi, kad jau greit gyventojai turės galimybę naudotis taku.

Turite problemų ir argumentuotų pasiūlymų, kaip jas spręsti bei manote, kad jas išspręsti pagal kompetenciją yra pavienio Tarybos nario jėgoms? Lauksiu Jūsų laiškų el. paštu Audrius.Petrosius@klaipeda.lt.

1 Comment

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Avaringojoje sankryžoje BMW trenkėsi į namo sieną

Socialiniame tinkle „Klaipėdos reidai II” dalinamasi nuotrauka, kurioje užfiksuota, kaip trečiadienio popietę automobilis BMW X6 atsitrenkė į renovuoto namo sieną ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Mobingo problema“ savivaldybėje: užteko mokymų?

Sausio viduryje kilęs ažiotažas dėl naujosios Klaipėdos valdančiosios daugumos esą vykdomo mobingo Savivaldybės administracijoje bent jau instituciniame lygyje užsibaigė. Per ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Rastas dar vienas apdegęs kūnas

Policija pranešė, kad pirmadienio rytą, apie 9.35 val., Klaipėdoje, Rumpiškės gatvėje esančiame būste buvo rastas apdegęs 85-erių jo šeimininkės kūnas. ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This