Raimondo Karpavičiaus turto kol kas niekas nepaveldės

Svarbu, Verslas

Teismus pasiekusioje Klaipėdoje verslą pradėjusio rugpjūtį mirusio Raimondo Karpavičiaus palikimo dalinimosi istorijoje priimtas sprendimas taikyti laikinąsias apsaugos priemones.

Raimondas Karpavičius

Netrukus po 62-iejų R. Karapvičiaus mirties buvo paskelbta, kad jo valdytų įmonių akcijas perima brolis Henrikas Karpavičius. Vėliau žiniasklaidoje pasipylė straipsniai, kuriuose testamente paminėti naujoji R. Karspavičiaus žmona Aistė Karpavičienė, H. Karpavičius ir be paveldėjimo likusi buvusi verslininko žmona Audronė dėstė savo versijas.

Galiausiai į Vilniaus apylinkės teismą su ieškiniu dėl oficialiojo testamento pripažinimo negaliojančiu kreipėsi irgi be paveldėjimo likęs R. Karpavičiaus sūnus Rokas Karpis, anksčiau viešumoje minėtas dėl to, kad 1999 m. buvo sulaikytas Naujoje Zelandijoje, kur buvo apkaltinas kokaino kontrabanda.

Atsakovais šioje byloje yra A. Karpavičienė ir H. Karpavičius.

Pirmadienį Vilniaus apylinkės teismo teisėjas Igoris Kasimovas sprendė, ar patenkinti R. Karpio prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo. Teismo atstovė ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Rimantė Kraulišė informavo, kad buvo priimta nutartis, kuria iš dalies tenkintas prašymas – uždrausta notarui išduoti paveldėjimo teisės liudijimus, kol įsiteisės teismo sprendimas šioje byloje.

R. Karpavičius per įmonę „Karpis“ valdė bendroves „Marijampolės pieno konservai“, Lukšių pieninė, „Ferogama“ ir Ukrainos „Vitaut“.

R. Karpavičiaus kaip verslininko veikla prasidėjo 1991 m. balandžio 15 d. Klaipėdoje oficialiai įregistravus UAB „Karpis“ ir pradėjus krovinių ekspedijavimo veiklą. 1994 – 1995 m. UAB „Karpis“ Lietuvos geležinkeliais per Klaipėdos uostą vykdė Rusijos Magnitogorsko metalurgijos fabriko produkcijos eksportą į JAV ir Azijos šalis.

R. Karpavičiaus valdoma bendrovė 2001 m. viešame aukcione įsigijo bankrutavusią Marijampolės pieno konservų įmonę, kuri ne tik atnaujino savo veiklą, bet vėl tapo viena didžiausių bendrovių Lietuvoje ir Baltijos šalyse. UAB „Karpis“ per tuos metus tapo įmonių grupe, prie kurios buvo prijungtos Lukšių pieninė ir „Belvederio“ sūrinė, įmonės užsienyje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Aukščiausiasis Teismas dar kartą atsisakė stabdyti nuosprendžio vykdymą Eligijui Masiuliui

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) antrą kartą atmetė „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje kalėti pusšeštų metų nuteisto buvusio Liberalų sąjūdžio lyderio ...
2024-02-27
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Milijonieriaus palikimo istorija: teismas nusprendė, kad Valdemaro Anužio pretenzijos ir inspektorės sprendimas - nepagrįsti

Pirmos instancijos teismas konstatavo, kad ilgamečio politiko ir uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo” Stebėtojų tarybos pirmininko Valdemaro Anužio pretenzijos ...
2022-07-18
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Suabejota „Klaipėdos vandens“ Stebėtojų tarybos pirmininko reputacija

Klaipėdiečio milijonieriaus Raimondo Karpavičiaus palikimo byloje figūruojantis žinomas uostamiesčio politikos veikėjas, šiuo metu einantis bendrovės „Klaipėdos vanduo“ Stebėtojų tarybos pirmininko ...
2020-09-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This