Kviečia „Amber room“

Kultūra

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyrius pristato šiuolaikinės gintaro juvelyrikos parodą.

Jau šį penktadienį, spalio 25 dieną, 17 val. durys į „gintaro kambarį“ bus atvertos Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda).

„Amber room“ parodoje, simboliškai dedikuotoje Baltijos kelio jubiliejui paminėti, dalyvauja garsiausi juvelyrikos meno kūrėjai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.  Tai lietuviai Birutė Stulgaitė, Eglė Čėjauskaitė-Gintalė, Jurgita Erminaitė-Šimkuvienė, Sigitas Virpilaitis, Sandra Malaškevičiūtė, Šarūnė Vaitkutė, Ugnė Blažytė, Vita Pukštaitė-Bružė, Karina Kazlauskaitė ir Neringa Poškutė-Jukumienė, Solveiga ir Alfredas Krivičiai, Aušra Mačiulaitienė. Šviesos instaliacijos „Amberscope“ menininkas Linas Kutavičius. Latviai Ilze Egle, Una Mikuda ir estai Adolfas Šaulys, Kertu Vellerind.

Šios parodos pagrindinis tikslas – populiarinti šiuolaikinę gintaro juvelyriką ir plėsti gintaro, kaip objekto,  meninį lauką pasitelkiant įvairias jo galimybių perspektyvas.

Autorinės juvelyrikos kūrėjai, dizaineriai savo kūrybinėms idėjoms įgyvendinti gana dažnai pasitelkia gintarą, tačiau tai labai skiriasi nuo juvelyrikos meno raiškų ir šiuolaikinės gintaro juvelyrikos galimybių ribų. Čia gintaras  pirmiausia yra viena iš medijų, provokatyvi turiniu, o ne vien materialus objektas. Šiuolaikinės meninės galimybės, įvairių vizualinių priemonių pasitelkimas, specialiai sukurta parodos architektūra ir netikėti rezultatai yra šio projekto pagrindinė idėja.

Klaipėdoje, o ir visoje Lietuvoje juvelyrikos meno parodos nėra dažnas reiškinys, tad šiuo projektu praplečiamos juvelyrikos ekspozicijų ribos ir vietos, platesnis vartotojo pasiekiamumas ir labai simboliškai primenama apie savo brolystę, glostomą Baltijos jūros dosnios pakrantės.

Parodos organizatorius – Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyrius, partneris – Mažosios Lietuvos istorijos muziejus. Parodos kuratorės Karina Kazlauskaitė ir Neringa Poškutė-Jukumienė.

Paroda veiks iki lapkričio 23 d.

1 Comment

  1. Lietuvių kalba

    Jei pavadinimas būtų lietuviškas, skambėtų prasčiau?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Atviras laiškas dėl Kultūros ir meno tarybos naikinimo

Šiuo atviru laišku uostamiesčio kultūros institucijos ir kūrėjai nori išreikšti susirūpinimą dėl Klaipėdos miesto mero Arvydo Vaitkaus iniciatyvos Klaipėdos mieste ...
2023-09-25
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Provokuojanti ekspozicija: kaip falas ir rankšluosčiai susiję su Baltijos jūra?

„Kai rašiau projektą, mano parodos pavadinimas buvo „Žmonių jūra“. Prieš dvejus metus teko lankytis Švedijoje viename simpoziume apie Baltijos jūrą. ...
2023-08-18
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos galerijoje - „Tekėjimas“

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus Klaipėdos galerijoje (Bažnyčių g. 6) rugpjūčio 17 d., ketvirtadienį, 17.30 val., atidaroma Karinos Kazlauskaitės paroda ...
2023-08-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This