Rodys „Lili Marlen“

Kultūra

Kino klubo „8 ½” komanda kitą trečiadienį, spalio 30 d., 18 val. kviečia išlydėti spalio mėnesį su paskutiniuoju Rainer Werner Fassbinderio filmu „Lili Marlen” ( Lili Marleen 1981, Vokietija, 120 min).

„Lili Marlen“ prasideda 1938-aisiais, kai kabareto dainininkė Vili įsimyli Šveicarijos žydą Robertą, kuris kartu su tėvu padeda žydams pabėgti iš Vokietijos. Vili netikėtai išgarsėja, įrašiusi į plokštelę seną sentimentalią dainą, kurią transliuoja vokiečių kareivių radijo stotis. Tačiau netrukus ir ji bus įtraukta į politiką…

Filmo scenarijus buvo parengtas pagal Lale Andersen autobiografinį romaną „Dangus turi daug spalvų“ (vok. Der Himmel hat viele Farben).

Prisiminimuose apie režisierių Fassbinder dažna „kovotojo su tamsa“ metafora, nors jis nuolat, nuo pat paauglystės, išgyveno neviltį ir depresiją. Jo filmuose pilna veidrodžių: nuolat fiksuojami atspindžiai, regis, turėjo padėti jam atrasti, pamatyti save. Todėl neatsitiktinai paskutinio kūrybos laikotarpio filmai skamba lyg meilės prisipažinimas kitam veidrodžių ir atspindžių gerbėjui kine Douglas Sirk. Fassbinderis neslėpė, kad šis Holivudo melodramų kūrėjas pakeitė jo mąstymą apie kiną. 1981 m. pasirodęs filmas „Lili Marlen“ – dar viena pagarbos duoklė D. Sirk.

R. W. Fassbinderio filmus Klaipėdoje pristatė Gėtės institutas Lietuvoje.

Bilieto kaina 4/2 eurai, juos galima įsigyti nuo 17 val. seanso dieną Klaipėdos kultūros fabrike, atsiskaitymas kortele negalimas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Spalį - skandalingojo R. W. Fasbinderio filmų retrospektyva

Kino klubas „ 8 ½“  ir Getės institutas Lietuvoje spalį kino mėgėjams dovanoja skandalingojo vokiečių režisieriaus Rainer Werner Fassbinder‘o (1945-1982) –   ...
2019-09-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This