Kretingoje – naujas gamtos parkas

Regionas

Kretingos savivaldybė pranešė, kad pietinėje Kretingos miesto dalyje įrengtas naujas, unikalaus landšafto, 10 hektarų ploto Jauryklos upės parkas. Jis esą pritaikytas ir ramaus poilsio gamtoje išsiilgusiems žmonėms, ir aktyvesnio laisvalaikio mėgėjams.

„Siekiame sukurti kuo geresnes sąlygas kretingiškių ir miesto svečių poilsiui bei laisvalaikiui, – pranešime spaudai cituojamas Kretingos rajono meras Antanas Kalnius. – Tad be unikalaus Jauryklos upės parko, šį rudenį bus baigti ir centrinėje Kretingos dalyje esančio Pastauninko parko rekonstrukcijos darbai. Taip pat tikimės artimiausiais metais sutvarkyti „Senąjį“ bei „Lapyno“ parkus, puoselėjame planus rekonstruoti ir Kretingos dvaro parką“.

Jauryklos upės parke iš viso įrengta virš 3 km ilgio naujų sveikatingumo bei gamtinių edukacinių takų su įvairiais mediniais tilteliais ar lieptais. Poilsiautojai čia atras ir 5 landšafto apžvalgos aikšteles, iš kurių atsiveria įdomių gamtos objektų vaizdai, net kelias vaikų žaidimų aikšteles su smėlio lauku ir laipiojimo įrenginiais, sūpynėmis bei kitais įrenginiais.

Gamtos parke taip pat įrengtas muzikiniams renginiams ir bendruomenės šventėms skirtas amfiteatras, nusileidimo takeliai judėjimo negalią turintiems žmonėms, informaciniai stendai, viešieji tualetai.

Jau šį šeštadienį 12 ir 15.00 val. Jauryklos upės parke kretingiškiai ir miesto svečiai kviečiami į nemokamas pažintines ekskursijas. Jų metu bus galima ne tik susipažinti su naujai įrengtu Kretingos miesto parku, atrasti įdomiausias jo vietas, bet ir sužinoti kuo ši vieta svarbi Kretingai bei kuo šis parkas išsiskiria iš kitų.

Ekskursijas ves Jauryklos upės parko projekto bendraautorius, Klaipėdos universiteto doc. dr. Jonas Abromas. Ekskursijos prasidės nuo įėjimo į parką ties P. Vileišio gatve (būtina išankstinė registracija tel. 8 445 73102 arba el. p. tic@kretingosturizmas.info).

Jauryklos upės parko sutvarkymo projektas vykdytas pagal Klaipėdos universiteto ir architektūros, urbanistikos ir dizaino centro „Baltijos kraštovaizdžiai“ parengtą galimybių studiją. Parko įrengimo darbai pradėti 2017-aisiais, tačiau laikinai buvo sustabdyti pernai Savivaldybei nutraukus sutartį su darbus netinkamai vykdžiusiu rangovu. Darbai atnaujinti šių metų pavasarį, Savivaldybės skelbtą naują viešųjų pirkimų konkursą laimėjus UAB „Arkosta“. Bendra Jauryklos upės parko įrengimo projekto vertė – beveik 358 tūkst. eurų. Iš jų ES lėšos sudaro 247,6 tūkst. eurų, valstybės biudžeto – beveik 21,8 tūkst. eurų, Kretingos rajono savivaldybės biudžeto – 89 tūkst. eurų.

5 Comments

  1. Pinigeliai nemaži

    Viena karta reikia susitarti ka vadinsim parku.Sitas tikrai dar ne parkas.Arba įrengėjai nėra matę parko, jei Jauryklos šabakštyną vadina parku.

    Reply
  2. Anonimas

    Kaip smagu turėti tokį parką šalia savo namų!!

    Tik tikiuosi, kad bendruominė jį saugos ir juo džiaugsis, nes kiek mačiau jau huliganai pasidarbavo prie dviračių minimo žaidimo švieslentės ir ją sudraskė.. Norėtusi iš bendruominės daugiau kultūringumo ir sąmoningumo.

    Reply
  3. Stasys

    Už tokius pinigus nieko neirengta, darbai atlikti kaip su kojom, upelio slėnis neišbaigtas nuo išvirtusių medžių,žodžių sabakstynas ir nėra kuo girtis. Palyginkite su Pastaunyko parkų tada rasykite

    Reply
  4. Anonimas

    Esame sužavėti naujuoju Jauryklos parku Kretingoje! Lankėmės su šeima jau ne kartą. Ypač patiko išvyka po gausaus lietaus, kai Jauryklos upelis buvo patvinęs. Toks gamtos šėlsmas, tokie nuostabūs vaizdai! Fotografavom, fotografavom! Nuoširdžiai dėkingi parko idėjos sumanytojams ir įgyvendintojams! Pagarbiai Algimantas

    Reply
    • X

      Algimantai,gal biski meluoji.Nereikia.Nenuosirdu

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kretingos įmonėje kilo gaisras

Trečiadienio vakare kilo gaisras Kretingoje įsikūrusioje medienos įmonėje „Imedeksa“. Gavę pranešimą aplinkosaugininkai iš karto išvyko į gaisro vietą. Preliminariais duomenimis, ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Regionas

Teismas palaimino Kretingos mero susitarimą su prokuratūra. Su kitais politikais bylinėjamasi (atnaujinta)

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėjo Sauliaus Zajarsko nutartimi pirmadienį buvo patvirtinta Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Kretingos rajono mero ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This